15 June, 2016

Ton Balıklı Karabuğday Salatası

Tembel blogcu bildiriyor....Haftalardır şu salatamı paylaşayım diyorum ama nerde o enerji...FUF'u yazabildiğim için mutluyum;)

Karabuğdayı ilk denediğimde biraz katlettim,uzun süre öyle dolapta bıraktım.Dolapta boş boş duran şeyler beni deli eder,teyzem pilavını yapıp paylaşınca hadi Sib,yap belki bu sefer seversin dedim...

Paket üzerinde dendiği gibi pişirdim 12-15 dk.Bu fotoğraftaki hale geldi.İlk pişirdiğimde de bu haldeydi ama bana yanlış gelmişti,sabah sütle denediğimde yok olmaz,sevemeyeceğim dedim.O yüzden salatasını yapmakta,sevmekte kararlıydım...


Paketi açınca kokusunu,pişirince kokusunu seviyorum.


Salataya da evde ne varsa koydum,kısırlarım gibi.Biber,rendelenmiş havuç,turşu,ceviz,baharat,zeytinyağı.Değişiklik olsun diye de ton balığı konservesi.Ton balığını koymasaydım,somonun yanına servis edecektim.Sosu için de 1 portakal,1 limonun suyunu sıktım..Servis ederken üstüne kale-kıvırcık lahana serptim dekoratif amaçlı,pek yakıştı.


Öğle yemeğimde Doğu Avrupa'nın neresinden olduğunu hatırlamadığım iş arkadaşım,karabuğdayı ne kadar sevdiğini anlattı:)


Sırada pilavını denemek var,beğenirsem makarna gibi hep evde tutacağım ve ununu da alacağım;sırf merakımdan :)Doyurucu,sağlıklı,hafif..Daha ne olsun...

Hepimize mutlu,huzurlu,bereketli günler...

2 comments:

  1. Ellerine saglik canim benim cok guzeldi, severek tukettim ben de ;) Ben bulgur pilavi gibi yapiyorum, domatesli soganli salcali falan, gayet lezzetli oluyor. Opucuk!

    ReplyDelete
  2. yapacagim Famuk'ummm...operimmmm

    ReplyDelete