20 February, 2018

Londra'da gorulesi:Sky Garden


Kac gundur su laptopun basina kurulup da gecen sene oldugu gibi sevkle yazmak icin kendimle savas veriyorum inanin ki.Dunyada,memleketlerimde olan onca cirkin sey yasanirken IG'de ya da burda bir sey paylasmak cok anlamsiz geliyor.Bazen nefes almak bile cok agir geliyor bana,boguluyorum sanki.Her sey boguyor beni,is,ev,olan biten.Hani gercekten insanlarin neden intihar ettiklerini ya da buna tesebbus edebildiklerini anliyor gibi hissediyorum.Ara ara boyle dusunuyorum,gayet karanlik sonra bir bakiyorum magaza mudurumle sen kahkalahar atiyorum,O'nu guldurmeyi cok seviyorum.Bana soguklugu,resmiligi,tombullugu ve hic birsey ile tatmin olmamasi ile annemi hatirlatiyor.Kendisine de soyledim bunu,cok guldu sonra da butun magazaya anlatti.Zaten bazen kendimi kendisinin ozel palyacosu gibi hissediyorum.Benimle calismak icin saatlerimi degistiren kadindan bahsediyoruz.Tuhaf bir sekilde hayranim kendisine,caliskanligina,yonetimine ve bana olan destegine,hepimize karsi olan sabrina.


Iste boyle gel-git duygular icindeyim.Ay gibi bilmem kac yuzum var benim.

Hayatimda cok bir degisiklik yok.Arkadaslarimi goremiyorum,herkesin hayati cok yogun.Gordugum zaman zaten kisitli ve cocuklu oldugundan ne kendilerine doyabiliyorum ne de muhabbetlerine.Cocuk sahibi olsaydim sanirim daha sosyal olurdum!Arada yalniz hissediyorum desem yalan olmaz.Hos bu yalnizligi da seviyorum.Hem kitap okuyan insan,calisan insan nasil yalniz olsun degil mi?


Sabah 5 gibi uyandim yine, uyuyamadim.Sonra bir kac saatligine destek olmak amacli ise ugradim,formami giymeden,Fred'i yuruttugum kiyafetlerim ile.Bir de 15 dk'ligina disci.Gozumden sakindigim dislerim,eger dikkat etmezsem dis eti hastaligina yakalanabilirmis.Cok seker tuketmesem,elimden geldigince iyi baksam da olabiliyormus dedi discim,kimi dis boyleymis.Kimi bakmaz dislerine ama bir sey olmazmis.Discim,hijyenciye gidip cok derin temizletmelisin ve bunu 3 ayda bir yapmalisin diye onerdi ben de hemen aldim randevumu 3 ay sonrasina.Ne yalan soyleyeyim disciye zevkle gidiyorum her zaman.Bu hiyjenci olmak da yeni meslek dali sanirim,ilk kez bugun duydum ogrendim.Disciye gitmeyi seven,simir teste gitmemek,cagrilmamak icin kagit imzalamis nadir insanlardan biriyim sanirim.

Aksam ustu ekmek yapmaya niyetlendim,bir guzel yaptim,actim baktim ki ici hamur.Sanki hayatimda hic ekmek yapmadim.Ekmegi mayalarken birden sevke geldim,yine yeniden eksi mayali ekmek arastirmaya basladim ve bu aksam itibari ile 3 gun (ben 4 gun birakicam cunku cumartesi yapabilecegim) mayalamak uzere eksi mayami kitapligima yerlestirdim,dokunulmamak uzere.Sonucu cok merak ediyorum,eksi mayali ekmegi yapmaya baslayabilirsem kendimi daha bir iyi hissedecegim!


Kendimle ilgili guncellemeden sonra Sky Garden'a gecebiliriz.Sky Garden,Fenchurh Caddesinde walki talki denilen binanin 36.katinda halka acik bir kapali bahce.Acik hava terasi da var ki,biz gittigimizde kapaliydi.Bu katta restoranlar da var.


Sky Garden'a girmek bedava ama Pazartesi satisa sunulan biletleri internette takip edip hemen yer ayirtmaniz gerekiyor ve ben bunu uzunca zamandir yapmaya calisiyorum.Hep derim para beni sevmez diye,o yuzden benim bedava bir sey yapmam mumkun degil! pes ettim sonucta ve kahvalti sever olarak Darwin Brasarie'de yer ayirttim.


