
iste karsinizda benim ilk çıkolatalı pastam..ilk seker hamurlu pastam,pasta katagorisine giren ilk pastam..hos buna pasta denirse o suslulere ne denir ki..onlara saheser,sanat eseri denilir bence..ben daha o kademeye erisemedim ama azimliyim,bir gun o da olur:)
ici islak bu pastanin,hani islak islak degil de,yumusacik,çikolatası cok yogun geliyor ilk seferde,ama ertesi gun,bu da daha fazla lezzetli olanlardan:)
ben bu pastayi yaparken mutfak savas alanina dondu inanin ki..cikolatalar alnimda,duvarda heryerdeydi..ben zaten cok daginik calisirim mutfakta,bu pastayi yaparken iyice bir dagildim,her yere sicrattim..ama sonuc degdi,isim mi var temizleyeyim yani ne olucak ki,lezzeti guzel olduktan sonra:)


- 200 g tuzsuz tereyagi
- un,tepsinin altini unlamak icin,az miktarda
- 300 g,%70 oraninda siyah cikulata
- 6 adet ayrilmis yumurta
- 200 g toz seker
- 150 g iyice cekilmis badem
- 1 yemek kasigi kadar sIkIlmis limon
- 4 yemek kasigi recel,tarifte kayisi receli var ama ben kullanmadim
- pudra sekeri,seker hamurunu acarken kullanmak icin(ben kullanmadim)
- 200 g %70 oraninda siyah cikulata
- 500 g hazir marzipan(sozlukte acibadem kurabiyesi olarak geciyor ne alaka ise,ben seker hamuru diye cevirdim,turkceye nasil cevrilmis bilemiyorum bu islerde yeni oldugumdan..minik resimlerde gordugunuz hamur-benimki hazir acilmisti,yaymasi kolay oldu)
- 75 g tuzsuz tereyagi
- 2 yemek kasigi cift krema(double cream)

- firini 180 derecede isitalim,tepsimizi yaglayalim,hafis un serpistirelim ve firin kagidimizi yayalim.
- cikulatayi ve tereyagini benmari usulu ya da mikrodalgada eritelim.
- yumurta sarilarini ve sekeri mikserle iyice kalinlasana kadar cirpalim.erimis cikulata ve tereyag karisimini ekleyelim,iyice cekilmis bademlerimizi katalim.
- temiz bir karistirma kabinda yumurta beyazlarini ve limonu iyice cirpalim.ilk etapta bir kasik yumurta beyazini karisima ekleyelim,karisimi yumusatmak adina,daha sonra da geri kalan yumurta beyazlarini katalim.
- kek hamurumuzu tepsiye dokelim ve 1 saat icin(ben 1,5 saat pisirdim) pisirelim..kekin disi kalinlasip,icine bicak soktugunuzda bicak temiz gelene kadar pisirelim...
- bir kenarda sogumaya birakalim..
- uzerini yaparken:kek soguduktan sonra,eger ki kekin uzeri duzgun degilse,bicakla duzeltelim.recelimizi etrafina yayalim.
- calisma yuzeyini pudra sekeriyle sekerleyip,seker hamurunu acalim.ve kekin uzerini kaplayalim.yine uzerini recelleyelim.
- diger taraftan cikulatayi,tereyagini ve cift kremayi yine ayni usulle eritelim..bir kenarda bekletelim,hafifce kalinlasana kadar ve kekin uzerine,her yerini kaplayacak sekilde yayalim..



ben her zamanki gibi sabirsizlik icinde bekledim,bekledim,cikulatasi hemen donmadi dogal olarak..kuzene yetistiricem diye,daha tam donmadan kesiverdim keki.fotograflarda da gordugunuz uzere damliyor birazcik kekin icine dogru::)
tadinda bir fark yaratmadi bu sabirsizlik,eve dondugumuzde olmasi gerektigi gibi olmustu bile.orjinal tarifte suslemeler yok uzerinde,sadece bicakla sekillendirilmis..susleme isini sizin zevkinize birakiyorum.ben gordugunuz gibi o kadar cok sevdim ki kendisinin cektigim tum fotograflarini yayinladim:).dilerim yapar,siz de begenirsiniz..afiyet olsun,umarim cok guzel bir hafta sonu gecirirsiniz:)sevgimle..
bu arada bugun burda St.Patrick's Day..Irlandalilar icin ozel bir gun..Kelosha sordum bilmiyor sebebini,zaten Irlandalilar icin bu gun ayri bir sebep bira icmek icin(guiness-siyah bira)..Happy St Patricks Day Keloshummmmmmm...