02 April, 2017

2017-LISTE 14:Hayatinizda bahar temizligi yapmanin yollarini listeleyin


Hayatinizda bahar temizligi yapmanin yollarini yazin diyince ev temizligi mi,ozel hayat temizligi mi kastedilmis acaba? Emin olamadim sahsim adina😀 Ev hayati denen birsey var sonucta ve benim icin cok onemli...

14.Liste ile Bahar'a girdik ve benim de en sevdigim aylardan birine.Sanirim Eylul ve Nisan benim icin hep bir baska.Havada ozel birseyler donuyor sanki...Hani aslinda ben her mevsim degisiminde tuhaf bir depresif hale giriyorum derinlerde,disariya pek caktirmadan ama olsun...Getirdikleri guzellikler yeter...Bir de saka maka blogu ve IG'yi kapatmayi donup donup kapatmayi dusunme halimden bir turlu vazgecemiyorum...Bu yazi serisi beni devam ettiriyor resmen...Keske hayatimdaki baska seylerde de bu kadar tutarli ve kararli olabilsem!!!

Bahar temizligi deyince aklima annemin yaptigi,yaptirdigi derin temizlikler geliyor,mevsimsel olmaktan ziyade daha SIKca tekrarlanan.Duvar silmeler.perde yikamalar,dolap bosaltmalar...Ben bunlari yapsam yapsam belki yilda bir kere yapabilirim.Zaten ben yapip da temizleyene dek yeniden kirleniyor ortalik ve bana bir sogukluk geliyor temizlige karsi..Evimin hicbir zaman annemin evi kadar temiz olmayacagini kabul ettigimden beri daha iyiyim,gunluk temizlik yapiyorum o kadar...Hos arada bir yardimci alsam mi diye dusunmuyor degilim,hani gelsin derin isleri yapsin,kapi silsin,kitapligimi indirsin,tozu alsin falan gibi.Sonra da ona verecegim paraya, vermeden aciyorum...Acaba tuylu bebelerime iyi bakar mi,iyi temizler mi? Evet benim guven sorunum cidden var,yas aldikca daha da kotu oluyor sanki "guven" benim icin.

Kendi capimda bahar temizligim de yikayabildigimi yikayip,fazlaliklardan kurtulmak ile yapabiliyorum...Hos ne kadar azaltsam da,o kadar minimalist de olacak degilim,ya da gardrobumda bir tisort bir kot ile yasayabilecek...Hersey dozajinda ve herkesin dozaji da kendine...Benim dozajim da biraz fazlalikli,yuklu...Ben de boyle iyi ve guzelim diye gecinip gidiyorum kendimle...(calisiyorum en azindan)

Sanirim son zamanlarda hayatimda yaptigim en buyuk bahar temizligi eski isimi birakip,yakin bir subeye gecmek oldu.Boylelikle gunde neredeyse 3 saati bulan toplu tasima yolculugumdan kurtuldum,hem manevi hem maddi stresinden...Simdilerde ise yuruyorum cogunlukla, bazen otobusle gidiyorum...Kicimi yirtip da edindigim statuden inmek de iyi bir bahar temizligi oldu benim icim...Ruhum kirlenmis resmen,anlamamisim simdiki halimle yeniden karsilasana dek.

Bir de gercekten az insan var hayatimda,cok sukur az ve oz dedigim...Az olan bir kac sahisi her gordugumde zaten ruhumda bir bahar temizligi yapiyor kendileri...

Dun ne zamandir kurtulmak istedigim fatura vs gibi kagitlardan kurtulup,kirmizi dolabi hafiflettik,Bir kismi yakilacak,bir kismi yeniden uretim copunde.Bugun de kisliklari catiya koymak uzere torbalara doldurdum,dolabim bir sure hafif...Sali gunu ne zamandir yapmak istedigim bir isi halledip,hafiflemeyi umuyorum ve de bahce projeme en kolay, uygunundan baslamaya...

Benim bahar temizligim,baharsal durumlarim bundan ibaret..Siz de nasil gidiyor bahar?

Hepimize hafifletip,ferahlatan bir Nisan diliyorum...Kiz kopegim olursa adini April koymaya karar verdim😉😉😊😊💞💞💞


4 comments:

  1. Şu blogu kapatma düşüncesi neden ikide bir aklına geliyor? Kendine bir konuda haksızlık ediyorsun bence. Senin sadece şu listeler için blog yazdığına inanmıyorum ben mesela. Yıllardır devam ettirdiğin şükür cumaları var mesela. Sabahın köründe kalkıp yazı yazıyorsun. Bunu istemesen yapmazsın. Kimsenin sana zorla yazı yazdırabileceğine inanmıyorum ben. :) Ama sorun şu olabilir belki (Ben takılmıyorum desem de takılıyorum): Bu kadar istikrarlı ve güzel yazıp, dilediğin kadar ulaşamıyor olmak. Güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Emek veriyoruz. Kimsenin kalbini kırmadan, yaşamlarımızdan samimi anlar paylaşıyoruz. Elbette yorum yazılmasını, yazdıklarımızın bir yerlere ulaştığını görmek istiyoruz. Kendimiz için yazıyoruz ama bu kadar emek verdiğimiz bir şeyin de elbet beğenilmesini istiyoruz. Sorun şu ki, güzel şeyler beğenilmezken, yüzeysel, samimiyetten uzak nice şey göklere çıkarılıyor. Bana burada "Haksızlık" duygusu hakim oluyor. İşte böyle. Kendime sık sık hepkendim için yazdığımı ve kişisel tarihimle ilgili notlar tuttuğumu söylüyorum. O yüzden sen blogu kapatacağım diyince korkuyorum çünkü seni seviyorum ve enerjin, güler yüzün bana iyi geliyor.
    IG'ye gelince sen bilirsin. İstiyorsan dilediklerine açık yap profilini. Canının istediği kadar vakit geçir. Ben öyle yapıyorum. Adı üstünde sanal dünya. İnsanlar orada gösterdikleri hayatın bir müddet sonra gerçek olduğuna inanıyor bence :)
    Sen olduğun gibi kal:) Böyle çok güzelsin. Öperim

    ReplyDelete
  2. evet ya ne güzel bir isim olur April bende çok sevdim söylerken💗

    ReplyDelete
  3. Selam Ozlem'cim...Valla gidip geliyor neden ben de bilemiyorum.Belki bundan daha fazla ve farkli bir sekilde paylasimlarda bulunamayacagimdan,yillardir ayni sekilde paylasimlar yapmaktan daraldim belki.Hos her an hersey degisebilir hayatta, kimbilir? Ben daha fazla insana ulasmak da istedigimden emin degilim,hani blog cokkkkkkkk basarili olsa kimisi gibi,yorumlara cevap yazamacagimdan cekinir,uzulurum.Benim icin bir kac ozel insanin yorumu yeter de arta bile,cunku gercekten icten enerjilerini hissediyorum..Ama soyle de birsey var ki,o dedigin bloglara ve IG hesaplarina ben de sinir oluyorum.Ilham fotolari diye bir dolu baskalarinin fotolarini paylasip,bir dolu okuyucu ve takipciye ulasan insanlar..bIR dezamaninda bu blogun mudavimi olup da simdi cok meshur olanlar var ki,yorum yazinca kaile bile almiyorlar...cok komikler...cidden sayi degil kalite onemli benim icin,sizin gibi bir kac okuyucu ve takipcim olsun,yeter..operimmm...

    ReplyDelete
  4. Selam Reyhan'cim...Evet di mi,pek tontis 4 ayakli ortalarda gezinirken hayal edebiliyorum:)

    ReplyDelete