28 August, 2006

muzlu ve cevizli muffinler....

Sonunda geldim..geldim pir geldim bu sefer,bakiniz kolajim bilem var artik,bir de ustune ustluk,arsivim var,hani olurda birsey ararsak,hemencek bulalim diye..ben arsivi yapana kadar akla karayi sectim,valla ne yalan soyliim,bacaklarim bile agriyor,ne alaka ise..saka bir yana bacaklarim,dietten ve fazla yurumekten agrimakta...diete basladim da.nede olsa turkiyeye gidince alirim daha fazla kilo diye,iyice toparlak olmaktan kacinmak icin..arsivi,sibelcim'den aldim,kolajin adresini de rahsanim'dan..tabii sorun bakayim ben mi kolajladim.nerde??...kelos olmasa olmazdi yine,sagolsun bana birseyi gosterene kadar akla karayi secer..ne diim,hepinize bir tesekkuru borc bilirim,blogcum sizlerle var,sizlerle buyudu...

arsivi yaparken,baktim da neredeyse 1 sene icinde ne kadar cok yol almisim,almisiz,ne cok sey paylasmisiz..ben hatta cok konusmusum,yemek yapmaktan daha cokca..hos oldu gecmise bakmak,bence iyice bir yol katetmis olmak..dedigim gibi ben bu yolu yanliz yurumedim,sayenizde cok sey ogrendim...

bu tarifi aslinda cocuklar icin yaptim,en yakin zamanda yiyorumbuyuyorum'da yayinliyacagim..

bence cok tatli bir tarif oldu,degisiklik oldu,aslinda yine cikulata parcacikli muffin yapicaktim ama degisiklik olsun istedim..dilerim siz de begenirsiniz,afiyet olsun simdiden.. tarif the great big cookie book'dan..

malzemeler:

150 g un
1,5 tatli kasigi kabartma tozu
50 g margarin ya da tereyagi
175 g toz seker
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya esansi
3 adet orta boy,yumusakca muz
50 g irice kiyilmis ceviz
75 ml sut

yapilisi:

firini 190 derecede isitmaya baslayalim ve muffin kagitlarini yerlestirelim ya da yaglayalim.
unu ve kabartma tozunu bir kapta kenarda bekletip,ayri bir kapta mikserle,yagi ve sekeri kremalastiralim.yumurtayi ekleyelim.vanilya esansini katarak iyice cirpalim.muzu ekleyelim.cevizleri katalim,unlari ve sutu yavasca ekleyerek cirpalim.muffin kaplarina yerlestirelim karisimi ve 20-25 dk bicagimiz temiz cikana kadar pisirelim..orjinal tarifte 8 adet cikiyormus,ben 12 adet cikardim..afiyet olsun..

Posted by Picasa

14 comments:

  1. tarifin bana londrada catering yaparken ilk defa yapmayı denediğim muffinlerimi hatırlattı,kağıdına koymuştum ama kalıbım yoktu,hepsi ayrı bir yaratık şeklinde çıkmıştı fırından:) site super olmuş,oh derli toplu,temiz,sade,sonbahar temizliği yapmış gibi.

    ReplyDelete
  2. sibella'cıgım sen neler yaptın, yemekler zaten cok guzelde, sitenin tasarımı ve renkleri, sonra fotograflardaki detaylar...ellerine saglık, bayıldım...
    kucak dolusu sevgiler...
    pozitiflik aldım, maşallahh;)

    ReplyDelete
  3. canikom nihayet geldin, hemde tam bu havalara uyucak süpper bi tarifle. yiyorumbüyüyorum bize nekadar uyar bilmem ama eh cocuklar icin yaptin die yemiyelimmi yani?!? bizde yiyorumsisiyorum yapariz ozaman :)

    ReplyDelete
  4. hosgeldin neslosh'um,begendiine sevindim sitemi..ben hem kagit hem tepsi kullaniyorum,eski kaliplarimla dedigin gibi maf olmuslardi..

    zeynep'cim pozitiflik verebildiysem ne mutlu bana,bende cok seviyorum sitemi,duzenli ve kalabalik gozukmuyor en azindan artik..sevgiler..

    rahsanim,cok guldum cok..alemsin sen..ye tabii tatlim,hem hepimizin icinde bir cocuk var,beslemek lazim:)

    ReplyDelete
  5. sibellam yahuuu ben boyle muffinlerim kocaman kabarsin istiyorum ne yapmam lazim

    ReplyDelete
  6. biskuvim,ben ne kadar evde yaptiysam hicbirisi disarda yediklerim gibi kabarmadi ne yazik ki,hele muzlusu daha inde oldu sanki..dogal katkilardan dolayi belki bu kadar kabarmiyor ev muffini...bilen biri varsa bana da ogretsin cidden..tarifteki de cok kabarik degildi ne yazik ki...

    ReplyDelete
  7. Muffin istiyoruuuuum! :)

    ReplyDelete
  8. bunlar tam leblebi gibi yemelik ya,yanına da bır soğuk limonata ya da Earl Grey çay,of of :)
    valla sumo güreşçilerine döenceğiz sibel,evde kalaccağız valla,he he,o zamanda japonya'ya giderim artık,orta çok tutulurm kesin :)

    Kel' e selam
    XX
    TD

    ReplyDelete
  9. tugcem,sen iste feda olsun muffinler,ne demek..olsaydin ben sana vermezmiydim hemen surda...amerikaya gelirken getirecegim:)soz..

    TD'cim,alemsin,olma oyle suma gurescisi falan korkarim ben..zaten cok sismanlama fobisi var bende..az oz yeme,bol hareket...xxx

    ReplyDelete
  10. Sibellacım eline sağlık canım şimdi olsa bende çerez gibi çayla götürürdüm valla bu aralar çok pasta yaptım bir ara bende yapıp afiyetle yiyeyim bali :) kendine iyi bak hoşcakal.

    ReplyDelete
  11. hosgeldin susamcim,ben ara vermistim diet falan icin ama yok dayanadim,ama olsun..yiyelim,veririz kilolari bir dahaki yaza yine..sevgiler

    ReplyDelete
  12. sibella hala ete karşı mısın:(((

    ReplyDelete
  13. Good design!
    [url=http://ccmzpxer.com/hsez/llpr.html]My homepage[/url] | [url=http://dxoyhlkb.com/rmjj/wkto.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  14. Nice site!
    http://ccmzpxer.com/hsez/llpr.html | http://pltmftuo.com/ddom/zgne.html

    ReplyDelete