11 March, 2006

Kalpli Mini ekmekler

kalpli ekmek
yine ekmek mi diyceksiniz belki ama ben israrla devam edecegim ekmeklerime cunku severek yapiyorum,severek yiyorum ve paylasiyorum..yapimi kolay olunca ve de kolay malzemelerle yapilinca ekmek yapmanin keyfi de baska oluyor benim icin..bu ekmekler de daha once yaptigim sutlu mini ekmeklere benziyor,ama daha bir pogacamsi gibi..
sekilleri size kalmis,klasik mini ekmek seklindeydiler,toplar,orguler vs halinde ama ben sevgililer gunune uygun olsun diye,kalpli yumurta kalibimi kullandim..boylece daha az ekmegim oldu ama degdi bence kalpli sekilli olmasina..
iste malzemeler:
  • 450 g beyaz ekmek unu
  • 2 tatli kasigi tuz
  • yarim tatli kasigi toz seker
  • 6 g hizli etkili maya
  • 50 g tereyag ya da margarin
  • 250 ml ilik sut
  • 1 yumurta
uzeri icin:
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kasigi su
  • susam ve/veya hashas taneleri




yapilisi:
unu,tuzu genisce bir kaba eleyin.sekeri ve mayayi katin.tereyag yada margarini ekleyip,hamur minik ekmek kirintilari olusturana kadar karistirin.
hamurun ortasinda bir cukur acarak,sutu ve yumurtayi ekleyin.hamur haline getirin.unlu bir yuzeyde elastik ve yumusak bir hale getirene kadar yogurun,10 dk kadar...hafif unlu saklama kabinin icine koyun hamurunuz ve yagli folyo ile kapatin,dinlenmeye birakin,ilik bir yerde,1 saat ya da hamurunuz kabarana kadar..
kabaran hamuru yine unlu yuzeye getirip,hafifce yogurun.12 parcaya bolup istediginiz sekli verin.
ekmekleri firin kagidinin uzerine araliklarla dizin uzerlerini yagli folyo ile kapatin yarim saat daha bekletin,firina vermeden once,uzerlerini yumurta sarisi ve su karisimi ile fircalayip susam ve hashasla susleyin...
beklerken firininizi 220 dercede isitmaya baslayin.15-18 dk icin ekmeklerinizi firina verin..afiyetle yiyin..pazar kahvaltiniz icin hos bir alternatif olabilir..iyi pazarlar.. tarif the complete book of bread&bread machines'den..

17 comments:

  1. arasina da helva koy ye ,he he :-)

    ReplyDelete
  2. Merhabalar,
    kalpli kalıbımla ekmek yapmak için ben de uygun zamanı kolluyordum ama sen benden önce davranmışsın. Olsun. harika gözüküyorlar.
    Seni ekmke yapımı uzerine bloguma davet ediyorum Sibella :)
    http://ekmekkokusu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Sibbies, that was the best rolls you have ever made. Your cooking skills have improved so much and Im so proud of you. Well done :-))))

    I LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  4. sibelim ellerine saglik, mükemmel gözüküyolar, cok canim cekti gercekten, benim yerimede afiyetle yiyin canimcim

    ReplyDelete
  5. en kisa zamanda ekmeklerimizi tokusturmak icin londonda bulusmak uzere :)
    Nes
    http://london-istanbul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. DELIGTCIM SEVERIM HELVALI SANDWICH AMA BU EKMEGE UYMAZ INAN KI..ODUN EKMEGI OLACAK,BALIGIN ARDINDAN YIYICEN YAM YAM:)

    BINNURCUM GELICEM HEMEN:)

    KELOSHUM THANK U MY DARLIN:)I'LL IMPROVE BETTER IN TIME:)

    RAHSANIM GELINCE SANA DA YAPARIM,AY NE GUZEL KAFIYELI OLDU BU VALLA:)

    NES'CIM YAKINDA GORUSCEZ INS...

    ReplyDelete
  7. Güzel adaşım, ne şeker ekmekler yapmışsın böyle! Ucundan kemirip yanında çay yudumlamak istiyor insan:) Tabi bir Pazar kahvaltısında.. aah ah, ama bugün Pazartesiii:(

    ReplyDelete
  8. sibel seni sobeledim ona göre, bilgin olsun.

    detaylar sayfamda.
    TD

    ReplyDelete
  9. saol sibelcim.iyi haftalar olsun sana,az kaldi pazara:)

    ok geliyorum deligtcim:)saol

    ReplyDelete
  10. Benim ne zaman vaktim olacak ve ne zaman güzel bişeyler yapabileceğim???:( Canımcım elerine sağlık. Özellikle pişmiş halleri mükemmel:) Bi de tadabilseydik...

    ReplyDelete
  11. Sevgili Sibella,
    BEn de seni sık ziyaret edeceğim belli ki...

    Eğer BAth'a bir daha gidersen çektiğin fotoları bizimle paylaşır mısın.

    Ayrıca Fırında Pişirmek kursuna katıldın demek, hmmmmmm biz de ögrenmek istiyoruz senin ögrendigin püf noktalarını....

    Colin'e gelince: BEnim en yakın arkadaşım ona senin gibi pırpırlanır, benim öyle bir hakkım yok dolayısıyla :) Ama bir oglum olursa onun gibi bakmasını isterim acıkcası.

    VE iyiki yapmışsın şu kalpli ekmekleri hakikaten.

    Bir de oralarda bir yere, artık evinde bir kağıda da olur benim adımı yaz da bir gün ben de oralara geleyim yahu..
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  12. Sibel,

    Eline sağlık, harika olmuşlar, ekmek benim de favorim hatta çikolata ile bile yerim helvayla da fena olmaz hani:) Yok yok benim canim yine şekerli şeyler çekmiş belli ki:)

    ReplyDelete
  13. kader'cim cok saol canim..

    seyma'cim cok istersen her zaman vakit ayirabilirsin istedigin seylere,bu benim felsefemdir,istersem er-gec yaparim:)

    binnurcum,tekrar gidersem cekerim tabiiki,ve ismini de bath'in en guzel kosesine yazarim,kaplicalarda romantik romantik gezinesin diye canim:)

    gulnurcum,bak sana yarin super bir cikulatali pasta tarifi yazacagim,canin tatli cekiyor diye:)

    ReplyDelete
  14. Çok güzel görünüyorlar:)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. gercekten cok güzeller.. harika gözüküyorlar ...kalpli kalibinda resmini ekliyebilirmisin lütfen..merak ettim
    basarilar dilerim
    özlem

    ReplyDelete
  17. ozlemcim hemen ekliyorum bugun:)

    ReplyDelete