25 July, 2018

Okudum bitirdim


Selam dostlar,keyifli hafta ortasi olsun.Londra sicaktan costu,parklarda cimler sapsari.Sicagin uzerimdeki etkisi mavi yanindaki kadar mutlu olmasa da,yazi yine yeniden sevmeye calisiyorum.Ama soyle de bir sey var,sonbahar gelsin dusen tum yapraklara sarilip,her yagmur damlasini opesim var.Resmen sakir sakir yagan yagmura hasretim su sira.Bugunler de gecicek ve en sevdigim,en ilham alip mutluluk doldugum mevsim de gelecek.Simdilik elimden geldigince bu sicaklarin tadini cikarmaya calisiyorum.

BBC'da 33.maddeye uygun gordugum bir Yasar Kemal kitabi ile karsinizdayim.Iyi ki secmisim bu kitabi.Masal gibi ask hikayelerini seviyorum ben,hep sevecegim.Yasar Kemal'in buyulu kelimeleri ile bu masal da zevkle akiyor,insan kendini Agri'da hissediyor,dagin ululugunu hissetmemek elde degil.Simdi Agri Dagi'ni daha da gormek istiyorum dogrusu.

Ahmet ve Gulbahar'in  asklarini Mahmut Han'a karsi savunmasi,halkin onlara birlik beraberlik icinde destek olmasi anlatiyor bu masalda.Bu aska en buyuk destekci bence,benim de kahramanim olan Memo.Nasil buyuk bir acidir sevmeden sevilmek,sevdigini mutlu olsun diye sevdigine ulastirmaya calismak.Sonunda Ahmet'e kizmadan edemedim acikcasi,nedir bu insanlarin bilmeden kendince yorumlara kapilip karsi tarafi uzmeleri!

Velhasil iyi ki okumusum,kesinlikle tavsiye ederim.

Guzel gecsin gununuz😉

6 comments:

  1. Ooo okunası bir kitap daha buldum. Yaşar Kemal okumaya başlarsam bu kitabından başlayalım o zaman 😊

    ReplyDelete
  2. Geçen akşam İstanbul'u sular seller götürürken TV de haberlerde Londra'yı gösterdi,tıpkı
    dediğiniz gibi sapsarı parklar falan.Kuraklık varmış.Dışarda yağmura bakınca şaşırmıştım,oraları hep yağmurlu biliriz..havalar bu sene ters köşe yapıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bugun de parkta cimler yanmis diye okuduk az once,hissedilen sicaklik sanirim hayatimda hissettigim en yuksek derece:)

      Delete
  3. REKLAM ALMAK İSTİYORSAN BANA ULAŞ https://www.youtube.com/channel/UCtgXFPhcmomQmiBtAY7FSXA?view_as=subscriber

    ReplyDelete