13 December, 2015

Elmalı ve tarçınlı waffle



Evet,waffle makinem ile aşk yaşıyorum.İlk sefer kullandığımda,beceriksizliğimden kendisini suçlamış ve buzdolabı üstünde bırakmıştım hiç dokunmadan uzun süre.IG'de pek sevdiklerim paylaşmaya başlayınca,hadi Sibel dedim,dene yeniden.

Denedim,pek sevdim,pancake yapmakla uğraşmayı hiç sevmeyen,o pofuduk pancakeleri bir gün yapabilme hayali ile tutuşan ben artık sadece wafflecıyım.Aklımda hep babamla yaptığımız Anadolu Kavağı gezileri ve waffle keyfimiz:) Hergün waffle yiyesim var resmen.Üstelik bu waffle hamurunun hepsini bir seferde bitirmedim,kalanını yarısını dolapta sakladım neredeyse 10 gün,hiçbirşey olmadı.İlk waffleları sade,diğer yarısını ise elmalı ve tarçınlı yaptım,kutunun üstündeki tariften esinlenerek.Vereceğim tarifin yarısına yarım elma rendesi ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekledim.Biraz daha cömert olabilirmişim sanki:)


Malzemeler:250g un,7g kabartma tozu,20 g şeker,5g tuz,475 ml süt,2 yumurta,30 ml sıvı yağ


Kuru malzemeleri tartın,süt-yumurta-yağı çırpıp kuru malzemelere katın,karıştırın.Çok fazla karıştırmayın,wafflelar ağır oluyormuş,maksat pürüzsüz bir hamur elde etmek.

Waffle makinenizi ısıtıp,3/4 fincan hamuru yağlanmış makineye döküp,3-4 dk kızarıp kıtırlaşana kadar pişirin.

Bu hamuru iki hafta dolapta tutabilir,pişmiş wafflelarınızı buzlukta saklayıp,yeniden ısıtabilirsiniz diyor bbcgoodfood.com :)


Elmalı tarçınlılara bal pek yakıştı:)


Hepimize en sevdiğimiz kahvaltı keyfinde bir hafta diliyorum,kırmızı sıcaklığında:)

2 comments:

  1. Nefis bir lezzet fakat wafle makinem yok malesef sevgiler

    ReplyDelete
  2. Selam Özgen'cim...eminim tavada da çok hoş olur:)

    ReplyDelete