14 October, 2006

BALIKLI,PATATES PURELI PAY...

ne zamandir yazamadim,cok erken kalkiyorum,erken geliyor olsamda,benim yazmak istedgim saatlerde blogger fotograf vermeme krizlerrinde oluyor,dolayisiyla bende gunceleyemiyorum blogumu...betaya gecmeye calistim,ama yepyeni blogdan bahsediyor,nasil yani,eski blogum ya kaybolursa,o kadar yemek tarifi yok olursa,icim gider cidden,o yuzden bende ayni sekilde devam etmeye karar verdim,blogger yasadigi surede nefret-sevgi iliskisine sahip olacagiz sanirim..bu arada cileksuyum 1 yasini doldurdu 6 ekimde,kutlayamadim bile kosturmaktan,iyki varsin cileksuyum,iyiki acmisim seni,ne guzel seyler kattin hayatime,ne guzel insanlar...

is guzel gidiyor..cok seviyorum zaten,sevmesem sabahin 5inde dusermiyim yollara,tecrube kazanmak adina..el cabuklugu eksik bende,onu yenmeye calisiyorum,bu ne kadar zaman alir bilmiyorum,belki de elim cabuklasana kadar benden isimden olurum..allah korusun..cabuk yapmaya calisirken,panik oluyorum,panik de ortaligi karistiriyor..bakalim neler olucak zamanla,ben ne kadar yol alacagim,gorecegiz hep birlikte...

balikli payda nerden cikti diye sorarsaniz,bu benim nadiren aldigim hazir yemenklerden biriydi,her zaman kendim yapmayi cok istedigim,en sonunda yapabildim..severek de yedim,kimi insanin zevkine uymayabilir,ama klasik ingiliz tatlarindan biridir gordugum kadariyla..degisik bir lezzet ararsaniz neden olmasin derim..tarif fish,superb ways with seafood,linda doeser'dan..

baligi ekmeksiz sevmedigimden de ilk defa hazir paket ekmek unu aldim,italyan ciabatta ekmegi..sanki sifirdan ben yapmisim gibi oldu..cok begendim,zaten cok severim o ekmegi,baliga da cok yakistiririm..tonlu sandivich ve salata ile cok guzel gider bence..bu arada hazir unun markasi WRIGHTS BAKING,ciabatta bread mix,sadece su ve zeytinyagi ekiliyosunuz,iki adet kocaman ekmeginiz oluyor,oldukca da uzun taze kaliyor,sarili olduktan sonra..tesco'nun un bolumunde bulabilirsiniz..

tarife gelince:4 kisilik..

malzemeler:

  • 225 g mantar
  • 675 g balik fileti-ben tecsodan,en ucuzu hazir balik filetlerinden aldim..
  • 600 ml sut

uzeri icin:

  • 900 g patates
  • 25 g tereyag
  • 150 ml sut
  • tuz,karabiber

sosu icin:

  • 50 g tuzsuz margarin
  • 1 orta sogan dogranmis
  • yarim kereviz dogranmis
  • 50 g un
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • 3 yemek kasigi taze maydanoz

yapilisi:

  • bir adet firin kabini yaglayin,mantarlari ve irice dogradiginiz balik filetlerini yayin,tuz ve biber serpin,kaynamis sutu uzerine dokerek onceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dk pisirin..pistikten sonra kevgirle baliklari ve mantarlari ayirip baska bir kaba koyun,sutu de saklayin...
  • bu arada patatesleri pisrin,hafif tuzlu suda.sut ve tereyag ile purelestirin..
  • sosunu yapmak icin,tereyagini eritin,sogani ve kerevizi katin,yumusayana kadar kavurun.unu da katarak atesten alin.kenarda ayirdiginiz sutu yavasca karisima katin,atese tekrar koyun katilasana kadar surekli karistirin.limon suyunu ve baharatlarinizi ekleyin ve balikla mantarlarin uzerine dokun..
  • uzerine patates puresini yayin,ben biraz da tereyagi koydum iyice kizarsin diye,30-40 dk uzeri iyice kizarana kadar pisirin..afiyet olsun..simsicak,tam sonbaharlik bir yemek,iciniz isinsin..



