21 May, 2020

Korona Gunlerinde Neler yapiyorum #24



Gunaydin,gunaydinnnnnn.

Nasil sahane bir gun,yaz geldi sanki,icim kipir kipir parlayan gunes sebebiyle.

Sabah 5'te uyandim.Uyusam ki kalksam mi derken pencereyi actigimda gordugum aydinlik yatmama engel oldu,gunu ziyan etmek istemedim,hem ne zamandir boyle kendime ait bir sabah gecirmemistim.Biraz okuma,IG derken yuruyus saatimiz geldi.Chris'le karsilastik yuruyusu bitirmek uzereyken.Gayet sosyal mesafeli guzel bir muhabbet oldu.Korona'dan bikmis,kocasina git sen yalniz yuru bugun benim biraz yalnizliga ihtiyacim var demis.7/24 tepemde diyor,kahvalti ne zaman,yemege ne var,vs.(resmen guluyorum bunlari yazarken de,nerde benim emojilerimmmmmm).Lavobaya gidiyorum,dibimde bitiyor dedi.Ayyyy dedim resmen annemle konusuyor gibi hissettim.Ama herkesin ne kadar yakin olsa da kendilerine ait zamanlara ihtiyaci olduguna inaniyorum ve herkesin iliskisinde var olmali bu.Ruh sagligi icin onemli.

Sonra gayet fit,biricik camcimiz geldi.Hic sikayet etmez zaten,onunla da bir muhabbet.Kendisi Korona gunlerini gayet iyi gecirdigini soyledi,yemek haric.Surekli yiyesi varmis ve tabii gym'e de gidemiyor.Ay dedim Rick,hic uzulme sen hala gayet iyi gorunuyorsun:) Bana yaglama cekmene gerek yok ben zaten sana iyi fiyat verdim dedi:) Insanlara iltifat edince illa ki yaglama cekildigini,ya da karsiliginda bir sey istenilecegini dusunmelerine sinir oluyorum. Valla Ricky dedim,ben hic oyle bir insan degilim.Biliyorum dedi,saka yaptim.Gercekten de degilim,icimden gelmiyorsa hic demem.Tatli dilin,guzel lafin,iltifatin ne zarari var ki?


Gecen ay meydan okuma sebebiyle atlamisim sanirim Neler Yapiyorum'u.En son Mart'da izolasyondayken yazmisim.


Seviyorum: Erken kalkmayi.uzun gunleri,gunesi.

Yiyorum: Her zamanki seyler ama elma ve cilek ile ask yasiyorum su ara.Yemek  konusunda biraz sevke gelmem lazim,annemin yemekleri gibi yemekler yiyesim var ama yapasim yok.


Iciyorum: Diet kola,kahve su...


Hissediyorum; Iyi hissediyorum.Is yerinde ara ara geriliyorum ama  Pazar gunu ettigim niyet tuttu sanirim,iyi gidiyor bu hafta zira.An cok guzel.



Yapiyorum: Eksi Mayali ekmek,bir de gunlugume boyle bir seyler yapiyorum kolaj gibi.Kendimce cumleler kurmaya calisiyorum.Belki zamanla komple kelime kullanana kadar,tek harflerden kurarim cumleleri.Tavsiye ederim,cok sakinlestirici,rahatlatici. Sirf bu yuzden,elimdeki defterler bitince cizgisiz defterlere baslayacagim.En son NY'da bahsettigim buydu.

Dusunuyorum: Dusunmek istemiyorum aslinda.Bu sabah Fred'le bankta oturduk biraz.goge baktim,insan izledik.Acaba dedim goge bakarken,tum potansiyelimi kullabiliyor muyum,gercekten olmam gereken insan miyim? Cevaplari ben bile bilemiyorum acikcasi.

Hayalini kuruyorum: Aileme kavusmanin ve isimde gercekten iyi bir sekilde gelismenin,ilerlemenin.Bunun disinda gerekli olan herseye fazlasi ile sahibim zaten.Bir de kitapligimi duzenlemenin hayalini kuruyorum ki,bunu bir dahaki aya kendime dogum gunu hediyesi olarak yapmaya kararliyim.Bir hafta offum,hepsini alicagim yanima,kurulacagim yanlarina,bakacagim sayfalarina.

Izliyorum:BBC'de Normal People'i bitirdik dun aksam.Zevkle izledim.Tabii ki Killing Eve sevdamiz devam ediyor.

Okuyorum: Bu sene cok yavas okuyorum,cunku is icin okudugum cok sey var,hem de defalarca kimi zaman.NLP,Icerik Sizi Dusunmek,Cengiz Eren.Kardesimin kitapligindan almisim,yillardir benim raflarda duruyor.Kitaplikta 30 kitap vardi yillardir okunmayi bekleyen,biraz onlardan biraz yenilerden okumaya calisiyorum.

Dinliyorum: Su an karisik caz.Belki bir ara Orhan Gencebay acarim. 🤣 Ruhum da zevklerim de boyle zitliklar icinde her zaman.

Hepinize iyi gunler diliyorum.



5 comments:

  1. Güzel bir yazı. Ben de yoğun okuyorum bu aralar. Erken kalkmayı ben de seviyorum. Gün kaçmıyor elimizden böylece:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne guzel yogun okuyabilmeniz.Keinlikle gunu kucaklamak harika:)

      Delete
  2. bir süredir blogunuzu takip edememiştim. ve bu sabah güzel yazılarınızı özlediğimi fark ettim. tekrardn merhaba

    ReplyDelete
  3. merhaba bu sabah sizin yazılarınızı özlediğimi farkettim. üzerimdeki ataleti atıp hemen blogunuzu açtım ve kacırdığım yazıları bir çırpıda okudum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Tugba,cok tesekkur ederim,ne mutlu bana:)

      Delete