19 May, 2019

Pazar'lari pek severim #13


Selam dostlar.Mutlu Pazar'lar olmustur umarim.


Dun calisirken aklima yumurtali ekmek dustu.Ben de hemen tazecik bir ekmek aldim is cikisi.

Sabah Fred'i kisa bir yuruyuse cikardim sonra hazirlanip yogaya gittim.Pazar saatlerinde oldukca degisiklik var,bu yeni rutine de alisirim umarim.Cok enteresandir ki bu sabah dokuza kadar uyumusum,anlatirken bana bile cok tuhaf geldi.O yuzden yoganin,baska bir hoca ile daha gec saate cekilmis olmasi da isime geldi.Boylece yataktan firlamak,ya da cok erken saatte kalkmak durumunda olmayacagim.

Yoga'da Ay'a selam verdik dunku dolaniyin etkisiyle.Ben ki her aksam Ay'i yakalamaya calisirim dun aksam hic gormedim ucundan bile nedense.Derste farkindalik,anda kalabilme,bize artik iyi gelmeyenleri birakabilmeden konustu Anna.Derin nefesler esliginde niyetlerimizi dersin basinda sunarken,gozlerimden akan yaslara engel olamadim nedense.Tum sukurlerimi kalbimden gecirdim,dualarimi sevdiklerime gonderdim.


Ders sonrasi Yeliz aradi,yakinlardayiz seni de eve birakalim dedi.Minnos oglunu da gormus oldum,Ediz'in kitaplarini da aldilar gelmisken.Dostla kisacik bir araba mesafesi bile nasil da iyi geliyor insanin ruhuna.

Sonrasi yumurtali ekmek kizartma.Yanina beyaz peynir olsun baska bir sey aramam ben.



Dun her gun 50 sayfa kitap okumaya niyet ettim.Ne zamandir rafta bekleyen kitaplardan birini sectim.Luther diye bir diziye takildik,Londra'da gecen polisiye.Ilk iki sezonu buyuk bir zevkle izledikten sonra,bana biraz sert gelmeye basladi ve ilgimi kaybetmek uzereyim,su an ara ara bakiyorum.Polis eline cekicle civi cakmak,sokaklarda zaten sahit oldugumuz cinayet,hovardalik hic bana gore degil.Tv'de boyle seyler yayinlanmasa belki bu kadar aci-vahset sokaklarda yasanmaz diye dusundum.Tabii ki izlediklerimiz bizim tercihimiz ama ya akli selim olmayan insanlarin bunlardan etkilenmesi?


Fazla oturmaya gelemeyince ben hemen aldim Fred'i parka dogru yola ciktim.Sokakta komsulardan birini bahcesinde duzenleme yaparken gordum.Genc bir kadin,oyle tanismisligimiz yok.Hemen iltifatta bulundum yeni ekilmis cimlerine.Sen mi yaptin diye sordum,yok sevgilim dedi😍 Sevgili cimleri ekmis,kiz da cicek ekiyor.Ne guzel manzara.Ask ve birliktelik her seyi guzellestiriyor  her zaman.


Her yil oldugu gibi yine sakayik avindayim.En sevdigim,ruhumu costuran cicek.Artik bizim sokakta hangi evin bahcesinde ne renk cikacaklarini biliyorum.Dilerim bir gun benim bahcemde de olacak.

Agactan bir merhaba



Periler Ormanimda,pisik otlari da cosmus her yil oldugu gibi.Aralarindan gecerken kokularini oyle cok seviyorum ki,derin defes alip icime cekmekten mutluluk duyuyorum.



19 Mayis'a yakisan aktif bir gun oldu yine bugun.Hareketsiz bir hayat dusunemiyorum ve saglam kafanin, saglam ruhun saglam vucutta bulunduguna tum kalbimle inaniyorum.Ata'miza her daim mutesekkirim ve saygiyla aniyorum.Nice 100 yil diliyorum,nice bayramlari coskuyla birliktelikle kutlayalim.

Hepimize mutlu,bayram sevincli bir hafta diliyorum,su gibi aksin.💓

8 comments:

  1. Ağaçtan gelen mesaj yörüngesi çok başka bir kafa ÇS.Yoga ile en haftas onu izlediğim belgesel, yogayı dünyasını irdelemem için etkiledi. Yoga'nın gerekli olduğunu düşünmeye başladım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DOO,sayende haberim oldu o belgeselden ve listeye aldim,izleyecegim bu haftasonu:)

      Delete
  2. Yumurtalı ekeği pazar sabahları benim annemde yapardı ailecek evde masada buluşur afiyetle yerdik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne guzel bir ani.Biz de cok nadir yazlikta piserdi:) en cok kuymak yeriz biz:)

      Delete
  3. ah yineee ne güzel fotiler ve notlar. hayat güzel işte vallasııı. bi dolu dizi izliyom ama luther duymadıydım. hem de polisiye he :) yumurtalı ekmeeek en sevdiklerimden yaaaa :) bi de bunun peynirli maydanozlusu vaar :) güneşe selam da var de miii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok sukur Deep'cim:) bak maydanozlu,peynirlisini hic duymadim.eminim sevrdim.Evet var ki o selami 100 kere verip cok fit olanlar var:) Ben onlardan degilim:)

      Delete
  4. Çektiğiniz fotoğraflara bayıldım, oranın havasını soluyorum gibi hissettim bir an..
    Bende bloğuma bekliyorum, takipteyim sevgilerimle..

    ReplyDelete