19 November, 2018

Balkabaginda kinoa salatasi


Mutlu haftalar,hayirli kandiller dostlar.Calismadigim nadir Pazartesilerden biri.Iyi ki calismiyorum bugun zira haftasonu totom zor yer gordu calismaktan.12 saat sonrasi eve dondugumde her yanim agriyordu.Nasil bir gun gecirdigimi sanirim hic unutmayacagim.Sadece en azindan belki bir adim onde oldugum icin sukredebilirim yapilacaklar listesine baktigimda.Ve yine ogrendigim,kul kurar kader gulermis hani bazen plan yapmanin hic bir manasi yokmus.Suzulelim arkadaslar  diyorum ve beklenmedik ani degisikliklere uyum saglayabilecek guc-sabir-enerji diliyorum hepimize.


Cogumuzun biricik aski,balkabagi ile giris yapiyorum yeni haftaya.Bu sefer ne yapsam diye dusunurken,balkabaginin kabugunu keserken bu sekilde yapayim dedim.Yararlarini sanirim herkes biliyor.ayri ayri sayamasam da sahsen,pek faydali oldugunu biliyorum ben😁 Soymakta zorlansam da icimden soyulmus dogranmislari almak gelmiyor acikcasi cunku kabugunu soyarken zorlanmak bana bir seremoni gibi geliyor,rahatlatici bir eylem.Zaten renkten kazaniyor en basinda benim icin bu sebze.Genelde tembel bir mutfakci oldugumdan firina veriyorum ve aynen oylece yiyorum.

Bu sefer yine firina verdim,yagsiz,tuzsuz ama alt kismini kup kup dogramadim salatama bot yapacagim diye.Ust kismini kup kup dogradim her zamanki gibi ve salatamin icine kattim,ne de olsa bu sekilde is yerine goturemezdim.


Ispanak yataginda,balkabagi ustu kinoa salatasi:

Balkabagi firinda pisirilir,kinoa haslanir.

Kinoa'nin icine kirmizi sogan,haslanmis nohut,taze feslegen,biber,pancar tursusu,nar  eklenir.Yerken uzerine bolca limon suyu sıkılır ve afiyetle yenir,mis gibi doyurur.


Simdilik vejeteryan dietim gayet iyi gidiyor.Hos gecen hafta canim deniz urunu yemek istedi ama kendime verdigim sozu tutmak,en azindan bir meydan okumamda basarili olmak adina bu istege karsi koydum.Vegan bir is arkadasim veganligin basta kendisini zorladigini,ama artik alistigini soyledi,zaten veganlik oncesi vejeteryanmis kendisi.Benimkisi tamamen kendi irademe sahip cikabilmek icin simdilik,bakalim nereye kadar.1 seneyi gecersem kendime adam akilli vejeteryan diyebilirim.

Bol bereketli,yapmak istediklerinize tikk atabildiginiz bir hafta diliyorum.Ben kendime haftalik bir program yaptim.3 defa blog yazmak listemin basinda geliyor.Mutlu olun!

Unutmadan ilk kinoa salatam icin buraya,ikinci kirmizi kinoa salatam icin de buraya tiklayin lutfen merak ederseniz.Bu arada kinoa artik Ingiltere'de de yetisiyor.Kendisinin asiri fanatigi olmasam da,ara ara degisikliklerden  yanayim.💓

6 comments:

  1. Leziz :) şifa olsun

    ReplyDelete
  2. Bu aralar ben de balkabağına sardım :) Çorbası, tatlısı :)
    Bak fırında hiç denemedim, bunu da deneyeyim...
    Hiçbirşey koymadan mı koyuyorsun fırına kabağı merak ettim, yağ ve tuz gibi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koymadim Sebnem'cim balkabagini firina verdigimde.Zaten ici icin limon ve biraz zeytinyagi koydum tabii ki bolca tuz.

      Delete
  3. Afiyet olsun, yerim ben bunu :))

    Balkabakli risotta da cok guzel oluyor denemediysen, kabak disinda istedigin sebzeleri, baharatlari da ekledin mi, miss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aklimda bulunsun.denemek isterim.Saol Yasemen:)

      Delete