09 July, 2006

nohutlu,ton balikli salata

gecenlerde mini,sirince bir italyan restorani kesfetmistik,salata,pizza ve dondurma,10 pounddu..ben salata olarak kirmizi fasulyeli,ton baligi almistim,cok sade,soganli,yaz gunune cok yakisan bir salata olmustu..son gunlerde havalar cok sicakken bende nohut yemeyi ozlemisken,bu sekilde denemeye karar verdim..benzer bir tarifi,yemek kitabimda da gordum,kuru fasulye ile yapilanini..henuz denemedim ama o da hos gozukuyor.piyaz gibi.bu tarif icin neler kullandim,hemen veriyorum.dilerim siz de begenirsiniz,simdiden afiyet olsun..haftaya hafif baslayalim,hafif gecsin:)



malzemeler:

  • iki avuc kadar haslanmis nohut
  • 1 adet sogan
  • 1 kutu konserve dardanel ton baligi
  • iki adet taze sogan
  • zeytin
  • domates
  • kisnis
  • bolca zeytinyagi,tuz,biraz da limon yanina da guzelce bir ekmek,sosuna banmak icin:)

hepinie saglikli,mutlu,hayalerin gercek oldugu bir hafta diliyorum...


21 comments:

  1. Sibel'cigim merhaba,
    Gecenin bir vakti bakalim dostlar neler pisirmis dedim, gectim makinanin karsisina:) Salataya icim gitti, nohut ve ton baligi hic dusunmemistim, ama ikisini de severim salatalarda, neden olmasin degil mi?? Gelecek sefer ton baligi salatama nohut da ekleyecegim.
    Bu arada asagidaki pizzalarda yaziyi yazarken feci gozukuyorlar gozume:)
    Ellerine saglik..

    ReplyDelete
  2. askim su böregi dememistim su göbek demistim yani shu göbek :) hani olur ya bira göbegi falan, aahh ah ne böregi askim, bu rejim beni öldürücek sonunda :) ama bu tarif bak süper oldu, apocuuma deisik bi diet yemeee olabilir, ellerine saalik, mmmuuuucccckkkk

    ReplyDelete
  3. sibella içimdeki susuzluğu dindiremiyorum
    önce usum terketti kuraklığımı
    beni ihmal etme :(

    ReplyDelete
  4. Sibellacigim,

    Ben taktim su ft isine :) Cozdum sanirim neden flu goruyorum ben :) Yok yok gozluklerimden degil, sen cok yakindan cekince, su ustteki resimde bak ekmek biraz flu, arkadakiler gayet net, sanirim makina yakin cekimlerde mizikcilik yapiyor, accicik mesafe biraksan da ceksen mukemmel olacaklar, sakin alinma, ben cok iyi degilim bu islerde sadecene gordugumu yazdim guzeller daha guzel olsunlar diye hepsi bu !

    Sevgiler
    Dilek

    ReplyDelete
  5. Hafif başlayalım demek kolay da, o ekmek ne öyle o ekmek? Banmak için mi, haaa? Of derler yani hafife gel; hele sevdiğim gibi bol limon sıkarsam, kırmızı biberi de basarsam ban ban yeee, ban ban yee...

    ReplyDelete
  6. Canım Sibel'ciğim ,ekmekleri sen mi yaptın?bu ara biraz ekmek üzerine çalışacağım için resimde ilk dikkatimi çeken o oldu.Salatayı bizimkiler de sevecektir nohut ve balık bir arada ikisine de bayılırlar.Ellerin dert görmesin.Güzel dileklerin için teşekkürler sende çok mutlu ol güzel arkadaşım.

    ReplyDelete
  7. sibella'cım oncelikle ellerine yüreğine sağlık, haftasonu gelecek olan misafirlerime bende küçük çapta araştırmalar yapıyorum, çünkü senin tariflerini ve sunumunu seviyorum, çok tşkler;) ozellikle firinda feslegenli domates salatasi degisik geldi;)
    sevgiler...

    ReplyDelete
  8. canimm nerelerdesin, umarim iyisindir, merak ettim seni...

