20 May, 2015

Uzungöl❤️❤️❤️❤️

Sanırım bu kez Karadeniz beni kendine daha bir aşık etti,ki bence memleketimizin her yeri ayrı güzel,orası ordan daha güzel diyeni hiç kaleye almam ben.


Yıllar sonra ikinci gidişim Uzungöl'e.Yaş aldıkça sanki bazı yerler daha güzel gözümde,ya da belki kalbim algılamaya daha bir müsait.O çirkin yapılaşmaya rağmen,dağların ortasındaki o küçük göl,yeşilin her bir tonu,mest ediyor insanı.


Sanırım,Allah bazı yerleri O'nu daha çok sevelim,O'na daha çok hayran kalalım,O'nunla o kalabalık içinde başbaşa kalıp konuşalım diye yaratmış.Ben ne zaman böyle yerlere gitsem,O'na daha yakınım sanki.



Gittiğimiz gün güneş pırıl pırıl,rüzgar saçı sertçe okşayan cinstendi.Arap'lar daha doldurmamıştı,her yerde bir dolu çalışma,düzenleme vardı.





Uzungöl'e giderken yollar da bir şahane.Annem dere kenarında durup,taş attırdı bize,dertlerinizi de atın dereye dedi.Defne taş atmaktan pek memnundu dereye,Özlem saçına papatyadan taç yapmıştı ama rüzgar durmasına izin vermedi.



Lahana sarması yedim,ilk kez acılı lahana çorbası içtim,nasıl eksikmişim,hiç denememişim bu çorbayı ben.Şimdi tamamım,lahana çorbası severim.Salaş ve boş restoranda(adını hatırlamıyorum hiç) ailece yayılıp,wi-fi'ın gözüne vurmuştuk,malum what'supplayacak tonlarca foto ve bir dolu insan vardı,her kare çok önemliydi :)


Giderken gördüklerimizden.Haberim yokmuş gibi çek teyzoş,bloga koyucam:)



Dönüşte güneşi Sürmene'de batırdık,Memiş Ağa Konağı'nda.Kahvaltı,geleneksel Karadeniz yemekleri de veriyorlar,yolunuz düşerse,manzara şahane.

Bu fotoğrafları yüklerden,kendimi yine çok  şanslı hissettim,nice tatlı anı....Ne güzel,tatmin edici bir zenginliktir.Çok şükür❤️

Hepinize harika bir hafta ortası diliyorum,Karadeniz turumuz devam edicek.Sırada Ayder var:)

2 comments:

  1. her yer güzel orda sanırım... boludan başla artvine dek... amasra.. uzungöl, sümela. ayder yaylası... gitmedim, gitmek gerek...

    ReplyDelete
  2. Cok güzel Deli ANne,siz muhakkak görmeli,gözümüzü fotolarınızla şenlendirmelisiniz❤️

    ReplyDelete