6 comments:

  1. sabahın beşinde yollara düşüp de sevebiliyorsan ne mutlu sana sevgili sibella senden bir saat sonra yollara düşen bendenizciğe de biraz sevgi kırıntıları yollarmısın ya da sevebilme yetisi

    ReplyDelete
  2. askim sorun yavaslik olsun yaa, sen onu cok kisa sürede asarsin bence! hic cikaricaklar falan deme, manyak!
    buarada bu balikli tarifi denemek gerek, baligi ben pek karisik sevmem ama püreyi de cok severim mesela! ikisi karisirsa hic fena olmaz diye düsündüm, bilmem ki :)
    cok öpoorum seni balim :)

    ReplyDelete
  3. balik ve kereviz yemeyen bi insan olarak bile goruntu karsisinda agzimin suyu akti :)))))

    ReplyDelete
  4. sibella'miz..
    guzel, seker blog dostumuz.. iyi ki girmissin bu blog isine.. yuz yuze tanismasak da ben de memnunum seninle sanal ortamdan haberlesmeye.. iyi ki dogmuz cilek suyu..
    yukaridakine gelince.. hem balik hem kereviz seven biri olarak listeye aldik kendisini:) sevgiler...

    ReplyDelete
  5. Selam,

    Bence süper ve çok değişik görülüyor. Aslında soslar ile aram çok iyi değildir. Özellikle balıklar üzerinde. Bizim ülkemizde balıklar o kadar leziz ve taze ki (canım inşallah canın çekmez ama doğru söylemiyor muyum?) sosa gerek kalmadan ızgara, buğulama, fırın veya kızartma yapıp salt balık yemek yeterli oluyor. Ama senin tarifin de çok değişik, uygulayacağım...

    ReplyDelete
  6. thank u babe,im glad u like it..xxxxxxxx

    kirpicim,hemen en taze kirintilardan gonderiyorum,mis kokulu...napiyoruz,erken kalkiyoruz ya,erken yatiyoruz,hemen birsey atiyoruz agzimiza ve yollara dusuyoruz,,ve sukrediyoruz ki bir isimiz var..boylece seviyoruz:)

    rahsanim cok tatlisin yaw..ay cikarmasinlar da bende,biraz daha cabul olmalyim yani,ama zamanla mi,beceriksizlik mi ben bilemiyorum tabii..bu arada ciddedn yakisiyor,bende baligi sade sevenlerdim ama bunu hazir aldigimizda cok begendim ve de yapiverdim,yanina bol limonlu gobek salata ve taze ekmek cok yakisiyor..muckkkkk

    hosgeldin sevgili food mood'cum..ne guzel bir yerdesin,ben bathi cok begenmistim ama henuz stonehenge i gorme firsatim olmadi,listemdedir kendisi..cok isterim gelmek tekrar o tarafa,cok huzurluydu..bu arada isim,sandwich bar-cafe'de..herseyi yapiyorum,1 ay oldu baslayali..cok seviyorum,keddiminkini acmak en buyuk hayalim,ama daha cokkkkkkkkkk firin ekmek yemem gerek,gordugum kadar kolay degilmis..dilerim sende bulabilirsin kalbine gore birsey,umarim sevdigin bir is olur..sevgimle..

    puskuutum,sen balik yemezmisin,canim ya,ben sana tavuklusunu yaparim.olur mu?tavuka da cok yakisiyor bu sos..xx


    dilaracim,cok saol,ne guzel seyler soylemissin.bende cok seviyorum sanal bile olsa hayatimda sizin gibi insanlar oldugunu bilmek beni mutlu ediyor..sevgiler..hep var olaim ins...


    renklercim,nasilda dogru soyluyorsun,ah ah,misler gibidir o baliklar,gelince bolca yigecegim ins..ben soslari herseyde cok sevdigim icin,baliga da yakistirdim,ama herhangi bir etin dedgin sekilde pisirilmesi,bol baharatli olarak tercigimdir:)

    ReplyDelete