26 August, 2015

Okudum bitirdim,kesinlikle tavsiye ederim...



Selam ÇS'cular.Yılın 28.kitabını bitirmişim.Akıcı konusu,harika Mina Urgan tercümesi ile nasıl elimde iki hafta kaldı anlamadım inanın ki...Tembellik hat safhada,zaten izin günlerinde okuyabildiğim az sayıda sayfa.

Iyiki birileri bu kitabı IG'da paylaşmış da okumak istemişim,kardeşim almış.Keşke daha önce okusaydım,hoş hiçbir zaman için geç değildir.

Nobel ödüllü,William Golding Cornwall'da doğmuş,bu memlekette çok sevdiğim yerlerden birisi.Nasıl bir anlatımdır ki insan o acıları,zorbalığı içinde hisseder.Hele domuzun öldürülüşü var ki,beni et yemekten soğuttu.Bu kitaptan sonra,iradem izin verirse vejeteryanım  ben,önceki gibi pesketeryan bile değil!

Küçücük çocuklarda onca hainlik,çirkinlik,acımasızlık öyle gerçek ki...

Filmini de izledim bir merakla,üzerimdeki etkisi hala devam ediyor.

Issız bir adaya düşşem,aç kalsam ben de bu kadar vahşileşip,kötüleşebilirmiyim merak ediyorum.Yaşadığımız koşullar mı bizi değiştiren,başkalaştıran ya da içimizde hep var olanı ortaya çıkartan?

Jack ve Domuzcuk,hiç unutmayacağım karakterlerden artık.Ortaokul'da Defne'me vermek üzere rafa kaldırıyorum şimdi bu kitabı.Sonsöz'ü atlamamanızı da tavsiye ederim!

Iyi bir hafta ortası diliyorum;)

2 comments:

  1. Benim de yakın zamanda okumayı planladığım bir kitaptı.
    Bu paylaşımdan sonra daha da yakın zamanda okuyacağımı düşündüğüm kitap oldu :)

    Mutlu günler :)

    ReplyDelete
  2. Umarim beğenirsin ENgin,sevgiler:)

    ReplyDelete