12 November, 2012

Aci biber soslu makarna



Ne  cok makarna tarifi verirdim eskiden degil mi? Cokca pisirir,cok da yerdim.Simdilerde o kadar cok pisirmiyorum nedense.Ama ona olan askimdan hicbirsey eksilmis degil asla.

Gencken,salcali makarna idi en buyuk kurtaricimiz,kardeslerime makarna,sosis partileri cok vermisimdir annemler yokken. Olmadi kiymali yapardim,arkadaslar da gelse,en cok sevilen yemek hep makarna idi.Sanirim hep oyle kalicak.

Makarnacilar,her turlu yerler makarnayi,sade,soslu,sekerli,yogurtlu.Mesela benim icin, en asortik sos da yapilsa, yogurtlu makarna bambaskadir.

Bu sefer de benim kendi yaptigim aci biber sosuyla simartildi kepekli makarnam ve tabii yanina yogurt da eslik etti.

Elimde o kadar cok aci biber vardi ki,daha fazla recel yapamazdim,o yuzden internetten bakip,aklimda kalan malzemelerle bir guzel karistirdim da elde ettim gordugunuzu.Kimisi cok malzemeliydi,kimisi az. O yuzden adam gibi olculu degil bu tarif,zaten damak tadiniza gore degisir aciligi degil mi.Benim yaptigimda,hafiften tatlilik da vardi.Bu sosdan kalanini is yerine goturup,yine birazini makarna ile karistirdim,birazini da haslanmis patatesle.Kimse sikayet etmedi:)



Gelelim neler karistirmisiz:


  • 50 g ketcap
  • taze aci kirmizi biber
  • 1 adet tatli kirmizi biber
  • 2 ymk kasigi albiber
  • seker
  • 400 ml elma sirkesi
Kullandigim sekerin de aci biberin de olcusunu bilemiyorum tamamen kafadan atip,tadaraktan ulastim elimdekine.Digerlerinin olcusunden emin olmamin sebebi de elimde son kalanlar olmasindandi:)

Aci biberleri blenderdan gecirip,butun malzemlerle karistirdim ve katilasana kadar kaynattim.Damak tadina guvendigim iki insandan da pozitif yorum alinca,paylasmadan edemedim.

Bazen,kafadan hafiften atarak bir seyler uretmek daha keyifli geliyor bana nedense.

Mutlu kalin.


5 comments:

  1. Her seferinde başka sos deniyorum desem yeridir.
    Ama yaz domatesi varken illaki domates de katmak şartıyla.
    Fesleğen çok yakışıyor bir de...
    Eline sağlık. Geçende ben de yaptım acı biber soslu...

    ReplyDelete
  2. Hosgeldin:) feslegeni cok seviyorum,Hele domatesle uyumuna hayranim. Ya pestolu makarna...Hepsi ayri mide bayrami sebebi.

    ReplyDelete
  3. Canim ellerine saglik afiyetler olsun .

    ReplyDelete
  4. Gulcan'cim tesekkurler,afiyetle kilo oluyor:)

    ReplyDelete
  5. Aicha'cim keyifle Yemek,bolca yurumek diye avutuyorum kendimi :) gelirim tabii ki:)

    ReplyDelete