Ben,tarçın,muskat tozu ve varlığını unuttuğum,tesadüfen bulduğum badem ve kızılcık(cranberry) kurusu da kattım.
malzemeler:
50g tereyağı,biraz da tepsiyi yağlamak için
2 ymk kaşığı Fıstık ezmesi
3ymk kaşığı bal
2 yumuşak muz(benimkiler çok küçüktü,4 tane kullandım)
250 g yulaf
1 rendelenmiş elma
85 g kuru kayısı(ben kullanmadım)
100 g kuru üzüm(ben kuş üzümü kullandım)
85 g ayçiçek ve kabak çekirdeği karışımı
1-) fırını 160 derecede ısıtın,20 cm'lik bir tepsiyi yağlayın.Tereyağını,fıstık ezmesini,balı eritin.Ezdiğiniz muzu,elmayı ve 100 ml sıcak suyu katın,karıştırın.
2-) yulafı,kuru malzemeleri büyük bir kaba alın,muzlu karışımı katın,karıştırın.Kuru ve ıslak malzemeler iyice karışsın birbirine.
3-)tepsiye dökün,üzerini düzleştirip fırına verin.55 dk üstü kızarana kadar pişirin.
4-)benim tepsiden 12 adet çıktı,3 gün saklama kabında hava almadan sakladım,gayet taze kaldılar.
Piştikten sonraki,evi mis kokutan hali:)
Cafe Fernando'nun gronalasından kalmış,hindistan cevizi rendelerini de katmışım,unutmadan belirteyim istedim.Zaten flapjack-gronola hemen hemen aynı malzemenin farklı tarzda pişmesi.Flapjack kurabiyemsi,kekimsi,gronola çıtır gevrek:)
Sağlıklı,mutlu,umutlu,pozitif bir hafta diliyorum....
ben de ufaktan diyet yapmaya başladım, yulaflı şeyler yiyorum bu aralar.. iyi denk geldi bu tarif :)
ReplyDeleteKolaylik ve irade gücü diliyorum MErve'cim,afiyet olsun şimdiden:)
ReplyDelete