23 July, 2014

Kursak diye bir yer var...



Bütün Türk keklerim orda kaldı,okuyucum:(

Hani Türk usulü,sabit kase ya da bardak ölçüsü ile ,misafir gelmeden yaptığımız kekler vardır ya,ondan bahsediyorum.Evde malzemeler her daim olur,o kek bir şekilde çoğu kişi için tutar.


Yok benimki olmuyor işte,tarifsiz,g'mı g'mına ölçülü olmadıkça,tüm becerim,kabiliyetim yerlerde sürünüyor:(


Bu reçelimsi tatlıyı Fran yapmıştı geldiğinde,organik yazlık meyve karışımı.Ahududu,böğürtlen,frenk üzümü,Bektaşi üzümü vardı,biraz şekerle kısa sürede pişirdi,yoğurda kattık yedik,mis,ekşi ekşi...


Ve ben o andan beri kek yapma hayali kuruyorum,Türk keki yapıcam,hamurunu pişmeden yiyeceğim,renk şahane olucak,ev mis kokucak,tadına doyum olmayacak...


Hani hayal etiğimiz,gözümüzde canlandırdığımız gibi oluyordu Evren'cim ne oldu.Galakside bana ulaşırken mi yok oluverdi?:(


Üstünün çatlamasına alıştım da,o iç ne? Pişmemiş görüntülü pişmiş kek!

Tadı da bi güzel.


Küçük köşeyi mideye indirdim,gerisini çöpe attım.


Kek yaparken,ruh hâlimizin de içine girdiğine inandım hep.O gün de öyle bir gündü,hani gergince sanki,çok düşündüğüm.Çatlaklığı genel Halim,pişmemişliği de henüz kendimi pişmemiş görmemden sanırım.

Eskiden olsa,oturup ağlardım bu kek üstüne.Ağlamadım hiç.İsrafa üzüldüm ama birde içimde patlayan hevesime,gittim kitap okudum üstüne.

Kadir gecesi bu gece,sizin için hayırlı olan dualarınız kabul olsun dilerim,kekleriniz puf puf olsun.

Bildiğiniz püf noktalarını,basit ev keklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

6 comments:

  1. Baton kalipta kek herzaman daha uzun sürede pişer 150 170 derece arasin da 1 saat pişirmek gerekir bir kere . Eğer hala bıçagı batirinca hamur çikiyorsa pişirmeye devam edilir. Ben daha garanti olduğu için daha çok tepside yaparim keki. Sanada birdahaki kek denemelerinde başarılar dilerim.;))

    ReplyDelete
  2. Firin cok sicak gelmis olabilir. 160-170 derece iyi. Disi kizardiysa kurdanla icinin pisip pismedigi anlasilabilir. Eger disi pismis ici cigse aluminyum folyo kapatilarak icinin de pismesi saglanabilir. Ha bir de orada Tr'deki kabartma tozlarindan yoksa hem baking powder hem de baking soda kullanmak lazim. Biri tek basina yetmiyor.

    ReplyDelete
  3. gadgetiniz hatalı :( üye olamadım ama kek mükemmel görünüyor.Eline sağlık!

    ReplyDelete
  4. Lezzet Sarayi,PInar HAnim 170 derecede pisiriyordum,bicakla kontrol ettim,pisirmeye devam ettim ustunu firin kagidi ile kapattim AMA yine de Boyle oldu.sanirim kadar tam tofu konusunda hakliisiniz,iki sink bir arada kullanmak hic aklima gelmedi,cokkk tesekkurler bilginizi paylastiginiz icin,yine yeniden deneyecegim:)

    ReplyDelete
  5. Bloglar yarisiyor,cok tesekkurler,Ben sadece kendimle yarisiyorum,dunden daha iyi yazip,daha cok kisi he guzellikl katabilirsem,Ben zaten kazananim:)

    ReplyDelete
  6. Sevgili plaza sesi,tesekkurler.gadgetda hata nerde bilemem,Tamir etmeyi de bilemem,daha gecen gun 325.kisi katildi sag olsun,belki google hesabi mi gerekli? Sevgiler

    ReplyDelete