01 April, 2013

Blondie,Brownie'nin sarisin hali,mutfagimin en buyuk macerasi



Blondie,sirf merakimdan dolayi denemek istedigim bir tarifti uzun suredir.Hani gecen gunlerde dedim ya,paylasmak istedigim bir tarif var,3.kez yapip oyle paylasicagim diye,iste kendisi bu,blondie.

Hayatimda hicbir tarifi 3 kez deneyip de 0 tatmin yasamadim ben.Pisirdim,inadina yaptim ve dagittim,yiyen herkes pek bir mennum kaldi ki ben ya kendimi karsi en sert elestiren oldugumdan,yorumlarin samimiyetine inanamadim.Kiyaslayabildigim tarif kitabimdaki fotografti sadece ve  daha once yaptigim,yedigim browniler.Ang ve Lisa,fotograflarla nasil oynandigini bilmiyormusun dediler.Bilmezmiyim ama yine de sindiremedim icime iste.Yiyenlerin cogu,kocaman,yapiskan cikolata parcali kurabiyelere benzemis  de dediler.Tabii ki yenilir,tatli,hostu kokusu,tadi ama iste sanki olmasi gerektigi gibi degildi benim gozumde ve gonlumde.



Ilk iki fotograftakiler,ilk seferki denemem.Bana gore normal kek gibi idi,hani Turk usulu yaptigimiz,puf puf.Benim tarzim degildi,browni gibi hic degildi.


Ustteki fotograf ise,2.denememdi ve 3.kez de ayni oldu sonuc.Tarife aynen uydum 3 seferde de.Ilkinde belki firinim fazla isinmisti dedim,ikincisinde 3 yerine 2 yumurta kullandim ve daha uzunca sure pisirdim ortadaki sekerli kisim iyice pissin diye  belki ondan  olmadi dedim ama 3.kez denememde hersey ayni idi ve sonuc yine ayni,seker ayni,ortada,kremalize edilmis gibi,agiza yapisan,sanki tam pismemis izlenimi veren.

Velhasil,bu tarif,heyecanla denedigim bu tarif, cuk diye oturdu kalbime,sonra kendime cok kizdim,neden 3 seferde de ayni tarifi denedim diye.Kendime biraz sure taniyip,yeniden bir blondie denemesi yapacagim,zira cokca meraktayim.Firinim yenilenince yapacagim bu denemeyi,belki de onun sucudur.:)

Hatta belki de bu tarif boyledir bilemiyorum ki,sonucta firinim pisiriyor,ben tarifleri cokca tutturuyorum,Linda Collister'dan da bir dolu tarif denedim ve hic hayal kirikligi yasamadim.




Iste boyle oldu benim blondie maceram,hani paylasicaktim,siz de deneyin,belki ben yapamiyorum diye ama simdi emin degilim paylasmaya acikcasi.Eger ille de paylas,merak ettim diyen olursa, 1 kisi bile olsa,hic usenmem tarifi yazarim,o yuzden cekinmeyin,yorumunuzu birakin isterseniz. Daha once blondie tarifi denemis olan varsa,tecrubesini,linkini paylasirsa da cok sevinirim.

Sevgiyle kalin,Pazartesi ise gitmemek sahane bir duygu,kisacik haftamiz yine bu hafta.Paskalyayi seviyorum cok,Bahari.

Mutlulukla kalin.

3 comments:

  1. sibel yardimci olur mu bilmem ama yazayim dedim,simdi ben bu blondie`yi ilk defa Acton`da minicik bi corek evinde yedim ve goruntusu senin son ekledigin gibi sanki biraz ustten cokmus gibi ve tadida biraz islak ,biraz yapiskandi.sonrasinda bir ingiliz arkadasimda yedim gene,baska birinin elinden cikmis olmasina ragmen oda senin son ekledigin resimdeki gibiydi.onun ki daha da yapiskandi:)sanki karemelli gibiydi.bence tarifin olmus ,son resim tam hakkini vermis ve lutfennn tarifide ver vaktin oldugunda ,keske o zaman ilgilenip ogrenseymisim:)

    ReplyDelete
  2. Tijennnn,harikasin sen,yardimci olmaz mi? Cok tesekkurler tecrubeni paylastigin icin,tarifi yarin aksam paylasacagim,sevgilerrrr

    ReplyDelete