16 November, 2012

CiKOLATALI PANCARLI KEK


Gecen Pazarlardan birinde toz alirken oturma odasinda,arka plandaki tv'den geliverdi bu kek adi.Hic tanimadigim bir kadinin yaptigi kek,hic izlemedigim bir programda yayinlanmakta idi.Cok sevdigim iki seyin birlesimini tabii ki denemek boynumun borcu idi,oyle heyecanlandim ki.Programi tam izlemedim,keki suslerken soyle bir bakindim ve sonra googledan buluverdim.

Pancari cok seven biri olarak,kek icinde yapilmis olmasina cok sasirdim ama hic mumkun olmayacakmis,uymayacakmis gibi gelmedi.Ispanakli kekde de boyle olmustum.Ama inanin ki kiyaslanamaz bile.Dogal renklendirici,tatlandiri pancarin kek icinde kullanilmis,islak kek kivamini vermis olmasi bana gore inanilmazdi.

Tabii ki cok seveni de oldu,sevmeyeni de.Kimine gore oldukca sertti,fazla cikolatali,kimine gore pancar hic fark edilmedi bile.Herkesi memnun etmek mumkun olmayacagi icin,ben kendi damak tadimi simartmis biri olarak ille de paylasmak istedim bu tarifi.Yapimi cok basit,suslemesi cok ama cok keyifli idi.Seneler once,suslu,pekmezli lebkuchen yaparken,kendimi cok sevdigim j.Pollock'a benzetmistim,bu tarifin sahibesi de suslerken bu keki,kendisinden esinlenmis.Mutfak da bir sanattir der,Pollock'dan etkilenen sadece ben olmadigim icin sevinebilirim :)

Gelelim tarife,pismis pancar kullanicaksiniz,tursusu degil olur mu? Benimki hazir alinmisti,pakette,siz isterseniz kendiniz pisirebilirsiniz.Suyunu ayirmayi unutmayin,cunku uzerine renk vermek icin kullanicaksiniz,orjinal tarifte gida boyasi da onerilmis,ama ben hic gerek gormedim,gorunen renk,mavi kasedeki pancar suyundan elde edildi.

malzemeler:


  • 180 ml aycicek yagi
  • 190 g kendi kendine kabaran un
  • 60 g kakao
  • 1 tatli kasigi karbonat
  • 250 g seker
  • 250 g pismis pancar
  • 3 yumurta
  • 1 tatli kasigi vanilya esansi
Firini onceden  170 derecede isitmaya baslayin,23 cmlik bir tepsiyi yaglayip,uzerine yagli kagit serin ve kenara koyun.

Buyuk bir kasede,unu eleyin,kakaoyu ve karbonati katin,sekeri ekleyin.Mutfak robotunda pancari pureleyin,suyunu suzun,kenarda bekletin.

Pancar puresin tekrar mutfak robotuna koyun,yumurtalari,vanilyayi ve yavasca yagi katin,iyice karistiktan sonra kuru malzemelere ekleyin.Spatula ile birbirlerine yedirdikten sonra tepsiye koyup,45-50 dk,bicaginiz temiz cikana kadar pisirin.Kekiniz sogurken,siz de soyle okkali bir kahve icin.Soguduktan sonra ters cevirin.




Uzerini suslemek icin:

250 g pudra sekeri,pancarin kalan suyu ya da pembe gida boyasi,25 g beyaz cikolaya,25 g sutlu cikolata

Sekere,pancar suyunu katin ve puruzsuz siviyi sogumus kekin uzerine yayin,durdukca katilasicak.Katilastiktan sonra,erittiginiz cikolatalari bicak ucu ile damlata damlata pembe kanvasinizin uzerinde gezdirin nasil isterseniz.(20 dk sonrasinda yayilan kokular disinda,kekin en keyifli yani bu ici kanimca)



Fusyayi ne cok sevdigimi soylemisimdir.Bu kek tam benlikti,hem renk,hem yogun cikolatali olmasi,midemi,can evinden vurdu diyebilirim.Gozume ayri zevk oldu tabii ki.

Yanda en cok sevdiklerime giden linkler var ya,iste bu da oraya gidicek:)




Baktikca gurur ve mutluluk duyuyorum sana guzel sanat eserim benim.





Fotograflar cekilirken yenilen kekten kalan ust tabak:) Geri kalani is yerine goturuldu ve yine bir yardim kurulusu icin satildi:)

Bunun uzerine patronum bana ve biricigim L'e kekleri kek yapmamiz ve para kazanmamiz dusuncesini yeniledi.Bizim is yerimiz olmadigi icin,cekinirken,fazla israra dayanamayip,denemeye karar verdik,hani oyle cok aham saham,pahali kekler olmayacak belki ama,bir yerden az da olsa baslamis olacagiz,bakalim nasil olucak.Umarim iyi bir baslangic olur.Su donem en cok yemek tuketilen donem,belki sandigimizdan daha cok sey elde ederiz.Hayirlisi.

Kekli,keyifli bir haftasonu diliyorum,en sevdiklerinizle.


4 comments:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık :)

    ReplyDelete
  2. renk uyumu bir harika olmuş ,nefis..

    ReplyDelete
  3. Mehtap'cim saol,kahve ve fusya uyumunu sevenlerdenim bende

    ReplyDelete