Velhasıl,teyzem sayesinde bu çorbaya olan özlemimi de gidermiş oldum.
Yapılışı ise:Akşamdan suya koyulan buğdaylar sabah haşlanır.Bir kase yoğurt,yumurta,iki çorba kaşığı un iyice çırpılır.Haşlanmış buğdaylar soğuduktan sonra çırpılan malzemenin içine katılır,katı olduysa biraz daha su eklenebilir.Buğdaylar ılık olmalı yoksa yoğurt kesermiş.Annemin dediği gibi aslında bir nevi yoğurt çorbasının buğdaylısı bu:)
Gelelim Isırgan otu yemeğine.Bunca yıldır hep duyduğum ama hiç denemediğim yemek.Halbuki annemler gayet sık yaparmış,bana hiç kısmet olmamış.Teyzeme hiç denemediğimi söyleyince ananemle gidip yine yol kenarlarından toplamış ve akşam yemeğine bana süpriz olarak yapmıştı.Canım teyzem benim.Bu da aslında ıspanak yemeği gibi pişiyormuş.Soğan,yağ kavrulur,salça taze soğan eklenir(annem isterseniz pazı da katabilirsiniz diyor).Diğer yandan ısırganlar yıkanıp doğrandıktan sonra kaynamış suda 10 Sn kadar bekletilip süzülüp kavrulmuş malzemeye eklenir üzerine 1 çay bardağı bulgur katılıp,üzerini biraz geçicek kadar su eklenip pişirilir.Suyuna taze ekmek banılıp,büyük bir aşk ve hayretle yenilir.El yakan Isırgan nasıl olur da ağız ve mide yakmaz;)
Bana ne zamandır denemek istediğim yemekleri deneme fırsatı veren teyzeme,tadı hem damağımda hem kalbimde kalan bu son Karadeniz gezime,bakmaya doyamadığım fotoğraflara,canım aileme ne kadar şükretsem azdır.
Hepinize dopdolu bir hafta,Haziran diliyorum,aşk,sağlık,anı...Ne ile doldurmak isterseniz artık.Ne de olsa boşluk hoş değil;)
No comments:
Post a Comment