05 October, 2006

peynirli borek,yesil salata ve ayran....

taptaze yufka ozlemimden bahsetmistim daha onceleri..ama mumkun degilmis burda taptaze yufka bulmak,Emirgan yokusundaki yufkacinin yufkalari gibi..kucucuk bir adamdi ama cok guzel yufkalar yapardi..acaba hala ordamidir..?babaannem beni gonderirdi o yufkaciya,getrdigim yufkalardan da gozleme vari borek yapardi,dikdortgen seklinde katlanmis,az yagda kizartilmis... gecenlerde bizim kafede konusuluyordu,taze yufkaci acmak gerek buralara diye..varmidir acaba kuzeyde falan bir yufka dukkani???..benim aldigim yufkalar tazeye yakindi,paketten,ama en azindan fazla kagit gibi degildiler bu sefer..ne kadar mukemmel olmasalara benim borek acligimi giderdiler,simdilik..yanina da halamdan ogrendigim bol yesillikli salata ve uzun cok uzun zamandir icmedigim,tuzluca ayran...sahura yakisir mi?yakisir....cok bilindik bir tarif aslinda ama ben yine de anlatayim...

malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • yrm demet maydanoz
  • istediginiz kadar beyaz peynir-ben cok peynirli sevdigim icin aldigi kadar koydum
  • yufka uzerlerine surmek icin,1 yumurta,1 kahve fincani sivi yag,1 su bardagi kadar sut..en sutune surmek icin kalan sosa biraz yogurt da kattim...
  • corek otu ya da susam..

yufkalar yagli tepsiye dizilir,2,5 yufka,her katina sos surulur yumusacik olmasi icin,ortasina peynirli maydanozlu karisim katilir...kalan yufkalar yine dizilir,sosu yayilir,bolca corek otu serpilir,uzeri kizarana kadar orta dereceli firinda pisirilir...

yanina,yrm demet taze naneli,rokali,dereotlu,maydanozlu,biraz kivircikli salata yapilir,bol limonlu,ayran esliginde afiyetle yenililir...

15 comments:

  1. sibosum benim ploom yannisnikla silindi, yeni acmak zorunda kaldim
    artik chuyner, dipper, under gibi kavramlar maziii oldular maalesef :)
    bilginize saygi ve hörmetlerimle arz ederekten sunarim...

    ReplyDelete
  2. sibelciim,
    özlettin kendini inan :) ama bu arada güzel şyler olmuş madem, güzel bir araymış diyelim buna. yeni heyecanların, yeni sevinçlerin sana istedigin guzel gunleri getirsin! iyi şanslar ve hoşgeldin:))

    ReplyDelete
  3. rahsnim hemen ekliyorum..hayirli olsun yeni blogun..muckkkkk..

    tugcem cok saol tatlim,dilerim hepimize nice heyecanlar mutluluklar gelsin hep beraber paylasalim...

    ReplyDelete
  4. Nefissss, sahura ben de gelebilir miyim :) Iyi bulmussun oyle ince yufka bir de, ben buradakiler pabuc gibi diyorum :(((
    Dun pirasali borek yapayim dedim, minik sarilanlardan hani, dislerim uzerine yapismasin diye bir kase suyun icine batirip, biraz orada tutup sonra cikartmam gerekti, aksi halde burada disci de bir problem biliyorsun !
    Seninkiler harika gorunuyorlar, ellerine saglik...

    ReplyDelete
  5. :)) ewet burdaki yufkalarda öyle walla, hatta bikere gelirken getirmistim Tr'den! shu börek olayi mannnyaaaakkk, sibelim nekadar güzel görünüyo yaaa!! iftarada daha 8 saat var :)

    ReplyDelete
  6. Sibelcim borek delisi bir insan olarak ben de cok ariyorum bizim yufkalari. Ama ben bir cozum buldum, her Turkiye'ye gidisimde buraya donmeden bir gun once(hatta mumkunse ayni gun) 20-25 tane yufka alip tek tek sardiriyorum ki yolda birbirlerine yapisip eksimesinler. Eve gelir gelmezde 3lu 5li paketler yapip buzluga atiyorum, cozulunce yine tazecik oluyor.

    Ayy nasil canim cekti borek, yarin yapayim bende bari ;)

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  7. canım dün akşam arkadaşlarımla toplandık onlara etimek tatlısı yapmak istiyordum aklıma sen geldin
    numaran olsa arayacaktım internete de giremedim ki sayfana bakayım ama sonuç gayet iyi idi ya da çok açtılar:)))

    ReplyDelete
  8. dilek'cim bilmem mi,burda da her turlu dr bir sorun..yufka olayina bizde zeynep ve rahsan gibi trden getirelim de keyifle yiyelim bari:)sevgiler...

    canim valla bizim buralara yufkaci acmali,en guzelinden taze taze,afe yerine bunu mu yapmali acaba?operim..

    zeynep sedacim,saol,tecrubeni paylastigin icin,ben de dusunuyordum ama senin stoklama seklin kurumamasi icin super,keisnlikle deniyecegim...sevgiler

    kirpim,bende super bir tarif vardi senler oncesinden ama istanbulda kaldi tabiiki,hatirlattin ve agzimi sulandirdin,eminim cok guzel olmustur..sevgimle..

    ReplyDelete
  9. Sibelciğim sen yufka iste ben sana gönderirim.Zordur eminimki alışılan tatları yanıbaşında bulamamak.Bende börek-ayran ikilisine bayılıyorum.Ellerine sağlık şekercim

    ReplyDelete
  10. offf sibeeelll degistir artik bu böregi yaaa :( her actigimda mideme aarilar giriyo, nasi canim cekiyo bi bilsen :(

    ReplyDelete
  11. simdi arakadaslar her sabah boyle bi borekle kahvaltio yapilmaz mi ... sorarim size

    ReplyDelete
  12. Peynirli borek, kesinlikle favorim!!! off super gozukuyor Sibel bu:) Yummmmmmmmmmmmmm:)))

    ReplyDelete
  13. onun bir benzerini buyuk teflon tavada da yapiyorlar sanirim,annem ona kolay borek der.
    Ama sonucta borektir ,lup lup yenir ama ayranla oldumu da sonra agirlik cokuyor ya hemen,ben cola ya da cayi tercih ediyorum.

    Eline saglik :)


    p/S
    foto olayinda gelisme var :)

    ReplyDelete
  14. hosgeldin burcukusum,canim saol,soylemen bile yeter:)

    rahsanim degistirdm bak senin icin:)

    biskuvicim yapilir da sonra o yufkalar nasil yakiir ki acaba bnede onu sorarlim:)

    burcukcum saol canim benim..istanbuldakiler gibi olmasa da fena degildi,bende su boregi istiyorum cok cok bu aralar:)

    babaennem de aynen yapar oyle td'dim hemen pattadanak misafir gelince,kolay borek cidden..cay da guzel gider cidden:)

    ReplyDelete
  15. Canım, acaba yufkayı kendimizin açması mümkün olamaz mı? ben denemedim ama çok ince bir yufka açsak belki olur. Ben burada araştırırım, belki deneriz ve hoş olur:-) Ben Türkiyedeyim ama yakınlarda iyi bir yufkacı bulamadım. Canım çektiğinde açabilirim diye düşünüyorum.

    ReplyDelete