    ReplyDelete
  9. Sibellacim cok super gozukuyor salata:) merak ettim cidden dardanel ton mu kullandin? kullandiysan da nerden buldun:)

    ben goruyorum marketlerde hep konserve ton ama cok fazla degisik marka var hangisi iyi olur kestiremiyorum:/

    ReplyDelete
  10. selam kizlar,yazamadim kusura bakmayin cok yogundu bu hafta..ben kafayi yemek uzerereydim:(

    hanifecim begendigine sevindim,ben cok seviyorum tonlu salata,makarnaya da cok yakistiriyorum,sevgiler..

    rahsanim benim,saol bitanem,iyiyim..gobegi sorma,ben diet bile yapmiyorum artik..ne yapiyim,ruhum zaten daralmis durumda bi de dietle kasamam:(

    kirpim ihmal etmem:)gelecegim herkese sirayla insanlah,su kafami toparlayinca..

    selam oya abla,sen istedigi gibi bas ekmegi de kirmizi biberi de,emin ol,yine de hafif olucak,yaz gunu icin,cunku bende aynen oyle yedim ve kus gibi hafiftim..

    dilekcim,biliyorum yakin cekince net olmuyor bi turlu,ama bu kadari elimden geliyor simdilik bu mini makine ile.yakin cekmegi seviyorum cunku daha estetik gozukuyor gibime geliyor:)sevgiler

    cilek ablam,ekmekleri ben yaptim,cok kolay bi tarifti,ama disi minik olarak yaptigim icin fazla kitir oldu,tarifin linkini domatesli salaanin orda vermistim,sevgiler:)insnalah hepimiz mutlu olalim..

    zynepcim hosgeldin,begendigine cok sevindim,gurur duydum hatta misafilerine layik gordugun icin,feslegenli salatayi tavsiye ederim,ozellikle buyukce mis gibi domates kullanirsan,mukemmel bir yaz salatasi:)sevgiler canim..


    selam burcukcum,dardanel ton markasi kullanmadim,onu daha rahat anlasilsin diye yazdim canim..ben tescodan aliyorum,tesco markasinin bazen de john west,ikisi de beni hic hayal kirikligina ugratmadi..sevgiler:)

    ReplyDelete
  11. O SEN UZMANLAŞMIŞSIN İYİCE
    GÖRMEYELİ
    BİR TÜRLÜ KISMET OLMADI
    İHMAL ETTİM SENİ
    HASTALIKLAR BAHANELER

    SİBELCİĞİM AFEDERSİN ABLASI

    SEVGİLERİMLE

    ReplyDelete
  12. ohhhhh dokturmusss benimmmm cilekim yineeeee
    nohuttt yakismissss
    midede nasil duruyoooo :)
    bu aarada istanbulda bi pizza yedim vazr ya / 3 gun y emek yiyemedim o kadar cok yemisim :)))))

    ReplyDelete
  13. sibella nerelerdesinnnnn

    ReplyDelete
  14. Sibellacım ellerine sağlık. Nohutla ton balığının beraber kullanılması ilginç geldi. Ama düşünüyorum da: Nefis olur...!!!:)

    ReplyDelete
  15. kizlar sagolsun yorumlariniz icin,insanlah haftasonu blogumu guncelliyecegim.buaralar cok yogunum,hepinize sevgiler..muckkkkkk

    ReplyDelete
  16. geeeeeeellllllllllll artııkkkkkkk

    ReplyDelete
  17. Hmmm. Nohutlu tarif lazımdı bana da. Kaç aydır açılmamış bir paket nohut var evde, her çekmeceyi açışımda gözümün içine bakıyor. Sıkılmış orda. Bunu yapacağım. Teşekkürler. :)

    Selin (www.selincaglayan.com)

    ReplyDelete
  18. geldim kirpim geldim,tam gelis olmasa da:(

    selincim afiyet olsun simdiden,sevgiler..

    ReplyDelete
  19. Gözleme cok güzel duruyor.

    ReplyDelete
  20. tesekkur ederim kayhan,biraz yaktim ama:)

    ReplyDelete
  21. Looking for information and found it at this great site... »

    ReplyDelete