20 February, 2019

Subat Ayi Meydan Okumasi 19. ve 20. gun


Gunaydin dostlar.Dun isten gec gelince,aval aval televizyona bakip yatmisim,sanirim meydan okuma basladigidan beri ilk kez yazmak  aklima bile gelmedi.Zaten fotografim da yoktu.Sabah 6:30'da kalktim,nasil da tatliydi uykum.Fred'i yurutmeden iki gunu yazayim dedim.Hatta su anda hala yorgan altindayim,bu sabahi acele etmeden gecirmek istiyorum.

En merak edilenlerden,bastan itibaren blog macerani dinlemek isterim.

2005'in 6 Eylul'unde kankimle konusuyormusum sanirim internette,galiba messengerda.Yeni internet ve laptop almisiz su an yasadigimiz eve.O zamanlar kafe acma hayallerim var,mutfaga asigim,hep yeni seyler denemek istiyorum.Kankimle yemek konusunda konusurken,Sibel Portakal Agaci diye bir site var,gir bak diyor.Girip bakiyorum ve asik oluyorum.Kankim mi cesaretlendiriyor sen de ac diye,yoksa ben mi gaza geliyorum hatirlamiyorum ve ben blog acmaya karar veriyorum.Sanirim 6 Eylul'den Ekim'e kadar bir blog okuma donemi basliyor.Hic teknik bir insan olmadim,nasil becerdim de actim inanin ki hatirlamiyorum.

Su anki headeri ve sekli kuzenim yapmisti kac yil once,onu bile hatirlamiyorum!

Portakal Agaci okuduklari arasinda o donem bana link verdiginde cok heyecanlanmis,gururlanmistim.

Cok hos insanlarla tanistim blog yazdigimdan beri,yuzyuze tanistigim 3 kisi var bunca yildir.

Ilk yazdigim yaziya dondum baktim,sanirim eskilikten link vermeyi beceremedim.Hatta o zaman fotograflari yazi ile ayni anda gonderemiyordum,ayri bir programdan ayri ayri cikartiyordum.Konustukca, blog arkadaslarimdan cok sey ogrendim.😄Blogosfer o zamanlar,su an yasadigimiz yogunlugu yasiyordu.Gokalp'in o zamanlar dedigi gibi biz bir apartmanin komsulariydik.

En cok hatirladigim ise,hayatimi degistirmeye karar verdigim,yeniden bu ulkeye dondugum,issiz olup vizemi neredeyse 2 yil bekledigim donemde blog bana can yoldasi oldu.Ben bu ulkeye ilk au-pair olarak geldigimde tanidigim hic kimsem yoktu.Iki yil au-pairlik doneminde cok dost insanlarla tanistim ki hala hayatimdalar.O zamandan beri hayallerim degisti,ben tabii ki degistim.Su anda 40'larimi surerken,en buyuk hayalime kavusamamis olsam da(ki eminim o hayal bana uygun degildi),gercekten mutlu bir hayat suruyorum ve blogumun buna sahit olmasindan cok memnunum.Dilerim daha nice yillari olsun.Paylasilacak konular muhtemelen ayni olacak,cunku burasi online gunlugum ve cok ozele girmekten hep kacinirim ve zaten cok ozel seylerden bahseden bloglar ve IG hesaplari tanidiklarim degilse ilgimi cekmez.Ben hayatin insanlar uzerindeki renginin yansimasini gormeyi seviyorum,bolca fotograflisindan sanirim.

Dilerim,bunca yildir soyluyorum,bloguma soyle hos bir header.sekil verebileyim ya da bunu yapabilcek birini bulayim.Degisiklik guzel sey.

Okudugunuz,destek oldugunuz icin size hep mutesekkirim.Iyi ki varsiniz!


Gelelim ikinci konuya.

