10 October, 2013

haftasonu gezmesi,Horniman Muzesi ve Bahcesi



Ne zamandir gormek istedigim yerlerden birisi idi bu muze.Burnumuzun dibinde olmasina ragmen hic gitmemistim.Forest Hill'de,Londra'nin guney dogu bolgesinde kaliyor.Forest Hill'i yeni yeni kesfetmeye basladim ben,gozume oldukca cekici gozukuyor,bana gore oldukca cool bir elektrigi var.Kimi sokaklardaki evler muazzam,tam sevdigim Victorya evlerinden.Dulwich'e de yakin oldugundan,sanki oranin etkisi de ucundan azcik var gibi,sanki Dulwich'in daha ucuz ve genc versiyonu gibi.Forest Hill'de girmek istedigim 3 tane seker kafe kesfettim bile,yeni ve orjinal.Umarim hepsinde birseyin tadina bakabilirim.

Forest Hill.adi ustunde Orman Tepesi.Hem yuksek,hem de cok agaclik,sahane.Ordan gecerken sehir disina kaciyormusum gibi geliyor.


Ilk iki fotograf muzenin onunden.

Bahceler.

Bahcenin bir bolumunde Cumartesi gunleri pazar kuruluyor sonbahar doneminde,gelecek Cumartesi balik varmis.Diger kisminda da her daim kocaman muzik aletleri var,cocuklar oynasin diye.


Bunlar da icinden bir kac goruntu.Bazi odalarda cocuklar ellesin,baksin diye doldurulmus hayvanlar var,onlar hakkinda bilmeceler.Zaten daha cok cocuklara hitap eden,bedava girisi olan,yardimlarla ve gonullu calisan ile donen bir Muze burasi.1901'de acilmis ve hala ayakta.Bu tur yerlere gelince Deli Anne'nin cocuklari geliyor hep aklima benim.

Bana gore bu muze,National History'nin mini versiyonu.

Burasi da bahcenin diger bolumu,kucuk capli tarima ayrilmis,meyve,sebze yetistiriliyor.Insanlar ozellikler cocuklar,neyin nasil yetistigini gorsun diye:)

Bu tarafta da cicek bahcesi.Arilar cogalsin diye saniyorum bu bolum,cunku icerde de arilarin nasil bal urettigini gosteren bir bolum vardi.

Bir de mini hayvanat bahcesi,son anda fark ettigimiz.Tavsanlara bayildim,hele pofuduk tuylu olanina.Lama da kirk saat oyle durdu,bakti bakti.Bir kere kasindi o kadar.O'na bakanlari izliyordu sanirim.

Boyle iste,paylasmak istedim ki,para harcamadan,cocuklar ile ne yapsam diye dusunen anneler varsa bir fikir olur belki.

Fotograflar icin iphone'a tesekkuru bir borc bilirim.

Sevgiyle kalin,haftasonu kutlamalari baslasin bakalim.

3 comments:

  1. Merhaba Sibelcim,
    Anladığım kadarıyla blogunda izleyicilerini görmek istiyorsun. Yorum bıraktığın konu daha farklı bir olay.. İzleyicilerini blogunda görüntülemek için ise izlemen gereken yol şöyle:
    1- yerleşim " aç..
    2-Gedget Ekle " aç..
    gedget başlıkları açıldı, sol üst köşede üç seçenek var:
    *temel,
    *diğer gedget'lar ve
    *kendinizinkini ekleyin.
    3-diğer gedget'lar " aç..
    ilk sırada İzleyiciler başlıklı gedget mevcut artı işaretine bi tıkk.. gedget bloguna eklenecek, gedget'i olmasını istediğin yere taşı, son olarak:
    4-Düzenlemeyi kaydet..
    vee blogunu aç izleyicilerini göreceksin..
    umarım seni doğru anlamışımdır.. Şimdilik, CiCi KaLL.. (^_^)

    ReplyDelete
  2. Selam tatli cadi'm.tesekkurler zaman ayirdigin icin,BEnim izleyicilerim gozukuyordu AMA Google profile gelince yok oldular,sonra tekrar blogger profile gectim,yine gozukmediler,gadget cikiyor AMA Bos cikiyor ne yazik ki.tekrar deneyecegim,cokkk tesekkurler❤️❤️❤️❤️❤️

    ReplyDelete
  3. daha önce oralarda değildi önce kaldırdılar sandım, sayende kurcaladım ben de bulmuş oldum.. (^_^) yardımcı olabildiğime sevindim, güle güle kullan arkadaşım.. (^_-)

    ReplyDelete