Denedim,pek sevdim,pancake yapmakla uğraşmayı hiç sevmeyen,o pofuduk pancakeleri bir gün yapabilme hayali ile tutuşan ben artık sadece wafflecıyım.Aklımda hep babamla yaptığımız Anadolu Kavağı gezileri ve waffle keyfimiz:) Hergün waffle yiyesim var resmen.Üstelik bu waffle hamurunun hepsini bir seferde bitirmedim,kalanını yarısını dolapta sakladım neredeyse 10 gün,hiçbirşey olmadı.İlk waffleları sade,diğer yarısını ise elmalı ve tarçınlı yaptım,kutunun üstündeki tariften esinlenerek.Vereceğim tarifin yarısına yarım elma rendesi ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekledim.Biraz daha cömert olabilirmişim sanki:)
Waffle makinenizi ısıtıp,3/4 fincan hamuru yağlanmış makineye döküp,3-4 dk kızarıp kıtırlaşana kadar pişirin.
Bu hamuru iki hafta dolapta tutabilir,pişmiş wafflelarınızı buzlukta saklayıp,yeniden ısıtabilirsiniz diyor bbcgoodfood.com :)
Nefis bir lezzet fakat wafle makinem yok malesef sevgiler
ReplyDeleteSelam Özgen'cim...eminim tavada da çok hoş olur:)
ReplyDelete