bedavadan tatli,irmik tatlisi....
bu tatliya bedavadan diyen teyzem..hem de pratik..hem de lezzetli...hayatimda hic yapmadigim bir tatli bu..ama bundan sonra eminim yapacagim..o yuzden arsive koyayim dedim...belki benim gibi hic bilmeyenler varsa diye yaziyorum,tabii kendim icin de ajandam eskir de atilir belki ama blogum omurluktur:)
malzemeler:
- 9 crb.kasigi irmik
- 10 corba kasigi toz seker
- 1 kg sut...
hepsi bir birine katilir,muhallebi kivamina getirilir..borcama alinir,soguduktan sonra isterseniz cikulata sosu ile,isterseniz tarcinla suslenir...bence tarcin harika yakisiyor...
bu arada gitmeden Elif Safak'in soylesisinde okudugum,not aldigim bir seyi yazmak istiyorum..Tolstoy soylemis:)
"mutlu bir evlilikte onemli olan iki kisinin ne kadar uyumlu oldugu degil,uyumsuzlukla nasil bas ettikleridir"
tatli bir haftasonu diliyorum...keyfinize iyi bakin...
İrmik tatlısı da o sözde çok güzel...
ReplyDeleteGönlünce bir hafta sonu diliyorum.
<:))
ben de çok severim irmik tatlısını. hem kolay hem de lezzetli olduğu için. ben birazcık farklı versiyonunu yapıyorum ama, en kısa zamanda yapıp yemeli, sonra da blogumda paylaşmalıyım:)sizinki de çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık...
ReplyDeletemayri'cim sana da guzel haftasonlari...
ReplyDeleteemel'cim merak ettim,paylasirsan sevinirim ve merakimi gideririm..
Çok doğru kanki bence uzun evliliği
ReplyDeletesırrı bu !!!
aaa ne kolaymis oyle.bilmiyordum bende yapacagim.
ReplyDeletenurdanim,KESINLIKLEEEEEEEE!!!!!! bir de alttan almayi ekleyebiliriz buna:)
ReplyDeletegulsum'cum hosgeldin:) bende bu kadar kolay oldugunu bilmiyordum acikcasi,bu da bizim evde tutturulan olcuymus..bende yapacagim ve uzerine cikuluta sosu dokecegim bu sefer:)
Tolstoyun bu sözünü pek sevdim. Hemen aklımdakilere not ediyorum izninle:)
ReplyDeleteozlem'cim ask olsun,ne demek..sende blogunda yayinla hatta,belki iyi evlilik sirrini bilmek isteyenler olabilir:)
ReplyDelete