06 March, 2016

Mutluluğun pancake ile bir ilgisi olmalı


Mutlu Pazarlar ÇS'cular.

3 gün izinli olmak ne güzel.İnsanın hiç Pazartesi sendromu yaşayası gelmiyor.Hoş sabah kalktığımda yapmam gereken işleri acaba yetiştirebilecekmiyim düşüncesi vardı kafamda ama geçti.Bir kısmını bitirmiş olarak yazıyorum bu satırları.

Sabah yürüyüşünden sonra kendimi mutfağa atıp,öğlen yemeklerim için bir takım hazırlıklar yaptım en basitinden.Bir de mercimek yemeği.Malzemeleri soyarken kendime kızdım niye artık mutfakta eskisi kadar vakit geçirmiyorum diye.Halbuki ne büyük mutluluk mutfak.İnsan ne kadar özlediğini özlediğine kavuşana kadar tam anlayamıyor sanki...Benimki de o hesap işte.Ayrılığa alışıp,ayrılık acısının kabuk bağlaması gibi.


Beni IG'den (@cilek_suyu) takip edenler varsa,geçen günlerde elbet bir gün pofuduk pancake ben de yapacağım demiştim.Bizim pancakeler hep bir krep,hep bir waffle halinde çünkü.Ben böyle diyince Semra'cım tarifini gönderdi sağolsun.Evet pek pofuduk ama şeklen,gayet şekilsiz:) Sanırım şekil olayı da pratik ya da kalıpla çözülebilecek bir sorun:) Bir dahaki sefere umarım tam şöyle dergilerdeki gibi bir pancake yapabileceğim...



Ben içine çok az kalmış yulafımı ve biraz da tarçın ekledim.


Semra'nın pancakeleri için malzemeler:

-3 yumurta
-140 ml süt
-118 g un
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-3 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Yumurtaları ayırın.Sarılarını süt,un,kabartma tozu,şeker ile çırpın.Başka bir kasede yumurta beyazını tuz ile köpükleşene kadar çırpın,iki karışımı da birbirine katın ve yağsız tavada kızartın.


Ben üzerine bal ve meyve ile yedim yanında yoğurt...Son lokmam tabii ki Nutella pardon Sibella ile:)

Meyve suyumda ise mandalina,havuç,salatalık,elma var;)


Pazar kahvaltısı tadında,şeklen şemalen düzgün bir hafta diliyorum dostlar...

4 comments:

  1. Bence de bir ilgisi var:)) Ellerine sağlık güzel görünüyor. Kalıplar kullanırsan daha iyi olabilir

    ReplyDelete
  2. kesinlikle Sevdicann,sanirim yumurta kalibi iyi bir fikir;)

    ReplyDelete
  3. Yumurta akini diger karisma kattiginda cok cok az karstirip, icinde kopuk kopuk kalmasina izin verince hic zorlanmadan sekilli piser ;) Bende guzel bir pancake tarifi var balim, veririm istersen. Opucuk!

    ReplyDelete
  4. deniyecegim canim,ver tabii ki bundan farkliysa:)

    ReplyDelete