28 December, 2005


BEYAZ SARAPTA MARINE EDILMIS MANTAR




Serin bir tarif sicacik Ispanya'dan.Petita Aris'in kitabindan.

Noel menumde en cok ilgiyi mantarciklar cektigi icin onceligi kendilerine verdim,sevgili Ipek icin.Orjinal tarifte sheri kullanilmis ama ben beyaz sarabi tercih ettim.Ben kendi tarifimi yazicam,benimkilerin yerine parantez icinde orjinalini de gostericegim.Yilbasi menunuz icin guzel bir starter olabilir.Simsicacik hindi'den once serince bir mantar yemegi,iste buyurun..


malzemeler:
2 yemek kasigi zeytin yagi
1 kucuk sogan,ince kiyilmis
sarmisak(ben kullanmadim)
1 yemek kasigi salca
50 ml beyaz sarap(amontillado sheri)
50 ml su
225 g mantar(saplarindan kesilmis,ikiye bolunmus)
tuz.kara biber
servis yapmadan once,uzeri icin taze maydonoz(ben unuttum:(

yapilisi:
sogani,sarmisagi,az yagda yumusayana kadar kavurun,salcayi ekleyin.Beyaz sarabi,suyu katalim,tuz karabiberi ekliyelim.Kaynamaya getirelim,45 dk yavasca pisirelim.eger katilasirsa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
45 dk sonrasinda mantarlari katalim ve 5 dk icinde hafifce pisirelim.Atesten alip,uzeri kapali bir sekilde bekletelim,biraz sogusun,daha sonra da buzdolabina koyalim,geceden,marinelessin.Soguk ve taze maydonozlu,taze ekmekli servis yapalim..Afiyet olsun..

13 comments:

  1. Sibel,çok teşekkür ederim inceliğin için.Yılbaşı akşam ıiçin harika bir tamamlayıcı oldu mantar tarifi.Evdeki herkes bayılacak.Minettarım sana.Çok çok öpüyorum.

    ReplyDelete
  2. Nasil bir beyaz sarap kullandin acaba?

    ReplyDelete
  3. hımmm:)) gerçekten cok hafif ve kolay 1 tarif bence...menümüzde bu da olacak mutlaka....çok tşkler....
    mutlu yıllar herkese:))

    ReplyDelete
  4. afiyet olsun kizlar,zevkti benim icin paylasmak:) Devrim'cim ben saraplardan cok anlamam,allahtan yaziyorlar altinda neyle gider diye de ona gore aliyorum.g.avustralya'dan,hardys,vr.chardonnay 2005 kullndim,bence her turlu beyaz sarap uyar hele ki sarap bilgin varsa,iyisini alabiliyorsan:)afiyet olsun...

    ReplyDelete
  5. hayatim hemen gittim, mantarlarimla beyaz "sauvignon" sarabimi aldim ki bu en sevdigim gercekten! hadi bakalim nasil olucak merak ediyorum :)

    ReplyDelete
  6. Sibelcim ne de güzel bir başlangıç sahiden! Deneyeceğim bunu ben:)

    ReplyDelete
  7. rahsancim,adascim afiyet seker olsun,umarim begenirsiniz..sevgilerimle..

    ReplyDelete
  8. Hello Friend! I just came across your blog and wanted to
    drop you a note telling you how impressed I was with
    the information you have posted here.
    Keep up the great work, you are providing a great resource on the Internet here!
    If you have a moment, please make a visit to my yahoo anti virus software site.
    Good luck in your endeavors!

    ReplyDelete
  9. Good design!
    [url=http://ovsmsvuy.com/ivib/jejd.html]My homepage[/url] | [url=http://naypahxk.com/zxnh/drhe.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  10. Thank you!
    http://ovsmsvuy.com/ivib/jejd.html | http://fsdnvhmx.com/zpvi/jmaw.html

    ReplyDelete