02 October, 2018

Okudum,bitirdim


Uzun zamandir bir solukta kitap okumamisim gibi hissetmekteydim ki,iyi ki bu kitaba baslamisim.Ilk Nihan Kaya okumam ve eminim ki son olmayacak.Kitabi daha ilk sayfalarindan sevdim ben Dilek bolumunu okurken.

Nihan Kaya,egitiminden,yaptiklarindan da hayran olunasi bir kadin benim icin.


Disparoni'de Cem ve Feraye'nin karsilasmalari,zirtliklarina ragmen ic ice gecmis hayatlarini okuyoruz.Cem fazla enerjisi ile hayatla dalga gecip bir turlu yerlesemezken,Feraye ise yasamaya inat oturdugu yere kok salanlardan.Tabii ki boyle olmalarinin kendi caplarinda cok hakli nedenleri var.

Kitap su gibi akti,Cem'i biraz kendime benzettim tabii ki o kadar asirisi degil😄 Elver Bey'i ise hic sevmedim.


Kesinlikle tavsiye edecegim bu kitaptan cizdigim cumlelere gelince:

"yasi ilerledikce zarafeti daha da guzel oturuyor tavrina,fizigine.Zarafet yasiyla birlikte daha oturakli,daha dik duruyor.Yaslandikca incelen,guzellesen kadinlardan Feraye"

"ben havaiyim;aklima eseni yaparim,bir yere baglanamam,kimse tutamaz beni;basimi aldigim gibi dag tepe gezer dolasir,canim isteyince doner gelirim.Feraye ise yerlesik.Ben havayim;o,toprak.Her dondugumde burada,degismemis bulurum onu.Ben ise yedi ayri iklim solumus olurum gelene kadar.Her gun baska tatlar,baska kokular sinmis olur uzerime."

"Arayanlar bekleyenlere her zaman galip gelir bu hayatta.Hatta arayanlar,bekleyenlerin omuzuna cikarak yukselir cogu zaman.Sesini bir sekilde duyuramadiysan,baska bir yolu dene.......Devirse cesur,yirtik olanlarin devri"

Hepimize bol okumali,keyifli,bu guzel mevsimin tadini cikardigimiz bir Ekim ayi diliyorum.Mutlu olun💓

10 comments:


  1. "Arayanlar bekleyenlere her zaman galip gelir bu hayatta"

    Müthiş!

    ReplyDelete
  2. Tavsiyeniz üzerine not edildi. Teşekkürler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tavsiyeme guvendigin icin asil Ben tsk ederim sevgili Beyaz yakali:)

      Delete
  3. ben de ilk nihan kaya okumamı kırgınlık ile ayaptım ve uzun süredir beni bu kadar heyecanlandıran bir kitap olmamıştı. şimdi yazma cesaretini okuyorum sonra sizin okuduğunuza gelecek sıra bir de bugu var

    ReplyDelete
  4. Hiç okumadığım bir yazar Sibelcim. Tavsiyen için teşekkürler ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle okumalısın ŞEbnem'cim❤️😘

      Delete
  5. Okuma listesine aldım Bir tavsiye sonrası öğrendim ki güzel sözler söyleyen insanlardan zarar gelmez. En büyük Aşk kişinin inandığı aşktır.
    Sizde Sevin sözleri söyleyin.
    Aşk Sözleri

    Sevgiliye sözler

    ReplyDelete