01 February, 2015

Okudum,çok şükür bitirdim:1Q84



Ilk IG'ye katıldığım zaman o kadar gözüktü ki her fotoğrafta,Murakami'yi okumuş,sevmiş biri olarak kendimi bu kitabını da okumak mecburiyetinde hissettim.İki seneyi,belki daha uzun süreyi aşmış bir şekilde kitaplıkta bekledi ve bu sene ilk kendisi okundu.


Okuma süremi bir ay olarak belirlemiştim,sayfa sayısından dolayı.Haklıymışım,tam bir ayda bitirdim.O da10 gün işe gitmediğimden,o sürede belki 50 sayfa ya okudum ya okumadım.Bu sayede de anladım ki,ben evde kitap zor okuyormuşum,kafam hep birşeyler ile meşgulmuş.


Başta söylemem gereken,sanırım çevirinin muhteşem olduğu ve sayfaların su gibi aktığı.Konu,benim için gayet ilgi çekici olsa da,bazı yerlerde hadi ama sadede gel,bu kadar hayal gücü inanılmaz,böyle saçmalık da olmaz dediğim hatta bazı yerlerin gece rüyalarıma girdiğini belirtmek isterim.


Bu kitap,ağırlığından dolayı yorucu...Kas yaptım bir ayda;) Eee oku oku,insan kendini atıştırmaya da veriyor,kilo almış olabilirim;)

Şaka bir yana,iyiki okuduğum bir kitaptı.İçinde aşk,bence gerilim,biraz kovalamaca fazlası ile var gayet fantastik ve ütopik bir şekilde.Eee Murakami bu,kedi ve seks de.

Benim gibi çifte dünya içinde yaşayanlara yakın gelebilir bu kitap.


Çok fazla çizdiğim cümle yok bu kitapta,her ne kadar kimi yeri beni oldukça düşündürüp,cuk diye kalbime oturmuş olsa da.


"insanların gereksinim duyduğu,kendi varlıklarının biraz daha derin bir anlamı olduğunu hissettirebilicek hoş,rahatlatıcı öykülerdir.İşte o yüzden din dediğin şey var olabiliyor"

"Sen Dünya'ya inanmazsan ve orada aşk olmazsa,hiçbir şey sahtelikten öteye geçmez.Hangi Dünya'dan olursan ol,ne gibi bir dünya olursa olsun,varsayım ve gerçekleri ayıran çizgi çoğu durumda gözle görülmez.O çizgiyi kalp gözüyle görmekten başka yol yoktur"

"Aşk olmasa her şey ucuz bir tiyatrodan öteye geçmez"

"Açıklanmadığı zaman anlayamıyor olman,ne kadar açıklanırsa açıklansın anlayamayacağın  anlamına gelir"

Şimdi istediğim,George Orwell'den 1984'ü okumak.Hele ki dün akşam Jobs'u izlerken yine geçince adı,Steve Jobs,yeni ürününü piyasaya sürerken,1984 çok başka olucak diyordu sanki,unutulmaz bir şekilde.Bunu işaret olarak algılayıp,listeme bir kitap daha ekledim bir kitap sayesinde.

Hepinize mis bir öğleden sonra diliyorum.

2 comments:

  1. ben hiç murakami okumadım. ama bir gün tüm ktiaplarını okumuş olmayı diliyorum :D
    ve ben de kitap okuyan köpek istiyorummm :D

    ReplyDelete
  2. Tavsiye ederim SEyhan'cim ve umarim kitap okuyan kopegine kavusursun,yurumeyi ve okumayi yavaslatsa da,kopek aski cokkkk baska:)

    ReplyDelete