30 May, 2020

Ekmegim icin yaptigim yatirim


Pizza tasi,jilet,spatula (artik asortik adi neyse)

Selam dostlar.Umarim gununuz super geciyor.Bana uyku basti aksamin 5'inde,kestiresim var ama bu saatten sonra yok artik diyorum,erken yatarsin.

Sabah cok guzel bir yuruyus yaptik.Tabii ki 6:30'da gozlerimi acmisim,parka gittigimizde 7'yi geciyordu,gayet canliydi. spor yapanlar cogalmis sanki.Ben de bir ara spor ayakkabilarimi cikardim,topraga yalin ayak bastim.Yilin ilk topraklanmasi bir kac esneme hareketi ile gayet iyi geldi.Bu hafta hem meditasyonu hem esnemeleri biraz arttirdim ve gercekten yarattigi farka cok inaniyorum.Yaptigim zaman kesinlikle daha iyiyim ama bazi gunler isteki dis etkenlerden sebep tum pozitifligim tukenebiliyor.Eh bu da insanlik hali.

Sallama bir gun oldu sanki bugun,hani daha uretken olacagini dusunmustum kalktigimda.Ekmegi hazirladim,dolaba uykuya yatirdim.Iki posta camasir yika as,kitabimi da bitirdim ve blog yaziyorum.Yaptiklarimi okuyunca aslinda gayet de dolu gecmis.Hee bir de kardesimle ve ablamla goruntulu konusmusum,daha ne olsun be Sibel! Allah gozunu,kalbini doyursun!!!!

mayalama sepeti ve bonesi
Mayalama sepeti ve bonesi

Her turlu hobiye baslarken sanirim yatirim yapmadan olmuyor,Insan sevke gelince zaten en azindan temel malzemeleri edinesi geliyor,ne de olsa onlarsiz olmuyor.Bu malzemeleri ben zamanla topladim,ilk ekmegimde yoktu hepsi.Ekmegimi mutfak bezi icinde,kek kalibinda yatirdim buz dolabina.Ama illa ki olmasi gereken firin tasi idi anladigim kadariyla o yuzden ilk onu aldim amazondan,sanirim £15'a.Jiletim yoktu,sag olsun ablam getirdi evinden,bildigimiz jilet.Beyaz spatulayi da Martin ve Burak'a ozendigim icin aldim ki su anda gayet gereksiz buluyorum dogrusu.

Daha sonra mayalama sepeti,bonesi,spatulasi,jileti set halinde aldim yine amazondan.Boylelikle iki adet spatulam olmus oldu.Hamuru kendi ellerimle daha iyi toparliyorum,sanki daha puruzsuz oluyor,o yuzden spatulayi gereksiz buluyorum.Bu sete de  £21.95 odedim.En sevdigim sepet ve bonesi.Ilerde baska sekil sepet de almak isterim hatta belki iyi bir dokum tencereye yatirim yapabilirim.Gonlumde yatan dokum tencere Le Creuset.Kim bilir belki olur yeterince hayal edersem.😊


Tabii ki Martin Burak'in yavrulari.



Ekipman kadar cok sabir,cok ask,bir dolu video izleme,blog okumak da sart (video izlemek daha faydali bence).Ben bu ise gonlumu yillar once vermistim ama zamansizliktan,maya ile ugrasmak gozumde buyudugunden ertelemistim,okumaktan kafam karismisti.Simdilerde sadece Zeren'in olcusu ile yapiyorum,neredeyse kalbime yazildi.Mayami belki haftada bir ya da iki haftada bir besliyorum.Ama yapmadan muhakkak besliyorum,4 saatte iki katina cikiyor ve gunum hamurla  geciyor.Keyfime gore 3-5 esneme katlama yaptiktan sonra bir gece dolapta bekletip,sabah pisiriyorum ki bu genelde calismadigim haftasonlarina tekabul ediyor. Her ekmek ayri bir macera.

Iste boyle dostlar,sevdiginiz seylere zaman ayirdiginiz gunler diliyorum.Bu aralar hayatimdaki en guzel seylerden biri ekmek yapmak.Belki zamanla uzerine artistik seyler de cizebilirim kim bilir?

Yarin ekmegimle Pazar yazisi yazariz.Iyi gecsin  aksaminiz.💕❤

4 comments:

  1. Ben de anneme ekmek yatırımı olarak döküm tencere aldım, illa onda pişmesi gerekiyor dedi:)
    Afiyetler olsun.

    ReplyDelete
  2. Naçizane bir öneri. Döküm tencere ne yazık ki olmazsa olmaz yatırım. :) onu alınca ve ekmeğini onda pişirince nasıl güzel ekmekler pişireceksin inanamazsın.
    Ben Lodge'un tenceresini kullanıyorum.
    Ellerine sağlık Sibelcim. Afiyetle, sağlıkla ye güzel ekmeklerini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam canim,saol oneri icin.Evet alacagim bir ara,belki de yilbasi hediyesi isterim ama tabii kimseye Le creuset parasi verdirmem,kendimde vermem.Tencerede pisirme konusunda anlamadigim,isittiktan sonra firindan alip mi icine atiyoruz hamuru?Bunu bir arastirmaliyim:) operimmmm

      Delete