Bugun hava nasil? Havaya gore bir liste hazirla mesela (Kitap,kiyafet.yemek artik aklina ne gelirse)



Az once perdeyi actim,aydinlik parlak bir sabahi gordugume sevindim.Muhtemelen soguktur diye tahmin ediyorum.Kahvemi bitirip,cikacagim yataktan.Bugunku yapilacaklar listemi yazacagim cunku hafta ici,hava nasil olursa olsun calistigim surece,calisma saatlerime gore yaptigim seyler genelde ayni.


  1. Yaziyi bitir yataktan cik.Yuruyus kiyafetlerini giy,Fred'i hazirla yuruyuse gidin,bu sabah bir hikaye paylas yuruyusten.
  2. Eve gel,ilk is calistirilmis camasir makinesi.O zamana kadar biter makine,as camasirlari.
  3. Evi soyle bir topla,hani yatak,ortalik.Belki biraz esne.
  4. Kahvalti et,sanirim soyle omletli bir kahvalti cekiyor canim.Beslenme cantani hazirla.
  5. Formani giy,ise yuruyerek git,sabah kalkar kalkmaz donat yedin.ayip! Bu aralar sekere takmis durumdayim😈😌
  6. 1-9 arasi is.En sevdigin mudurle calisiyorsun,sahane bir gun olacak.
  7. Eve gel,ya oku ya bos bos tv'ye ya da IG'ye  bak ve yat,muhtemelen 22:00-22:30 arasi.
  8. Yarin offsun,yasasinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn😍😍😂😂 
Mutlu gunler dostlar.💓

16 comments:

  1. Blog hep bir dönem kurtarıcımız olmuş onu anladım, iyi ki tanıdım bloğunuzu, nice güzel paylaşımlar olsun.. Liste güzel :) bir şeker hevesi bende de çok şu ara kendime kızsamda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Derya'cim cok tesekkurler.Bahar gelsin bi detox yapariz 3 gunluk:)

      Delete
  2. Günün güzel başlamış, daha da güzelleşsin inşallah. Yürüyüş hikâyeni de merak ederim ki. ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ecehan'cim cok tesekkurler.Fred'in hayranlari ile konusmaktan,yuruyusten anlamadim:)

      Delete
  3. portakal ağacı benimde ilk takip ettilerimdendi bak şimdi aklıma geldi:) Sizde iyi ki varsınız blog dünyasında.
    Hem ev işleri hem çalışma hayatı bazen zor gibi olsa da emekli olunca ara da özleniyor:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Mehtap.evet gercekten ben uzun zaman isten uzak olunca o kaosu ozluyorum:)

      Delete
  4. Vayy vayy, ne mutlu ne güzel 14 yıldır yazıyor olmak. Çok hoşuma gider bloglarda uzayıp giden yıllar ve seninki de öyle bir blog <3. Hep yaz ve hiç bırakma umarım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dilerim,bakalim bu macera nereye kadar surecek:)

      Delete
  5. Online platformda yazma hikayenizi duymak hoş oldu. Gerçek hikayenizin devamının gelmesi faydalı olmuş. 2018 ile sizin bloğunuzu keşfettiğim için umutluyum. Kankinize de önerisinden dolayı teşekkür ederim. Burada ilham kaynağı kendisidir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler DOO,ben de bu hikayeyi paylasmayi seviyorum:)

      Delete
  6. oooo ne güzel liste son madde en süperi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler:) bugun yayilma ve temizlik gunu:)

      Delete
  7. Uzun zamandır blogda olanların hikayelerini dinlemeyi çok seviyorum, keşke diyorum haberim olsaymış böyle şeyden. Ama zamanı varmış, zamanı gelmiş de iyi seni tanımışım buradan... Daha nice yıllar yaz inşallah :)
    Yarın için de iyi dinlenmeler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezgi'cim ihtiyacimiz olan en gerekli zamanda ortaya cikiyor.Sen de iyi ki geldin blogosfere,ne guzel renk kattin,ilham verdin cogumuza...

      Delete
  8. bu etkinlik çok iyi olmadı mı? Bir çok yeni dostumuz oldu...

    ReplyDelete