25 January, 2012

Perili Gun cabuk gecer derim hep....



Gittim,geldim...Gittigimde de dedim,dondugumde de diyorum,havada bir degisiklik vardi bizim evde.Masallah diyim,nazar etmiyim,ama bu seferim bana cok iyi geldi..Cok bereketli,doyurucu oldu,her zamankinden cok.

Umarim hep boyle olsun,cunku ben hem giderken,hem donerken ayri ayri cokuntuler yasiyorum icimde nedense senelerdir.Bu da insani manevi olarak cok yoruyor belirli bir sure sonra.

Babamdan ayrilirken yine goz yaslarimi tutamadim ben ama."seni cok seviyorum" derken babam,oyle bir sarilmisim ki,daha once de oyle sarilirmiydim acaba babama ben?Bu kadar siki degil belki de...Canim benim...

Hadi neler yapmisima geceyim,daha fazla duygulanmadan,zira dusunup yazarken bile gozlerimden yaslar suzuluyor:(

ilk fotografta gordugunuz cay bardaklarina asik oldum ben.Defne bilmem kimin tasarimiymis.Annemin cay bardagi koleksiyonunun son parcalari benim de son gozdem:)







Kozzy'de Gonul Kahvesi diye bir kafe var.Cok begendim ben,cok.Tavanlara asilan eski artistlerin siyah beyaz fotograflari,rahat koltuklar,calisanlarin ilgisi,alakasi beni pek memnun birakti.Ilk defa menengic kahvesini tattim:)


Kahve keyfinden sonra,yine ayni kattaki tiyatro salonunda, Volkan Severcan'dan Canli Yayin'i izledik.Guzelim tiyatro salonu,fena olmayan,dokunduran bir oyun ve tiyatro salonun yarisi bos.Ne yazik diye dusunduk,biletler,internet uzerinden,firsatlardan yari fiyatina satilirken,salonun neredeyse bos olmasi,uzdu bizi acikcasi.




Ne guzel yagdi di mi kar? Mis gibi,tertemiz.Piril piril.Minibusle Kadikoy'e giderken trafikte 1 saat takilmis olsak da,biz ailece kari seviyoruz:)


Kadikoy sinemasinda izledigimiz,Dedemin Insanlari...Oyle cok sevdik ki...Ben cok agladim...Bu kadar sevilen,etkilenilen filmlerden daha cok sey ogrenip,biraz daha insan kiymeti bilemezmiyiz acaba?Kadikoy Sinema'sina ait iki unutulmaz anim canlandi o aksam gozumun onunde..Acaba orayi da kapatirlar mi?


Bu arada Kadikoy'de cep telefonlarina hafta ici gelen 1 alana bir bedava bilet kodlari gecerli degilmis.Bu da beni ayri dusundurdu,gecerli olsa,daha cok insan gelse  oralari canlandirsa da,AVM'lere gitmek icin cesaretlendirmese olmaz mi? 




Emirgan ve Ben,hala buyuk ask yasiyoruz.Emirgan'da otobus duraginda inip,karsimdaki Istanbul'a bakmak,hele ki gunesliyse,pasparlaksa hava,en buyuk mutluluklarimdan biri senelerdir. Yokus yukari yuruyerek cikip,donuste Boyacikoy yokusundan asagi inmek,temiz(bence hep temiz oranin havasi) havayi soluyaraktan,Emirgan'da bir ev hayalime hala sahip cikabilmek,hala oyle icimdeki...Minicik,minicik bir ev,tek istedigim,olsun,ama orda olsun...

Babaannem ve halamlar,hayatimda koskacaman yerleri olan insanlar hep...



Duman.... Teyzemin kedisi...Cok guzel,ama cok soguk,hic yaklasmadi bize.Oyle yayildi,elime 3 cizik atti falan.Nazli bir kiz O,kendini agirdan satan.Kiz kediler sanki hep boyle sanki,Lily de ayni...






Kedi... Cok seker bir dukkan orasi,hep sekerdi zaten.Bir dolu incik cincik,kedili ivir zivir.Kedili kupelerim ordan:)Bahariye'de..

Burada alisveristen sonra,yine tiyatro.Bu sefer Akla Kara tiyatrosunda,Fare Kapani.Cok sevdik biz,ilk defa Agatha Christie'yi cokca okumak istedim.

Bi de minicik bir cayci var ayni yol ustunde,tiyatroya giderken solda,adi Caykolik:) Cay 1 lira.Cok cici bir yer.Orayi da sevdim ben...

