06 September, 2015

Yulaflı,muzlu kahvaltılık bar-flapjack

Uzun zamandır yapmak istediğim şeylerden birisi idi bu pratik kahvaltılıklar.Marketlerdekilerin içinde çok şeker var,tükettiğim şekere dikkat edeyim,sağlıklı besleneyim,işe giderken kahvemin yanına götüreyim,gün kahvaltılarında hava atayım diyorsanız,bu tarif tam size göre.


Orjinal tarif,www.bbcgoodfood.com'dan,feel good flapjack diye geçiyor,iyi hissettiren flapjack yani:)

Ben,tarçın,muskat tozu ve varlığını unuttuğum,tesadüfen bulduğum badem ve kızılcık(cranberry) kurusu da kattım.





İşte kullanılan malzemeler,muzun üstündeki kavanozun dibinde kalmış ceviz tozu-parçaları;) 

malzemeler:

50g tereyağı,biraz da tepsiyi yağlamak için
2 ymk kaşığı Fıstık ezmesi
3ymk kaşığı bal
2 yumuşak muz(benimkiler çok küçüktü,4 tane kullandım)
250 g yulaf
1 rendelenmiş elma
85 g kuru kayısı(ben kullanmadım)
100 g kuru üzüm(ben kuş üzümü kullandım)
85 g ayçiçek ve kabak çekirdeği karışımı


Yapılışı:

1-) fırını 160 derecede ısıtın,20 cm'lik bir tepsiyi yağlayın.Tereyağını,fıstık ezmesini,balı eritin.Ezdiğiniz muzu,elmayı ve 100 ml sıcak suyu katın,karıştırın.

2-) yulafı,kuru malzemeleri büyük bir kaba  alın,muzlu karışımı katın,karıştırın.Kuru ve ıslak malzemeler iyice karışsın birbirine.

3-)tepsiye dökün,üzerini düzleştirip fırına verin.55 dk üstü kızarana kadar pişirin.

4-)benim tepsiden 12 adet çıktı,3 gün saklama kabında hava almadan sakladım,gayet taze kaldılar.


Fırına girmeden önceki görüntü:)


Piştikten sonraki,evi mis kokutan hali:)

Cafe Fernando'nun gronalasından kalmış,hindistan cevizi rendelerini de katmışım,unutmadan belirteyim istedim.Zaten flapjack-gronola hemen hemen aynı malzemenin farklı tarzda pişmesi.Flapjack kurabiyemsi,kekimsi,gronola çıtır gevrek:)

Sağlıklı,mutlu,umutlu,pozitif bir hafta diliyorum....

2 comments:

  1. ben de ufaktan diyet yapmaya başladım, yulaflı şeyler yiyorum bu aralar.. iyi denk geldi bu tarif :)

    ReplyDelete
  2. Kolaylik ve irade gücü diliyorum MErve'cim,afiyet olsun şimdiden:)

    ReplyDelete