12 April, 2013

Anis'den limonlu Iskoc shortbread kurabiyesi

Kurabiye canavarlarinin ille de bilmesi,yapmasi gereken bir kurabiye cesidi bu,benim masal ulkem Iskocya'dan.

Hani buralara geldiyseniz,her yerde kirmizi ekose kutucuklar icinde gorebildiginiz,yapimi cok ama cok basit,agizda dagilan,bol tereyagli bir kurabiye bu.

Bu sefer tarif bu aralar hayatimda cok ozel bir yeri olan biricik sefim Anis'den.Kendisine cok buyuk hayranlik beslemekteyim gizliden:)

Kendisi,partisi icin yapti bunu,ama hepsini pisirmedi,yarisini folyoya sarip bana verdi,sen kendin yapar yersin dedi,comert gonullum.AA tabii hem yer,hem de sana ithafen tarif paylasirim blogumda dedim.O yapti,ben pisirdim,tarifinin linkini aldim,orjinal tarifde limon-misket limon kabugu yok,cancagazimin yaraticiligindan kaynaklaniyor bu guzel tat birlesimi:) Fotograflarini cektim ve simdi sevkle paylasiyorum:) Bazi adamlar gercek disi sanki...

Pisirdikten sonra,kapali,hava almaz kavanozda  1 hafta kadar taptaze kaliyor bu kurabiye haberiniz olsun ve de cok bereketli:)



Anis,hamurunu uzun bir sekilde yapti,hani kalin oklava gibi.O sekilden de 1,5 cm kalinliginda kesip,uzerlerine catalla mini delikler acip,oyle verdim firina.Firina vermeden once uzerine toz seker serpmeyi unutmayin,fazladan tat ve kitirlik icin.

Bu arada bu fotograflara bakmak beni oyle mutlu ediyor ki,kalkip yapasim geliyor :)


malzemeler:


  • 125 g tereyeag
  • 55 g seker,fazladan da uzerine serpmek icin
  • 180 g un
  • arzuya gore limon-misket limon kabugu rendesi




Yapilisi:

  • Firini 190 derecede onceden isitmaya baslayin.
  • tereyagini seker ile iyice cirparak birbirine karistirin,yedirin.
  • unu katip,yumusak bir hamur elde edin,limon kabuklarini katin.
  • Dolapta 20 dk bekletin,hatta ertesi gun bile sekillendirebilirsiniz.
  • Firina vermeden once,istediginiz sekili verip,uzerine seker serpin.
  • 15-20 dk,altin rengini alana kadar pisirin.


Bu kurabiye o kadar basit ve el altinda bulunan malzemelerle yapiliyor ki,insanin surekli yapip,kavanozunda tutasi geliyor sanki.Ama alinacak kaloriler buna engel oluyor ve de denenecek tarif listesi gun gectikce buyuyor.

Bu hafta denemek istedigim 3 tarif var,vakit bulabildigim sure icerisinde.Bakalim,olmadi belki hafta icine de bolebilirim:) Pazar gunune sigdirabilirmiyim 3 belki de 4 tarif dersiniz?Malzemelerin hepsi alindi neredeyse,eger deneyemezsem sanirim kendime kizacagim.

En sevdiginiz kurabiye tadinda gecsin haftasonunuz.

5 comments:

  1. Cok lezzetli görünüyor,kolay da bir tarifmis,mutlaka denemeliyim.Ellerine saglik

    ReplyDelete
  2. Tadını resmen hayal ettim ve tattım. Çok güzel olduğuna eminim bu limon tadını kurabiyelere çok yakıştırıyorum. Ellerinize sağlık sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Selam kizlar,deneyin pisman olmayacaksiniz.Isterseniz lavanta da koyabilirsiniz limon kabugu yerine.afiyet olsun simdiden ❤❤❤

    ReplyDelete
  4. blogu actim ve tanrimmm,harikasin,hemen yapicam,bazilarinda ginger da oluyodu dimi yada ben sevdigimden mi uydurdum acaba:)) azicik gincer koysam olurmuuu:))ellerine saglik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijen'cim bence sen uydurdun cok sevdiginden.ben gingerli hic yemedim bunu,dusemiyorum nedense.sen bir dene bakalim,lavanta ok ise ginger niye olmasin:) xx

      Delete