23 November, 2017

2017 Liste Projesi: Liste 46


Liste 46:En cok rahatlamanizi saglayan seylerin listesini yapin:

✷Erken uyanip bir sure yatakta yayilmak: Cokca yaptigim birsey degil ama bazen bacaklarimi,beni kimi zaman 14 kimi zaman 12 saat ayakta tasiyan,cokca adim atan,regl oncesi agriyip sizlayan bacaklarimi dinlemek zorunda hissediyorum kendimi.Oyle sabahlarda yanimda kahvem ve kitabim oluyor ve hep tuylu bebelerle sarili oluyorum.Pencereyi aciyorum,evi ve kendimi ferahlatiyorum ve hazirlanip yuruyuse cikiyorum.


✱Fred,Adonis ve Dylan: Hayatim onlarsiz eksik olurdu hem de cok.Fred'in sacmaliklari ve tatli yaramazliklari,bize inanilmaz bagliligi,Adonis,ilk askim.yasli bilge oglum benim.Ben okurken gelip surtunmesi,mirlamasi beni mest edyor.Dylan,annemin tabiri ile Dilan.Benim en kucuk kor oglum.Gecenin korunde odaya gelmek icin kapiyi tirtiklayan,yataga yastigima kurulan,iki saat sonra tekrar disari cikmak icin yine kapiyi tirtiklayan minnosum.Ucunu de cok seviyorum,hem de cok.




✱Her mevsim yuruyusler:Hava nasil olursa olsun,kisa ya da uzun yuruyusler benim meditasyonum,dua aktivitem,sukur aktivitem.Doga ile sarili oldugumda hep cok mutluyum ve her yuruyus sonrasi kus gibi hafif ve cok mutluyum.Bu sehirde yasadigim icin,agaclik alanlara bu kadar yakin oldugum icin cok ama cok mutesekkirim.Yuruyus bizde ata sporu.Dedem de ciftlige gittigimizde bizi uzun yuruyuslere cikarir,odun toplatirdi.Babam,hala cok yurur.Yurumedigim gun kendimi eksik hissediyorum ve saglikli bacaklarima hep sukrediyorum,pardon saglikli bedenime.


✱Bayansal bakim onarim gunleri:Ister kuafor,ister manikur pedikur ya da akliniza gelebilecek bakim islerini iceren gunler beni hep rahatlatiyor.Istanbul'da yasarken kuaforum eksik olmazdi,manikurum vs.Simdi boyle gunleri yilda iki kere aile ziyaretine gidince yapiyorum geleneksel olarak.Burda ise cogu isimi kendim gormekten mutluluk duyuyorum eski gunleri ozlesem de.Bence herkes kendine elinden geldigince,butcesi el verdigince bakmali ve temiz olmali her yonden.Salas,makyajsiz olabilirim,pijama ile yuruyuse gidebilirim belki ama temiz olmaliyim her yonden.


✱Sicak kopuklu banyolar: Cogu zaman bacaklarimi rahatlatmak icin yayiliyorum,bazen cayim ya da sarabim eslik ediyor,fonda hafif bir muzik ve illa ki kitap.Yine Istanbul gelenegi hamam olmadigindan yakinimda,bu yontem ile idare ediyorum.Zaten su beni hep cok rahatlatiyor.


✱Okumak:Keske daha cok okuyabilsem,bu yil su an 32.kitabimdayim.Yine de hic yoktan iyidir diyorum.

✱Goge bakmak:Gokyuzu,aksam,sabah ne zaman olursa olsun icim daraldiginda hep beni ferahlatiyor.Bazen Ay'a bakip icimden dua ediyorum,Yaradan'a sukretmeden edemiyorum bizi nice guzellikle sardigi icin.

✱Konusmak:Ben duygularini hep cok kolay ifade eden insanlardan oldum,edemedigim zaman insanlar suratima bakip anladilar zaten.Sorduklarinda ne hissettigimi elimden geldigince acikladim,eger ters gunumdeyse kimseyi kaza ile kirmak istemedigim icin kendimi sorumlu hissediyorum.Kimseyi kirmamak icin soyleyemedigim seyler de var tabii ki.Sonucta susmak da konusmak kadar onemli ve biz ne soyledgimizden sorumluyuz,insanlarin nasil anladigindan degil!

✱IG ve Blog: Yillarin blogcusu olarak ve yazmayi ogrendigimden beri gunluk tutan biri olarak benim icin blog onemli.Evet cogu zaman bitir su blog isini diyorum,sonra karsima Ezgi gibi kadinlar cikiyor ve mest oluyorum.O zaman iste blogcuma gittigi yere kadar sarilasim geliyor.IG.Kahrolasica kareler!!! Seviyorum ve gayet bagimlisi oldugum icin kendime kiziyorum.Kac kez aramiza mesafe koymaya calistim ama beceremedim:) Takip ettigim insanlari cok ozel buluyorum ve cogundan cok guzel bir enerji aliyorum,cok sey ogreniyorum.Gercekten bu dunyada guzel,ilham veren insanlar da var hayata sImsIkI tutun diyen.

Bugun Cumaymis gibi geliyor bana,hafta bitemedi sanki😳 Hepimize harika bir haftasonu diliyorum simdiden.Yarin FUF'u yazabilcegimi sanmiyorum,hos siz beni ve FUF'larimi benim kadar iyi biliyorsunuz artik sanki.Sevgiyle kalin.

4 comments:

  1. Bir yorum yazdım ama hata verdi. Emin olamadım. Eğer o geldiyse bunu yayınlamana gerek yok. Liste proje fikrin muhteşem. Vakit buldukça listelerin hepsini okuyacağım :)) Okudum okudum bir baktım en son Ezgi yazıyor, şaşırdım kaldım ve bir o kadar mutlu oldum.Çok teşekkür ederim ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelmedi Ezgi'cim.ne demek benim icin zevkti:)

      Delete
  2. Ben kediyi köpeği gördüm orda kaldım. Ne şirin ler öyle. 😘

    ReplyDelete