02 February, 2021

Sib's Self Love Club aka SSLC

Happy thoughts only! Sadece mutlu dusunceler.


Selam Dostlar,hepinize mutlu gunler.  

Dun sabah bir dolu blog okudum ya iclerinden biri beni ayri gaza getirdi.Bunu okuyup da nasil gaza gelmesin ki bir insan? Seninleyim dedim Bikini,madem Subat,madem bu Subat diger Subat'lara benzemiyor,madem ben ruhen gidip geliyorum ben de kendime bir çalinc yapayim.Cunku ben kendimin en yakin arkadasi olsam da,bir dusman kesilmemeyim baska dusmana hacet yok!

Ne zamandir zaten yine kosmaya baslasam diye dusunuyordum,sabahin korunde de kalkmisim gun nasil gececek,kendimi yormam lazim ki uykum duzelsin dedim ve attim kendimi kaldirimlara(parka gidemedim cunku hala karanlikti).Iste kosarken bir ampul yandi ki,o anda aaa  dedim  ve Sib's Self Love Club'i kurmaya karar verdim.Sadece kendime,gunluk gibi.Bu ay bir gozlemleyeyim bakayim neler olacak,kendime nasil davranacagim.Kendimi nasil sevecegim?

Velhasil kostum geldim eve,sonra Dada da  icimdeki ozlemi deprestirivermisti son yazisi ile,actim mi Tarkan'i dans ettim mi bir guzel matin ustunde.Buyrun bir klub daha size,Sib's matdanceclub😀😀 Mat'in uzerinde dans etmek sart cunku komsular duymasin kendi kendinize dans ettiginizi,ayaklariniz ses falan cikarir benimki yogrulan ekmek sesine yukari cikti bir kere.Sabahin 8'inde partimi bolse,o tatliligimdan eser kalmayabilir onu karsimda gorunce. Matt acikken biraz esneme,20 sn plank derken yakmisim kalorileri! Bir de dans ederken gozleri kapatip,gulumsemek,hayal kurmak serbest!Anliyacaginiz,mutfak pistimi mata tasidim ben😉



Kulubume uye olmak isterseniz hem blogda hem IG'de en az 10 arkadasinizi etiketlemeniz ,beni takip etmeniz,yorum yapmaniz😂😂😂.......vs vs vs.... demeyecegim dostlarim,siz kendinizi sevin,kendinize iyi davranin,etrafa isik sacin yeter de artar  bile...



Gelelim esas konuya ki bunun insanin kendini sevmesi,tanimasi icin cok degerli bir eylem oldugunu dusunuyorum.Gunluk tutmak.



Ben hic abartmiyorum,yazmayi ogrendigimden beri gunluk tutuyorum.Hatta ilk gunlugumu halamlar almisti,Istanbula gidince orda kalmis tum gunluklerimi fotograflayacagim ve gosterecegim sizlere cunku onlar albumlerim kadar kiymetli benim icin ve vermek kadar saklamayi da cok iyi beceren anacigima cok mutesekkirim.



Ne mi yaziyorum.Icimden ne gelirse,o gun ne hissediyorsam,onemli ya da onemsiz unutmak istemedigim bir sey olduysa,kizdiysam,uzulduysem.Kimseye anlatamayacagim ya da belki de anlattigim herseyi yaziyorum.Bir is olarak gunluk tutmayi seviyorum ben kendimi bildim bileli.Hatta hatirlarim,bir gun annemi kirtasiyeye suruklemisligim var bana hem gunluk hem hatira defteri alsin diye.En cok geri donup okumayi,yol almis miyim diye bakmayi, yapicaklar listem varsa hangisine tik atmisim diye gormeyi,neler hissetmisim,o hisler hala gidip geliyor mu,geliyorsa hangi doneme denk geliyor diye gormeyi seviyorum.Hem yazmak bana terapi gibi geliyor.



Ne zamandir kendime defter almadim,gelen hediyeleri kullaniyorum.Bu is arkadasimdan gecen sene gelmisti,bir onceki Peri'den belki de 7 sene once vermisti.Tahmin edersiniz ben defter kalem hediye edilmeyi cok severim.Defter icin ebat muhim,orta boy benim icin kafi zira cok buyuk ya da kucuk defterleri sevmiyorum ben.Bazen cizim yapiyorum kendi capimda,cicek falan bazen de hayallerimi ciziyorum o yuzden bir sonraki defterimi cizgisiz almaya niyetliyim. Ne kadar dijitallessek gelissek!!! de defter kalemden ne is hayatimda ne ozel hayatimda vazgecmeye nyetim yok.

