10 November, 2018

.....


Ne yalan soyliyeyim baslik bulamadim ruh halimi anlatabilecek.Sanki hic tatil yapmamisim,tazelenmemisim gibi hissediyorum.Ya 40 yas bunalimi yasiyorum ya degisiyorum.Bir seyler oluyor bana ama adini koyamiyorum.Hos dusundugum seyin adini soylemekten de korkuyorum.


Sibelce meydan okumalar koyabilirdim aslinda bu yazinin basligini,su satira gelince aklima geldi.Gecen ay demistim ya kendi capimda kendime meydan okuyacagim diye.Basladim.Takvim 1 Kasim'i gostermeden ,o kadar heyecanliydim!

Neydi bu meydan okuma dusunceleri peki:Kendimi ve irademi idare edebilmek.Son 5 senedir basladigim hic birseyi bitiremiyorum ya da cok gec bitiriyorum (bu 1 senede daha pis bir hal aldi),heyecanim cabuk sonuyor,erteliyorum,kendime verdigim sozleri tutamiyorum,kafamda hep deli dusunceler,sacma sapan hayaller.Gitme,birakma,yeniden baslama dusunceleri bu hayallerin en cilgincasi.Bunu yapmak icin --- lazim tabii bu yasta,cunku sorumluluklar izin vermiyor (simdilik ama deli damarimi hic unutmamaliyim bunu soylerken).Ben de icimdeki bu hayvani sakinlestirmek adina,et yemegi birakmaya karar verdim.Zaten ne zamandir dusunuyordum.Bilenler bilir cok uzun sure pesketeryandim ben,sonra bir gun et yiyesim geldi ve o zamandan beri haftada bir et yemege basladim.Ama bu sefer deniz urunu de yememege karar verdim.Kendime 1 ay verdim,eger basladigim gibi giderse hayatimi vejeteryan olarak devam ettirecegim ama asla vegan olamam,olasim yok.Bu karari vermem tamamen psikolojik aslinda ve ne kadar az tuketirsem dunyaya az da olsa bir faydam olabilir dusuncesi.Simdilik cok iyi gidiyor ve bir eksiklik hissetmiyorum,mutluyum gururluyum😃



Ikinci meydan okumam sosyal medyayi birakma.Kaldim ya ehliyet sinavimdan aslinda kendime ceza verdim.Sorulara yeterince calismama sebebimi sosyal medya olarak algiladim uzun sure.Birakirsam her gun bir test cozerim,telefonu sadece bu uygulama icin kullanirim diye dusundum.Zaten hafizada zorlanan telefonumda yer acmak icin hem FB'u hem IG'yi bir guzel sildim! Pismanim,cok ozluyorum,cok cok! Ama Sibel cezalisin diyorum,o uygulamalar testi gecene kadar yuklenmiyecek telefona.Bir de ben cok baglanmisim IG'ye ozellikle.Oyleki isiklarin nerden geldigini,hangi fotografin hangi kompozisyonun kime ait oldugunu daha paylasani gormeden kalpten anlar olmusum.Paylasmaktan ziyade,takip etmekti benimki.Hele ki hikayelere takilinca iyice delirdim,resmen IG hayatimin merkezi oldu!Zirt pirt elde telefon,kim ne yapmis.Takip ettiklerimin hepsi de beni hep iyi hissettiren insanlar cok sukur ki ama kendime bir ceki duzen vermeliydim.(bunu daha once yapmis ve faydasini gormustum,o zamandan beridir FB ile mesafeliyiz mesela)

Sosyal medya molasi verdigimden beri hayatimda hic bir gelisme olmadi.Ne test cozdum,ne fazladan kitap okudum.Aslinda duzenim IG'siz ayni sekilde devam ediyor.Bir aydir ayni kitabi okuyorum mesela,cok severek okudugum halde cok yavas ilerliyorum.

Yapacak islerim bittiginde bolca uyuyorum,yuruyorum ve kafamdaki dusuncelere daliyorum.Sosyal hayatimdaki en guzel aktivite yoga,onun disinda arkadaslarim yogun,uzak ve ulke disinda.Kendi kendime cokca vakit geciriyor oldum son zamanlarda.Iyi ki sosyal bir isim var!


Bu kitaplar da bu yil bizim buyuk challangimiz icin sectigim kitaplardan kalanlar.Kaptan Corelli'nin mandolinini okuyamadim,Paula'yi bitirmek uzereyim.Kalmis 11 kitap okunacak bu meydan okumadan arti bir de ehliyet icin calisilan kitap.KAFAMI TOPARLASAM bir solukta bitirebilirim bu kitaplari yil bitmeden ama kafam toplanmiyor.Iki dakika dunyaya hakim olacak kadar hayata motiveyim,15 saat ne motivasyon ne de yapabilecegime karsi guven ya da inanc var icimde!Asla negatif hissetmiyorum,hayata karsi,insanlara karsi sevgim aynen devam ama bu halleri sahsim adina anlayamadigim icin icimi dokesim geldi.Belki sizin bu hallere karsi kendi capinizda cozumleriniz vardir,varsa akil verin ne olur.Ya da bunlar normal haller,herkesin basinda olan seyler diyin de kendimi daha iyi hissedeyim.


Iste boyle Sibelce haller.Hayat guzel,kuslar ucuyor,yapraklar dusuyor,bloglar yaziliyor.Daha ne olsun!

Hepimize mutlu Pazarlar  ve nur icinde yat Ata'm!

2 comments:

  1. Sosyal medya detoksuna iten, hissettiğiniz biraz suçluluk biraz karışıklık ama daha çok düşüncelerinizin size yaptığı bir komplo olabilir. Seneler önce olsa televizyonu, bilgisayar oyunlarını veya çok retro olacak ama radyoyu mu suçlayacaktınız? Bazı kitapların okuma süresi kendinize koyduğunuz bitirme zamanını aşıyor olabilir. Bitmeyen kitaplar bitmeyen düşüncelerinizi daha çok şiddetlendirmiş, ehliyet sınavınız sonrası keyfiniz yerine gelecektir. O zaman kadar yabancı bir tabiri anımsamakta fayda var, ENJOY THE RIDE, sürüşün tadını çıkarın (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dusuncelerim bana hep komplo kuruyor zaten sevgili DOO:). ve ne kadar haklisin,eskiden olsa diger mecralari mi suclayacaktim.Muhtemelen evet,felsefem everything in moderation oldugundan,hersey dozajinda olsun gibi,o dozaji astigimi fark edince geriliyorum:) Mumkun oldugunca enjoy the ride yapsam da bazen olmuyor:( ama her sey bir ders,her sey bir yolculuk.:)

      Delete