13 May, 2007



arpa sehriye salatasi

arpa sehriye salatasi varmidir,bazi yorelerde yapilir mi bilmem ben..bildigim bir sabah menejer ablamin elimizde olan sehriyeyi degerlendirme sonucu ortaya cikardigidir bu salatayi..kendisi uydurdu ama ben yaptim..cok da severek yedim,yediler musteriler...


yapilisinda hic bir zorluk yok tabii tahmin ettiginiz uzere..arpa sehriye haslanir,icine bilumum baharat,limon suyu,zeytin yagi,tuz eklenir..maydanoz serpilir..yerken dusundum,dereotu da guzel giderdi,yoktu o yuzden biz maydanozla yetindik...kisir gibi ben bu salataya da bolca limonu yakistirdim,belki eksiyi sevdigimdendir....

bunun disinda,dun aksam Erovizyonu izledim,cok keyiflendim,hani bazi yerlerinde atlamis olsam da,kimisini zaten yari finalde izledigimden..ne yapiim diger taraftan Grease'i izlemeye calisiyordum...avusturya ciktiginda hadi Mr.TD dedim,Almanya'dan tam puan geldiginde de kel "good girl rahsan" dedi...mesafelere ragmen anildi dostlar...benim favorim Ukrayna ve Fransa idi Turkiye'den sonra.Sirbistan'in sarkisi guzelmiydi de kazandi ki ben anlamadim..her ne kadar komsudan komsuya gitse de oylar,zevkliydi bence birlikteligi gormek..

patronumun bir fikri var seneye Erovizyon icin:) diyor ki Davut Guloglu'nu cikarsinlar..Lazdir kendisi..sonra valla dusununce bana da yatkin geldi,hani diskoteklerde calan ilk eglenceli laz sarkilaridir kendisinin ki degil mi?su an hatirlamasam da hangisi idi diye,bayagi ses getirmisti o zamanlar...arkasina da Mustafa Erdogan,ikinci,daha kucukce bir versiyon yapsa Sultans of the Dance'den..ohhhhh ne guzel oynariz o zaman ekran basinda...ne gosterisli olur,karadeniz ekibi,uzerlerinde hamsiler sIKIR SIKIR oter,arada cikar bicakla dovusurler falan..he sarkiyi da hatiladim simdi,OY NURCAN'IM NURCANIM,KURBANDIR SANA CANIM:)

ANNELER GUNU KUTLU OLSUN bu arada,anneligin tadini bilen herkesi kutluyorum,boyle bir ayricaliga sahip olduklari icin...

son olarak blogumu nasil ortalayabilecegimi biri bana ogretebilir mi acaba...

herkese iyi haftalar...

8 comments:

  1. yasasin ilk yorum benim :) canikom ne güzel görünüyor salata, su anda evde olsaydi arpa sehriye kalkip yapacaktim, cok canim cekti :) kel iyi bilmis, 3 oy attim türkiye icin! ben de ingiltere'den tam not geldiginde seni düsünmüstüm, acaba sibel'in de bir payi var mi diye :) davut güloglu fikri süpermis :) ama ingilizce söylemesin!

    ReplyDelete
  2. Merhaba,
    Uzun zamandır takibindeydim artık benimde sitem var.Ayrıca yazılmayı bekleyen bir de arpa şehriye pilavım var.Bir ara uğrarsan sevinirim..
    Ellerine sağlık..

    ReplyDelete
  3. Olmaz mı hiç adaşcım, arpa şehriye salatası pek güzel olur, sen yapınca eminim daha bir güzel olmuştur! İçine biraz da kuru domates ekle derim tekrar yaptığında, inanılmaz güzel bir aroma veriyor, ben bayılıyorum! Özellikle domatesler marine edilmiş olursa nefis oluyor..

    ReplyDelete
  4. Merhaba çileksuyu,
    vallahi ben gülmekten öldüm. Eurovizyonda Davut Güloğlunu düşündüm... Güldüm, düşündüm güldüm :))) Aklınızla bin yaşayın :)

    Bu sırada bu salatayı bende pek sık yaparım. İçine taze soğanıda çok yakıştırırım...

    Sıcacık sevgiler...

    ReplyDelete
  5. Görünce acayip canım çekti şimdi benim. Allah'tan evde şehriye var, akşama bir deniyeyim. Pilavı da pek güzel olur arpa şehriyenin, et suyu ile pişireceksin, içine de minik minik parça etler... Offf ki ne off. Burada nerdeee öyle güzel tel tel olan parça et bulacaksın!

    Rahşan şşşşttt biz neciyiz? 4 oy da bizden geldi di mi? Boşuna UK 12 vermedi Kenan'in çatlayan sesine! Benim favorim Bulgaristan idi... Birinci olanı da hiç sevmedim :(

    ReplyDelete
  6. rahsan'cim biz ona Ing ogretiriz olmaz mi:)hos o zaman laz turkusunun ne manasi var:0)

    serpil'cim hemen geliyorum,hos geldin blog dunyasina sende:0)

    sibel'cim deneyecegim,kuru domates hic aklima gelmemisti acikcasi,denemeli...

    zerrin'cim taze sogan da atilicak birdahaki sefere...patronum sagolsun cok pratik zekalidir:)

    bercestecim,pilavini bende denesem aslinda..princli mi yoksa sadece sehriye mi..yap da bakalim canim benim...tfc yokmu sizin oralarda shoulder alsan,bolsen evde..ablam oyle yapiyorda...bizde yiyen olmadigi icin ben almiyorum..bu arada kazanani bende sevmedim:(

    ReplyDelete
  7. Sırf şehriye Sibel, önce pirinç pilavındaki gibi kavuruyorsun, rengi pembeleşiyor, su ya da et suyu hangisi varsa koyup pişiriyorsun. İçinde parça et de varsa şöyle tel tel dağılan, lezzetine doyum olmuyor. TFC ne yazık ki yok! Bizi kazıklayıp duran bir bakkalımız var ama et yok!

    ReplyDelete
  8. ellerine sağlık,

    bu da benim şehriye salatam:

    http://selince.selinozgur.com/?p=26

    ReplyDelete