16 March, 2009


kasim Lezzet'inden Portakalli pirasa....


mercimek daha fazla baymadan,enfes bir tarifi paylasalim hazir mevsimiyken.....son gunlerde ne zaman annemle konussam,portakalli kerevizinden bahsediyor...orda burda okudukca,gordukce zeytinyaglilarda portakal kullanimini,denemeden edemedim acikcasi....iyiki denemisim,sanirim artik pirasayi hep bu sekilde yapicam....ben limon da ekledim,bir de pirinc oranini arttirdim,oldum olasi cok sevmisimdir nedense pirasada pirinci....bu sayi elinde olmayanlar icin yaziyorum tarifi ayni sekilde....

malzemeler:

  • 1 kg pirasa
  • 2 havuc
  • 1 su bardagi portakal suyu
  • 1 ymk kasigi pirinc
  • yrm cay bardagi zeytinyagi
  • tuz...
bu arada havuclarin pismesi cok zaman alir,pirasalar olur diye ben onceden havuclari onceden bir 10 dk kadar hasladim...dergideki fotografta oldukca sulu gozukuyor,ama benimki butun suyunu cekti geriye enfes bir renk ve koku birakti....

havuclarin kabuklarini soyun,dograyin,pirasayi 3 cm kalinliginda dograyip,havuc ile birlikte,zeytinyaginda soteleyin..portakal suyunu ilave edin,orta ateste 15 dk pisirin..pirincleri ve tuzu ilave edip,kisik ateste sebzeler ve pirinc yumusyana kadar pisirin...afiyet olsun...

bu tarifi kim yarattiysa,kendisi icin dua ediyorum gercekten,Allah razi olsun diye,yedigim en guzel zeytinyaglilardan birisi oldu....

unutmadan annem kuru uzum de katiyormus pirasaya,nasil olur acaba?gidince deniycez artik.....

iki gundur gunesli haca,bizim de kalbimiz gunesleniyor disarda parlayinca,en sevdigim bahar dallarini gormek mutluluk verici..bakalim bu seneki pozlari nasil olucak?

mutlu bir hafta diliyorum....

6 comments:

  1. Ah evet bahar! Ben de bugün güzelim bahar çiçeklerini fotoğrafladım. Dayanamıyorum gördükçe.

    ReplyDelete
  2. Ohh mis gibi olmuştur eminim. Şimdi tam mevsimi gerçekten, ben de bir kez bu şekilde pişirmek istiyorum mevsimi bitmeden önce. Ellerine sağlık adaşcım!

    ReplyDelete
  3. bende cikmaliyim bu hafta aslinda Tijen Abla,hazir hava gunesliyken...sevgiler...

    evet adascim,enfesti,mutlaka denemelisin..bende bugun 1 kg pirasa aldim yine senin tarifi denemek icin...sevgiler

    ReplyDelete
  4. Hayatımda hiç pırasa yememiştim, oysaki annem hep ısrar ederdi ama nedense hiç barışık olamadık kendisi ile, ta ki geçen gün mis gibi kokusu eve yayılana kadar, meğer ne güzel bir yemekmiş :)

    guzel bir gun dilerim...

    ReplyDelete
  5. afiyet olsun zynep'cim..begendigine sevindim,benim hep favorilerimden oldu bu yemek,portakalli hali ile daha da cok sevdim...sevgiler

    ReplyDelete
  6. Selam Sibel,
    Pirasa nefis gorunuyor ellerine saglik. Bu arada benim blog ismini degistirirsen seviniri. Yemekbul Songul yerine Papatya'nin Mutfagi. Cok Tesekkurler...
    Songulxx

    ReplyDelete