07 February, 2016

Yeni tat denemeleri



Son işime başladığımdan beri mutfakla aramın bozulduğunu,bir türlü o eski ateşi tutturamadığımı fark etmişsinizdir.Ara ara ancak böyle değişik şeyler yapıyorum...Fırına en son ne zaman kek koydum hatırlamıyorum.Şimdilerde yaptığım en büyük değişiklik,karşılaştığım sağlıklı tarifleri denemek ya da çok severek yaptıklarımı biraz değiştirmek.

Az önce kızlarla konuşurken yeni tarif aşkı  ile tutuştuğumu ama denemek için kendimi çok tembel ve az vakitli bulduğumu söyledim.Bugünlerde yemek benim için sadece hayatımı devam ettirmek için yaptığım bir eylem.Zaten yaptıklarım da genelde tekrardan ve pratiklikten ibaret.


Belki değişen hayat şartlarının da bunda büyük etkisi var.Blogumu ilk açtığımda kafe hayalim ile birlikte tarif denemeye doyamazdım ben.Şimdi hayal rafa kalkıp,işe yolculuk ve iş beni biraz daha fazla yorduğundan,kendimce de oldukça çok tarif denediğimden mutfakta geçen zaman ne kadar keyifli olsa da  biraz da mecburi.Bu gidişle bu aşkı da tazeleyebileceğimi hiç sanmıyorum açıkcası.Bundan şimdilik bir şikayetim yok.


Bu lezzetli brokoli topçuklarını denedim geçen hafta.Tarif,doyasıya yaşamak blogundan Özlem Saraç'a ait.Kendisi aynı  zamanda Hürriyet Aile yazarı,IG hesabı da pek keyifli.


Hem lezzetli,hem pratik...Tam benlik.Biraz mücverimsi ki bayılırımmmm.Benim karışımım biraz sıvı oldu sanki,o yüzden kimini cupcake kaplarına koydum.Lor peynirini krem peynir,karabuğday ununu da normal un ile değiştirdim.Marketten aldığımız,flat bread-düz ekmek ama değil- ve yoğurt ile servis ettim.

Malzemeler:1 brokoli,1orta boy havuç,1 soğan,2 diş sarımsak,1 kaşık un,2 yumurta,2 kaşık zeytinyağı,2 kaşık krem peynir ya da lor,tuz,karabiber.

Yumurtaları iyice çırpıp,tüm malzemeyi robottan geçirip,iyice birbirine yedirin.Topçuklar yapıp,yağlı kağıt üstünde 180 derecede 25 dk.pişirin.Pişman olmayacaksınız.


Bu da benim yıllardır moyer sos ile pişirdiğim karnabaharımın,karnabaharsız ama tavuklu ve mantarlı hali.Ölçüsüz anlatayım.İki tavuk göğsünü sarımsakla zeytinyağında mantar ile birlikte soteledim.Diğer tarafta biraz zeytinyağı,1 kaşık un ve 200 ml kadar sıcak sütü iyice çırparak pişirdim.(bu sosu eskiden pek sinirlenerek yapardım,un hep ufalanırdı) İçine rendelenmiş çedar peyniri,karabiber ve muskat tozu katıp,tavukların üstüne ekledim,biraz daha pişirip haşlanmış brokoli ile servis ettim ve çok severek yedim.

İşte böyle son mutfak maceralarım.

Herşeyin gönlünüzce olduğu,bol ilhamlı mutlu bir hafta diliyorum❤️

No comments:

Post a Comment