bu tarifi menejerim ablamdan aldim,keserken cok begendim tadini hemen soruverdim sizlerle paylasmak icin..kitir kitir bir tavuk..en az 6 saat marine ediliyor ve isterseniz fritozde,yoksa fritozunuz benim gibi, derin yagda kizartiliyor..eger ki kizartir kizarmaz kapali bir kaba koyarsaniz tavuk yumusacik oluyor-disi da-ama koymazsaniz iste o zaman kitir oluyor..zaten boyle olmasi gerekirmis..nasil yapildigina gelince...
- 2 adet gogus tavuk
- 2 adet sarimsak,ben kiymadim,cunku cikardim kizartmadan once,sarimsak bizde cok sevilmediginden
- siviyag,uzerini kapaticak kadar-zeytin yagi kullanilmamaliymis,cunku bu sekilde olmuyormus.denenmis test edilmis.
- kori tozu,kirmizi toz biber,karabiber,tuz
- 2 yemek kasigi da sirke
- banmak icin galete unu
marine edilen tavuklar,galete ununa banilir ve kizgin yagda kizartilir,yanina pilav ve salata ile afiyetle yenilir...
dileim cok tatli bir bayram gecirdiniz..ozlemler giderdiniz..ben calistim ama bayramin modu bizim cafenin calisanlarina da etki etti,hepimiz genelde!! masllah pek neseliydik,hatta bugun patronun sen kahkahalarina da sahit olduk..
bu arada bundan sonra SIKca tavuk tarifi vericegim ben artik:)hepinize sevgiler sunarim..
et ambargosunun sona ermesine bayıldım sevgili lezzet tanrıçası
ReplyDeleteCANIM BENIM YA,NE GUZEL SEYLER SOYLUYRSUN BENDE MUTLU OLUYORUM..SAOL YA,IYIKI VARSIN..
ReplyDeletebalim tamda bloa girip "yeter artik sibel, yeni tarif" yazicaktim, yeni tarife yorum yaziyorum :) ellerine saglik
ReplyDeleteharbiden nar gibi kizarmis
ReplyDeleteellerine saglikkkk
Bayramda şeker çıkmıştı zaten, şimdi de kollest-EROL u çıkarcanız. İnsan söyle sağlıklı şeyler yapar di mi :D
ReplyDeleterahsanim bu aralar bosladim mi blogu ben ya:(yok boslamadim da bayramdi ya ondan:)operim..
ReplyDeletebiskuvicim saol canim benim,yaptim iste elimden geldigince:)
utkucum senin icin firinda tavuk tarifi vericem bir dahaki sefere,soz:)