16 January, 2020

2020'de Okunacaklar


Selam Sevgili CS'cular!!! Ozlemisim blogumu Pazar'dan beri,sarilasim geldi resmen.

Sabah 4:20'de uyanmama ragmen kendimi gayet enerjik hissediyorum.Fred'i kisacik bir yuruyuse cikardim,hava hala karanlikti.Eve donunce yatagi toplayip,pencereleri actim.Oturma odasini kalkar kalkmaz acmistim zaten.En sevdigim sabah ritueli.Gun agarmaya basladikca yatak odasinin camini daha cok actim,agaclara bakip kuslari dinledim.Teker teker geldi kondular agacin dalina saksaganlar.Sagimda ay,solumda pembeli bebe mavili gok.Tum sukurlerimi biraktim sabaha,tum niyetlerimi gecirdim icimden.Yasamak icin muhtesem bir sabah kanimca.Gune coskuyla basladim ve oyle devam etmek istiyorum.



Kitapligimda yillardir okunmayi bekleyen kitaplar var.Kimisi 10 yili askindir bekliyor acikcasi.Kimisi eski musterilerden hediye,bir tanesini parkta bulmusum gecenlerde siril siklam,birakamadim orda boynu bukuk.getirdim eve adini sevdim diye.Bir tanesini yarim birakmisim.Cogunluga bakinca oldukca kalin,kimisi oldukca agir gibi gozukuyor gozume kalin olmasalar da.

Bu yilin ilk yarisinda kitap almamaya karar vermistim ama gecen gun Tesco'ya gidince orda bir yardim kurulusu icin bir masa durur hep,onlerinde de kumbara var.Malum ben de hep inceliyorum,Allan De Botton'un kitaplarindan birine rastladim ve yanimdakinden  bozuk para istedim ve kumbaraya para birakip kitabi aldim,almadan edemedim.Pisman miyim? Degilim.Hem Ocak yeni yil kararlarini kirmak icin degil mi? Yuzde kacimiz aldigimiz kararlara sahip cikip,tum yil devam edebiliyoruz.

Kitaplarimin defterine de hepsini liste halinde yazdim,okudukca tIklayacagim,cok sevdiklerim olursa yine burda hissettirdiklerini paylasirim.Bir tanesini bitirdim bile,hani kitap perilerinin is yerinde biraktigi.Bronte'lerden esinlenerek yazilmis,kimi yerinde hayatlarindan gercek esintiler sunulan 3 kizkardes ortadan kaybolmus gelini bulmaya calisiyorlar.O zamanlar kadinlarin degeri bilinmediginden,erkek isimleriyle yazmislar kitaplarini ve soyadlari Bell imis ki kitapta da detektiflik yaparken kendilerinin Bell adli beyefendi icin calistiklarini soyluyorlar ki ciddiye alinsinlar.Ilk baslarda cok etkilemese de,sonlara dogru inanilmaz sardi beni ve zevkle bitirdim.Serinin devamini alir miyim bilmiyorum ama karsima cikarsa okuyabilirim. Kitabin adi The Vanished Bride-Bella Ellis.Bronte Mysteries'in ilk kitabi.Acikcasi okurken daha cok gizem,polisiye turu okuyasim geldi.Neyse ki okunacaklar arasinda iki adet Agatha da var.

Hepimize bol okumali gunler diliyorum.Okumak hayattir!

12 comments:

  1. Kitaplığımdaki kitaplar bitmedikçe ben de kitap almayı düşünmüyorum ya bakalım, hiç belli olmaz. Bol okumalı bir yılın olsun. ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana da bol okumali bir yil diliyorum Nevbahar.Kesinlikle kesin sozler vermenin bir manasi yok:)

      Delete
  2. Okuduğumuzdan çıkarımlar yapmak ve hayatımıza uygulamak gerekir.

    ReplyDelete
  3. I really like your blog, it's a great inspiration for me
    I follow you and invite you to my place
    https://milentry-blog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Kitap almama kararımı ben de ne kadar tutabileceğim bilmiyorum ama ilk önce eldekiler bitse demekten alamıyorum kendimi...
    Keyifli okumaların olsun canımcım ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen ben de Sebnem'cim.Ve kesin kararlar vermenin gercekten bir anlami yok bence,istersen alirsin.Ben onceligi bunlara verdim ama tabii ki alacagim:)

      Delete
  5. Kitapları yarım bırakmamaya özenle gayret ediyorum. Kitap bitirince günlerim daha da aydınlanıyor, yeni bloğumda yayınlamaya başladığımdan beri okuma telaşım azalsa da hiç sönmedi. Kitap sahiplenmeniz içimi ısıttı ÇS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen ben de DOO.ama bazen de gercekten okuyamiyorsam birakiyorum ya da erteliyorum artik cunku okunacak cok kitap var.Hem Mina Urgan'in dedigi gibi kelek buldugumuz karpuzu yemiyorsak:)Tesekkur ederim:)

      Delete
  6. Ben 1000 kitap uygulamasında liste yaptım bir kısmı evde var bir kısmı alınacak o liste dışında okuma yapmayacagim

    ReplyDelete
  7. ben de her yeni kitaba en az bir eski kitap okumaya karar verdim,bakalim nasil olacak.

    ReplyDelete