13 May, 2009



Bezelyeli ve patatesli omlet-Nigela,Forever Summer'dan....



Gecen gun oturdum,aldim yemek kitaplarimi elime,en dusuk kalorili yemekleri kapsayanlari,diet kitaplarimi,weight watchers kitaplarimi falan....O gun en cok Nigela cekici geldi gozume nedense....Elinde tuttugu domateslerden sanirim,fazlaca yaza ve guzel moda davet ediciydi kendisi....Omlet yapma fobimi yenmek icin,Italyanca Omlet kelimesi frittata hos geldigi icin kulagima,seciverdim bunu...Bizim dukkanda buna Ispanyol omleti diyorlar..Kimisi Ispanyol omletine tatli dolmalik biber de kokuyor..herkes kafasina gore takiliyor...herkesin hayal gucune,dolabindaki malzemeye kalmis omletler....

yanina taaaaaa en az 3 sene once gittigim Trabzon'daki teyzemin verdigi fasulyelerden salata yaptim,nar eksili,bol domatesli,Aydin cizik zeytinli-ki bitti zeytinlerim :(..bu fasulyeler tabii buzlukta saklandi,sonra en son annem hasla buzluga koy dedi,o yuzden bunca yil dayandi...

malzemeler:

  • 100 kuplenmis patates
  • 75 g dondurulmus bezelye
  • 3 ymk kasigi zeytinyagi
  • 1 orta boy sogan
  • 8 adet yumurta-tabiiki ben bu kadar cok kullanmadim-
  • tuz,karabiber
  • 4 ymk kasigi permesan-ben cheddar kullandim...
patatesleri haslayin,suzun...bezelyeleri sicak suda tutup,cozun...sicak tavanizda patatesleri ve soganlari kavurun hafifce...yumurtalari ayri bir kasede cirpin,patatesli karisima katin,sonra bezelyelerini,tuzunu biberini ekleyin...isterseniz ustunu kapatarak pisirin,isterseniz,firininizin izgara kismi varsa oraya koyup ust kismini o sekilde pisirin..ben boyle yaptim..en son omlet cevirmeye calistigimda sinir krizi gecirmek uzere oldugumdan,bu sekilde pisirip,artik omlet pisirebilecegimi kendime kanitlamis durumda olmanin mutlulugu icindeyim...darisi pancakelerin basina:)

hepinize mutlu hafta ortalari diliyorum....

5 comments:

  1. Hımm gerçekten görüntüde sunumda harika ellerine sağlık canım:D

    ReplyDelete
  2. ellerine sağlık ilginç bir omlet olmuş.buz dolabında saklama fikri çok güzel bende fazla ekmeklerimi buzluğa bırakırım.sonra busluktan cıkarır fırına atarım ilk günkü tazaliğini koruyor .sevgiler

    ReplyDelete
  3. Valla bezelyeler omletin içinde ok güzel duruyorlar. Zeytinlerinin bitmesine üzüldüm, yollayalım sana buradan.

    ReplyDelete
  4. TeSEKKEURLER:)yesil gercekten ayri bir renk katiyor degil mi goruntuye:)

    Nese'cim evet,ekmek olayini ablam da cok yapar...bende kalirsa yapiyorum..her zamanda bakkala gidilmiyor ki zaten..hele iki kisi icin fazla ise bir daha ki haftaya yine bir yemek cikiyor...tembeller icin kurtarici buzluklar...

    ipek'cim saol...gelince alirim artik,ya da burdaki hafis eilmis,buzulmus,morarmislarla idare edicem o zamana kadar...

    ReplyDelete
  5. Incuk, omlet goruntu ve icerik bakimindan super! Amma velakin kilo acisindan soyleyeyim ki, glisemik indeksi yuksek besin maddeleri iceriyor. Nigela'nin balik eti kivami da buradan geliyor olsa gerek :P Patates, bezelye vs hem yuksek glisemik indekse sahipler... Nereden mi biliyorum? Hamileligimde seker cikti da oradan :(

    ReplyDelete