15 May, 2011

Taki,bir takintidir....


Taktikca takasiniz,yaptikca yapasiniz gelir...


Illa ki kiyafetinize uymasi gerekmez kimimiz icin...Bazen oyle cok kolye takarsiniz ki,ananeniz inekleri gibi otedurursunuz singir singir...Ya da bir elde olur 4 yuzuk kimi zaman,arkadaslariniz dalga gecer Baris Manco'ya mi ozendin ya da Phoebe'ye (Friends) diye.

Kulakta bir delik yetmez,birinde 4 olur delikler zamanla,birinde iki...Hemde nasil saklamissinizdir o delikleri ilk zamanlar babanizdan:)

Sirf kolye,kupe ile yetinmez ayaklara da takarsiniz,bir degil iki hal hal,iki ayaga birer yuzuk gunune gore...Iki bros bir atkida bazen...

Kimi takilar oyle butunlesir ki sizinle,en yakinlariniz bilir ne zamandir sahip oldugunuzu.

Zaten takiya takintinizi bilen insan,size incik,cincik getirir uzak diyarlardan,orasi kokan...


Taktiginiz takinin illa ki gercek,degerli olmasi gerekmez,ya da tasarim olmasi.Deri olur,boncuk olur,ip olur,olur da olur...Ama kimisi icin en cok gumus olur:) Yaslandikca sariya da alisir kimisi,nadir de olsa takar,zira maksat takmak olsundur:0)...O taki sizi cagirir zaten,gorduyseniz,sevdiyseniz,cebinizde az da olsa paraniz,sizin olacaktir er ya da gec...


Takiya sahip olmak yetmez,onlari koyucak saglam,guzel yerler de gerekir.Anneniz sepet alir,siz baska sepet,sevdiginiz mucevher kutusu...Yine yetmez zamanla bu kutucuklar,dolu verir,sonra sizde gozunuzu,annenizin aldigi cerezlige dikersiniz,yuzuklerinizi onda sergilersiniz ki,her gun gozunuzun onunde olsun,cikar ayak takistiriverin...Cunku siz aslinda en cok yuzuk seversiniz...



Kimileri cokkkk ozeldir,kendinizi en ozel,en guzel hissettiginiz gunde takarsiniz.Yukardakiler gibi...Soldaki,mezuniyet bileziginizdir mesela,benden baska gumus takan varmiydi lise mezuniyetinde diye sorarsiniz kendinize hala,ya da siyah giyen.Zira kinayan sozler ve gozler hala kulaklarinizdadir bunca sene sonrasinda.


Boyledir iste taki,siz O'na,O size takar,yasar gidersiniz...Ilk takinizi hatirlarmisiniz.Yoksa sizinki de adinizin yazdigi altin kunyemiydi?Ya da en sevdiginizi,en sevdiginize birakmak gecer mi aklinizdan bu dunyadan gocerken...En sevdiginize sinirlendiginizde bozdurdugunuz varmidir altinlarinizi,Londra'ya gelirken yol parasi yapmak icin,hala hatirlarmisiniz o panterli altin zinciri?

Takilan,takanla ozel bir bag olusturur,o yuzden ki cok koyar bir kadina elmasini,altinini bozdurmak,cunku ne kadar zamanla biriktirmistir o paralari,o elmasi almak icin,sirf gelinine,kizina takmak icin ilerde...

O yuzden kimimiz en cok Hintli kadin stilini sever ya da dogulu kadin.Cunku onlarin takilarinin ruhlari coktur.

Taki oyle bir takinti olur ki bazen,ilk tanistiginiz insanin o gun ne taktigini,izlediginiz dizideki kizlarin neler taktigina takilir gozunuz,yaninizdaki sasa kalir kimi zaman...Ya da otobuste yaninizda oturan kadinin takdigi bilezikler,gozunuzde canlanir durup dururken,tuhaftir..

Velhasil,taki guzeldir,takan cok guzel...O yuzden anlayamazsiniz insanlar nasil takmaz diye:)

8 comments:

  1. cok sevdım takılarınızı. zevklerımız uyusuyor, bilesiniz :)

    ReplyDelete
  2. Oyle guzel anlatmissin ki... Eski simdilerde takmadiklarimi sevgiyle hatirladim sayende. Onlara yeni sahipler bulmak lazim, en az benim kadar cok sevecek kendilerini...

    ReplyDelete
  3. Zeynep.tesekkurler:)

    Bercestem saol...bence yeni sahip falan bulma,ufakliga sakla:) ben kimisini perime sakliyorum,tokalarimi falan O'na veriyorum:)

    ReplyDelete
  4. kesinlikle benim de takıntım.. ama şimdilerde bebelerden dolayı fazlaca uzak kaldık.. ne çok severim yüzük, küpe... bu arada yüzüklerine ve bilekliğe bayıldım.. bir benzeri de bende var..

    ReplyDelete
  5. Ne guzel incikler boncuklar :)

    ReplyDelete
  6. Deli Annem,senin bebelerden,benim yemeklerden fazla takamamak,halbuki oyle cok takmak istiyorum ki her gun,singir singir,birer tane ile idare ediyorum artik:) hangi bilekligim acaba merak ettim?:) ikisini de perime diye sakliyorum bu arada ben:) o yuzden gozumden sakinirim:)

    Peri Tozu'cum cok saol:) incikin boncukun her cesidi guzel:)

    ReplyDelete
  7. Kesinlikle! Kupesiz kolyesiz yuzuksuz cikmam. Resmen insanin havasini degistiriyor...

    ReplyDelete
  8. Didem'cim,takisiz hayat cekilmez:)

    ReplyDelete