Kahvalti saatinden once gidip bahcede gezindik.Bahce dediysem de oyle yesillik,bence gayet ruhsuz.Hos ben bahceden ziyade cihannuma yerleri sevdigimden gitmek istiyordum oraya.Tam ortasinda kahve kabi gayet sirin.kek pasta satan minnak bir kafe var.Hani bedava girebilseydim orda kahve keyfi yapacaktim.







Manzara 360 derece Londra.Gitmeden once oyle dua ettim ki gun aydinlik,ferah olsun diye,cok sukur sesim duyuldu ve manzaranin tadini cikardik.Ogleden sonra yagmur basladi,sansimi seveyim😃 Her zamanki gibi bu sehirde yasadigima sukrettim.


Canim Shard

teyzemin kitabini da gezmeye cikardim,beklerken koltuga gayet guzel yayilip,manzaraya karsi kitap keyfi yaptim.

Bahce de boyle iste,kuru yesillik.Hos binanin sekli icin gorulmeye deger oldugunu dusunuyorum.


Kahvaltida  (Darwin Brasserie'de) ilk kez Egg Florentine yedim.Ben yumurtaya sos yakistiramayan insanlardanim.Mayonezi bir cok seye boca edebilirim ama yumurtaya katip sandwic ici yaptiklarinda icim bir tuhaf oluyor.O yuzden hep erteledim bu Hollandaise soslu yumurtayi! Merakima engel olamadigimdan da artik denemeden duramadim! Ve inanirmisiniz cok sevdim,cidden sevdim.Nasil sevdim ben de sok oldum😄Merakimi gidermis olsam da mayonez ve hollandaise sos arasinda renk disinda pek bir fark bulamadim tariflerinde.Hollandaise tereyagli,mayo da karisik yagli diyor ve de hardal ekliyor Jamie.Bence Hollandaise daha bir peynirimsi gibi,belki de o yuzden sevdim.Belki de memleketlerinden dolayi boyle farkli olmustur isimleri kim bilir!

Bu arada inanamadigim baska sey de Darwin Brasserie'de Earl Grey cayi yoktu,ben de kendilerine ozel caydan ictim.

Velhasil gittigime,gordugume sevdindigim bir yer oldu.Yapmak istedigim seylere bir ✔ atinca bir hafifleme geliyor ustume,seviniyorum.

Her sey gonlunuzce olsun.Mutlu gunler 💓

4 comments:

  1. Beni bu aralar yatak çağırıyor sanki. Kıvrılıp yatmak istiyorum. Boğazım ağrıyor. Yorgun hissediyorum. Sahiden dinlenmeye ihtiyacım var. Sanırım vücudumun bana söylemeye çalıştıklarını dinlemem lazım. :) Ne iyi etmişsin de yazmışsın. Ben de senin gibi hissediyorum bu aralar. İçimden çok yazmak gelmese de yazınca rahatlıyorum. Bir nevi terapi. Öyle bağlıyım ki bloguma, sanki çok sevdiğim birini ihmal ediyormuşum gibi bir suçluluk duygusuna kapılıyorum. Yazmışsın ya, gitmiş bence o yazamama hali. Senden haber alınca seviniyorum.
    Çok öperim Sibel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaten ben bu blogu senin icin yaziyorum:) Hos dedigin gibi ben de oyle bagliyim ki,yazmazsam gercekten cok sevdigim birini ihmal ediyormusum gibime geliyor,yazdiktan sonra cok iyi hissediyorum.Ve bu sabah yatagi toplarken,aynen yeniden yataga giresim geldi,tabii ki giremedim.Sanirim dinlemelisin vucudunu.Sanki kisa zamanda cok sey yapmaya calistigimizdan boyle bir cokuse geciyoruz ara ara.Ben izin gunlerimden sonra bile dinlenmis hissedemiyorum nedense artik.Cocuklu,calisan anneler nasil basa cikiyor hayatla,hayranim.Cok opuyorum:)

      Delete
  2. Merhaba bloglara bakarken tesadüfen denk geldim size... Ve iyi ki denk gelmişim diyorum

    ReplyDelete