Mid point Bagdat Caddesi'nde ispanakli kitir krep'e bayildim,(Taksim'dekinin manzarasi super),House Cafe Taksim'in de dekorasyonuna ve kestaneli cheesecakeine.


Teyzem,canim arkadasim Nurdan'im,Sevda'm...Kiz kardeslerim,askerde de olsa her gun arayan erkek kardesim...Simartmaya doyamadigim annem...Kendimi ne kadar sansli gorsem azdir cidden...

Hamsi,cinekop...Bizim ev baliksiz olmaz.Annem bir de deli gibi temizlige girisir balik sonrasi.Zaten balik,temizlikcinin gelisine gore ayarlanir bizim evde:)



Herseyden onemlisi,DEFNE'M.PERI'M BENIM.Bakmaya doyamadigim,baktigimda icimi bir hos eden,ilk goz agrimiz,ailemizin en kucugu,en tatlisi,en ballisi..Cokca dillisi,anneannesine ve babasina ayri bir asik,bana teyze pek demeyen,Sibish diyen,bizi cok gulduren,sevildigini cok bilen,kizdigimda bana alinan,hemencecik yanaklari kizaran,banyo yapmayi cok seven,zor uyuyan,cikulataci,mulayim,muhtesem bir varlik O.Iyiki var iyiki..

Nice yaslara gir Peri'm.Sen bizim ugurumuz,evimizin bereketisin.Allah sana herseyin hayirlisini,guzelini nasip etsin,sen hep boyle mutlu,sevecen,sempatik,cikulataci kal,kal ki senden nice guzellik kazansin cevrendekiler de...Gule Gule buyu,ilk goz agrim,peri kizim.Yazin gorusucez,soz kizmamaya calisicam,kati bir teyze olmiycam:)

8 comments:

  1. bende Defne'ye bayıldım :))

    ReplyDelete
  2. O Peri'yi yeriiiiim!

    Cinekop deme ama :((( Bebek onlar :(((

    ReplyDelete
  3. Başta hüzünlendim ama sonrası tastamam huzur dolu bu yazının.. ne iyi olmuş.. daha iyilerini nasip etsin Rabbim.. güzel PEri'ciğe de nice güzel yıllar olsun. Sevgiler:)

    ReplyDelete
  4. çoook begendim ve duygulandım yazını okuyunca

    ReplyDelete
  5. canım hoş geldin, hoşumuza geldin...
    bazen insanın ruhuna böyle güzellemeler iyi geliyor.
    O zaman yaşadığına şükrediyor, iyiki varım ve mutluyum diyebiliyorsun...
    Senin için çok sevindim..hergünün böyle güzellemelerle dolsun taşsın,artsın hiç ama hiç eksilmesin,sevgiyle hep öylece kal...
    çok öpüyorum.ece

    ReplyDelete
  6. Buket'cim saol:)

    Bercestem saol da cinekop neden denmesin,kimin bebeleri onlar,yanlis zamanda mi tutulmuslar?xxx

    Deli Anne,cok tesekkurler.Amin,hepimiz icin...

    Nurdan'cim cok operim...

    Ece'cim cok saol..Hepimiz icin insanlah..Coks arildim ve optum.

    ReplyDelete
  7. Cinekop, luferin bebesi, genc kiz hali diyelim ya da. Eger yersek, lufer olamiyor, ureyemiyor ve cogalamiyor, yok olmaya dogru gidiyor. 20 cm 'in altinda lufer avlamak(buna cinekop da dahil) yasak. Ama yasak tanimayan balikcilar yuzunden, avlaniyorlar, yasak dinlemeyen tuketiciler yuzunden de yeniyorlar. Boylece yavas yavas yokoluyorlar :(

    ReplyDelete
  8. Berceste'm harikasin sen ya,hayranim duyarliligina..Ben bilmiyordum acikcasi,zaten ben oyle cok dikkatli ve duyarli da degilimdir acikcasi.Ama sanirim bizimkiler 20 cmden buyuktuler sanki,hatta bende ne buyukler demistim:) sen FB'dan bak karar ver istersen,umarim baligi cok seven bizim gibi insanlar,israf ve yazik etmezler guzelim luferin genlik hallerine...

    Sevgiler kocaman,iyiki varsin,senden birseyler ogrenmek,bende hep kalici olmsutur senelerdir..optuk sizi...

    ReplyDelete