01 October, 2016

#yuruyelimguzelleşelim

Selam ÇS'cular ve yürümeyi sevenler...

ÇS'nu uzun zamandır takip ediyorsanız,ara ara yardım kuruluşlarına destek vermek için aktivitelere katıldığımı biliyorsunuzdur.Daha önce Kanser Araştırma için yürümüş(ilk katıldığımdır hatta),çocuklar için de paraşüt ile atlamıştım...

Bu ülkede yaşayınca,yardım kuruluşları çok kolay bir şekilde hayatımızın içinde oluyor öyle ki insan birşey yapmayınca kötü hissediyor.Bir dolu yardım kuruluşu var ve tabii ki onların destekçileri,sponsorları,ikinci el eşya satan dükkanları,süs eşyaları vs...


3 senedir içinde olduğum M&S'in destek olduğu yardım kuruluşlarından biri Macmillan Hemşireleri.Eylül ayı boyunca satılan her kahve ve kekten 5 Penny onlara gidiyor.30 Eylül ise kahve sabahı olarak kutlanıyor ve güne çeşitli aktiviteler koyuluyor.Kahve sabahı tüm ülkede kutlanıyor ki isteyen insanlar bunu kendi aralarında yapıp para toplayabiliyor.Kendileri kek yapıyor ve bağış topluyor.Deli Anne'den öğrendiğim kadarı ile okullar da tam destek.


Biz mağazamızda kahve kek satışı hariç,elemanların da kolay bağışta bulunması için yürüyüş,tombala,ruffle dediğimiz mini çekiliş düzenledik.Hedef £3000 toplamak idi ki bugün öğrendiğin kadarı ike £4300 leri bulmuşuz.


Yürüyüşe katılmak isteyenler en az £20 bağışta bulunmalıydı ve meğersem "charity day" adı altında o gün çalışıyormuşuz gibi ödeniyormuşuz da.Hani insanlar yeter ki destekte bulunsun,iş yerleri maaştan kesmiyor.



Yürüyüşümüz Kew köprüsünden Richmond Köprüsü'ne kadar 6milelık bir mesafe idi.Neredeyse 10 km.18bin adım Denise'in fitbit saatine göre.


Bendeniz sabah güneşi görünce sadece sweatshirt ile çıktım.Mağazaya vardığımda yağmur bastırdı.Sağolsun Sam'in ısrarı ile bir şemsiye edindim:) İyi ki çünkü dönüş yoluna kadar yağmur dinmedi.


Gayet düzgün bir tempoda konuşa konuşa vardık Richmond'a ve mola verdik.


Ben bu noktada fotoğraf çekerken şemsiyemi unutmuşum,yolu neredeyse bitirince fark ettim.Şaşkınlık hat safhada :)


Koşanlar,yürüyenler,kürekçiler...Sanki hava mis...Kimse etkilenmeden gayet mesut bir şekilde sporlarını yapıyorlar.


Bir taraf nehir,bir taraf yeşillik.Sonbahar kendini belli etmeye,tüm güzelliğini sunmaya hazır,beni mest ediyor.




Bu şehirde yaşadığım için bir kez daha şükrediyorum.Belki de yürüyüşler bana bu yüzden iyi geliyor,bir nevi meditasyon ve şükretme vakti.


Richmond bu şehirde çok sık gitmesem de en sevdiğim,nezih yerlerden biri.Orada sanki bir sayfiye yerindeymişim gibi hissediyorum,dönüşte tatil yapmışım gibi mutluyum hep.Bu kısmını hiç görmemiştim o yüzden çok hoş bir keşif oldu.


Son iki fotoğraf da Kew bahçelerinden,yine görülmeye değer bir yer ki Blog'da hakkında yazı vardır.


Fotoğrafları editlemedim ki havayı iyice anlayın:) Gri,puslu,yağmurlu tipik Londra havası❤️

Yürüyüş bitmek üzere iken sırıtmaya çalışan güneş ve bitiş noktasında ille de pub molası...

Bu tür aktiviteler çalışanlara iyi geliyor ve bence moral pompalıyor:) Hele ki mağaza müdürünüz öğlen yemeği ve sonrasında içki ısmarladıysa :)



Hepimiz çamurlu bitirdik günü.Kirlenmek güzeldir diye boşuna dememişler:)


Bugünü bu kadar adımla bitirdim.Artık uzunca süreliğine anahtarlığa asabilirim zira hangi günler ortalama kaç adım yapabileceğimi artık ezberledim.Eylül'de steptember'a destek için adımlarımı atıp cerebral palsy'e bağışımı yaptım ve bugüne hazırlanmış oldum.Bu ay da kanser hastalarının en büyük destekçileri hemşirelere az da olsa bir katkım oldu,mutlu ve huzurluyum.Vermek aileden gelen birşey ve verebildiğim,yapabildiğim sürece elimden geleni yapacağım.



Bulduğunuz yeşile,maviye atın kendinizi her fırsatta ve yumuşatın ruhunuzu.Size çirkefliğini uzatmak isteyene dayanma gücü veriyor böyle günler;)

Hepimize bol yürüyüşlü bir Ekim diliyorum,tadını çıkarın sonbaharın❤️

Hoşkalın❤️

5 comments:

  1. Ne güzel bir şey yapmışsın ve yapıyorsun. İyilik insanın etrafında dolaşınca yaşam ne kadar da güzel oluyor değil mi? Öyle severek takip ettim ki adımlarını.... Kocaman sarılıyorum sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle Ozlem'cim.Ben de sarildim kocaman:)

      Delete
  2. Merhaba. Paylasiminiz motivasyonumu arttirdi gercekten. Uzun yillardir Ankara da Losev ve Sercev icin gonullu calismalar yurutuyorum. Arad Huzurevletine ziyaretletimiz de oluyor. Blogum uzerinden ulastigim dostlarim bu konuda hep yanimdalar ama daha genis kitlelere ulasabilmeyi, paylasmanin verdigi huzuru daha cok insana yasatabilmek.
    Her yil Losemili cocuklarimiz icin el yapimi oyuncaklar uretiyoruz. Yeni yil, 23 Nisan balolarinda ailelerimiz ve cocuklarimizla egleniyor, onlara hediyeler dagitiyoruz. Ben el sanatlari fuarlarina cocuklarimiz adina katiliyorum. Urettiklarimizden elde edilen geliri serebral palsili cocuklarimizin catisi Sercev e bagisliyorum. Ve tum bunlari yaparken kendimi inanilmaz mutlu hissediyorum.
    Yani, kisaca sizi cok iyi anliyorum :)


    Guzel paylasiminiz icin cok tesekkurler. Ayni yolda yuruyup, karsilasmak ne guzel !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Tulin,sizin yaptiklariniz daha da guzel ve sanki ihtiyaci olan insanlarla daha bir yuzyuze,ic ice,kalb kalbe.Benim de hayallerim icinde gonullu islerde bir gun bile olsa katilmak var.Bu ya huzur evi olabilir,ya da yardim kuruluslarinin dukkanlarindan birinde.Birbirimzden destek,moral.motivasyon alarak cogaltabiliriz guzellikleri.Sevgiler:)

      Delete
    2. Sevgili Tulin,sizin yaptiklariniz daha da guzel ve sanki ihtiyaci olan insanlarla daha bir yuzyuze,ic ice,kalb kalbe.Benim de hayallerim icinde gonullu islerde bir gun bile olsa katilmak var.Bu ya huzur evi olabilir,ya da yardim kuruluslarinin dukkanlarindan birinde.Birbirimzden destek,moral.motivasyon alarak cogaltabiliriz guzellikleri.Sevgiler:)

      Delete