25 October, 2009




hindistan cevizli kek


haftaya tatli baslamaniz icin paylasiyorum bu keki dostlar...cok begendim,cok sevdim,yine yaparim.(kelosh bile cok sevdi,ki hindistan cevizinden nefret eder,sabunundan bile).is yerindekiler zaten her zamanki gibi bayildilar. bizim ev bu aralar bizim ev hindistan cevizi cenneti gibi..amacim baska bir sey yapmakti o kadar hindistan cevizi ile,kismet kek icinmis..yapimi kolay,dokusu,rengi,kokusu harika...

hayatimda ilk defa bir kekime krema kattim,hic pisman olmadim.sanirim bundan sonra kek yaparken ozellikle krema alacagim..bu keki yaparkenki amac evdeki malzemeleri kullanmakti,bu kadar basitlige,enfes oldu.


malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 brdk seker
  • yrm bardak siviyag
  • yrm bardak krema
  • yrm bardak yagsiz sut
  • yrm bardak hindistan cevizi(keske bir bardak kullansaydim dedim sonra)
  • 2 bardak un
  • 1 ymk kasigi kabartma tozu
sekeri ve yumurtayi cirptim,sutu,yagi,kremayi ekledim,kuru malzemeleri ayri bir yerde karistirdim ve diger karisima kattim,180 dereceli firinda bicagim temiz cikana kadar pisirdim..ilk 20 dk acmadim firini her zamanki gini,neredeyse 1 saati aldi pismesi...her zamanki keklerim gibi...

kendinize iyi bakin,tum pozitilikler sizinle olsun bu hafta..

6 comments:

  1. Mmmm nefis görünüyor.
    Afiyet şeker olsun.

    Bende bugün börek yaptım.
    Fırın her zamanki gibi biraz yaktı.
    Şu Termikel fırından nefret ediyorum.
    Aldım alalı hiç memnun değilim.

    Sevgiler.

    Hayriye
    <:))

    ReplyDelete
  2. super gorunuyo sibel ellerine saglik. daha diger keki denemedim bundan oncekini ama bunuda yazayim.
    insallah iyisindir. iyi haftalar.xx

    ReplyDelete
  3. ne sansli su kel kisisi :) ev de mis gibi kokmustur o kek piserken, zaten senin evin hep öyle mis gibi kokuyordur eminim...
    tatlim bir de önerim var, neyse mail atarim ;)

    ReplyDelete
  4. Ellerine sağlık, valla kokusu buraya kadar geldi kekin :))

    ReplyDelete
  5. Sibelciğim krema keklerde şahane oluyor, ben de yakın zamanda keşfettim bunu. Yumuşacık, çok hoş bir kıvam katıyor, en önemlisi de kırıntılanmasını önlüyor, daha bir nemli oluyor sanki kekler. Bu kekin kokusu burnuma geldi sanki şimdi. Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  6. kanki ya açım yaaaa
    niye kek yapıyorsun canım çektiii

    ReplyDelete