Goruldugu uzere renkli renkli kalemlerle tutuyorum gunlugumu ben.Bu fotografi cekerken de bu sayede kalemlerimi ayirmis oldum,Sharpie'ler ve boyama kalemleri diye.Bu kadar kaleme tabii ki ihtiyacim yok,zaten onlar da eski mudurumden hediye😍



Sukurlerimi de yaziyorum...Zaten onlar artik belki de ezberlediginiz seyler.



Ne zaman yaziyorum? Canim ne zaman isterse.Sabahin korunde,yatmadan once...Her gun yazmiyorum.Ihtiyac gibi geldiginde zaten hicbirsey beni tutamiyor.



 Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum gunluk tutmayi.Hem gelecegime de bir nevi yatirim.Belki ben olunce birine ilham olurlar da kitap yazilir o sayfalardan.

Hem simdilerde gunluk tutmak-journelling,bullet journelling cok moda,cok trendy😆😆 

Hic gunluk tutmamis olanlara tavsiyem:

  • Kendinize seveceginiz defter kalem alin.
  • Sakin bir ortamda tek basiniza olun.
  • Cay-kahve ne isterseniz size eslik etsin
  • Ne yazicam diye dusunuyorsaniz once o andan baslayin ya da nelere sukur ettiginizden.
Bunlar benim yontemim ve bana cok iyi geliyor.Yazdiktan sonra kendimi her zaman daha iyi hissediyorum.

Hepinize iyi aksamlar,her sey gonlunuzce olsun.💗💗

12 comments:

  1. Bende yazmayı bildim bileli yazarım. bir sahafın eski günlükleri derlediği acaip şeyler örüyoruz başımıza kitabını okuyacağım yakında günlük yazmak okumak en sevdiğim aktivitedir

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) hmen not aliyorum bu kitabi Seyma,cunku ben de cok seviyorum senin gibi.

      Delete
  2. Oh so cozy! Lovely post!

    ReplyDelete
  3. Toplasam 10 arkadaşım yoktur hocam ben usulca uzaklaşayım hahahahha :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesli guldum:) blog adi da ordan geliyor herhalde:) saka maka benim de yok.Iki ulk earasindaki arkadaslrimi toplasam 10 etmez bence:)

      Delete
  4. Yazmaya yeni başlayacak olanlara ne güzel ilham veren bir yazı :)
    spor yapmak önemli hele ki böyle evlerde kaldığımız şu günlerde, keşke her gün yapabilsek üşenmesek, yine sizde bu yazı sayesinde eminim bir çok kişiye ilham olacaksınız, hadi bende başlıyorum diyebilecekler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insanlah Dode'cim.Okuyan iyi hissetsin bana yeter:)

      Delete
  5. Senin şükürlerini seviyorum, bana pozitiflik yüklüyorsun. Ve bazen o ana kadar fark etmediğim bir detayı yakalıyorum seninle...
    Günlük yazamıyorum ben, ama yazma olayını seviyorum... Benim de listelerim var bitmek bilmeyen :) Hafızam çok iyi değil, notlar tutuyrum bolca :) Hoş sonra deli gibi taranıyorum ben bunu nereye yazdım diye...
    Hep böyle kal ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol canim Sebo'cum,ne mutlu bana:) ben de sifrelerle senin gibiyim,yazdiysam nereye yazdigimi hic hatirlamiyorum.her seye de bir sifre,bayiyor beni:)

      Delete
  6. Tarkan ile dans ettin demek harikasıınnn :) Bende tutuyorum bir defter. Daha çok yapmak istediklerimi yazıyordum.Son zamanlarda yaşadığım olumsuz duyguları tanımlamak içinde yazmaya başladım. İçim boşalıyor, iyi geliyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sen bASKASIN'a iki kere hemde...Ohhh dedim yeni felsefem:) kesinlikle,yazmak hep iyi gelir:)

      Delete