03 May, 2020

Pazar'lari Pek severim #31

Ilk eksi mayali ekmegim

Gunaydinlar!!!!!!!!! Iyi Pazar'lar!!!

Sabah 7'de calan saate uyandim.Perdeyi actim ki ne goreyim? Yildiz ciceklerimi kurtarma operasyonu yan yatmis,gece ya tilkiler ya da kediler,kaka yapmak icin cukurlarini acmislar,toprak ve patatesleri yayilmis cimlerin ustune.Uzuldum belki ama pes etmeyecegim.Yuruyus sonrasi tekrar gomdum ve uzerlerini ters dondurdugum saksilar ile korumaya aldim en azindan guclenene kadar.Biliyorum gunes seviyorlar ama simdilik idare ediversinler,belki donusumlu acar,kaparim saksilari.Sonucta bu da bir ogrenme donemi.Belki de Eylul'de cicek verebilirler.



Kahvemi icerken firini isitmaya biraktim.Bugun ikinci ekmegimi firina vermek icin erken kalkmistim.Dunden hazirliklarim baslamisti,ayin 24'unden beri beslemeden dolapta beklettigim mayayi besledim.Bir kismini kendime ayirdim,birazini ne olur ne olmaz diye dondurdum,birazini da komsuya ayirdim.Bu sabahin ikinci yuruyus bahanesi kapisina birakmakti.Mayanin 4 saatte mikrodalga icinde iki katina cikmasi beni hayrete dusuruyor!



Ekmegi firina verdim,Fred'i yuruyuse cikardim.Oyle heyecanli bekliyorum ki,dikkatimi dagitmam icin disari cikmam gerek ki ekmegi rahat birakayim da pissin.


Ikinci ekmegim

Pratik etmem gereken cok sey var.Mesela ekmegi firina vermeden once pizza tasina rahatca koyabilmek gibi.Geceden bir kek kalibinda uzeri beze sarili bekletiyorum.Pisirmeden once ters cevirip son sekli vermekte biraz zorlaniyorum.Jileti biraz cekingen kullandigimi anladim bu sabah yine.Burak'cimin dedigi gibi,yapa yapa ogrenicegiz! Ters cevirip pizza tasina tam yerlestiremedigim icin sag tarafinda bir yumru olustu.Olsun yine de seviyorum.Bir gun artistik ekmekler yaptigimin hayalini kuruyorum.Kabarmayan ekmeklerim bana koyde yapilan ekmekleri hatirlatiyor,hani yer firinlari vardi,kapilari kelepceli.

Ikinci ekmegi Burak'in tarifi ile yaptim.Eksi mayali ekmege yeni basliyorsaniz instagramda Burak Arpak'i kesinlikle tavsiye ediyorum.Ilk ekmek Martin'in olculeri ileydi.



Geleneksel eksi maya goruntusu olmasa da,benimkiler Ay'a benzedigi icin kendileriyle gurur duyuyorum.



Kabarciklari fena degil.

Boyle iste,bugun de saati oglen ettim.

Icimden pek bir sey yapmak gelmiyor bugun,koltukla butunlesmek disinda,oglen uykusu cekiyor canim.

Bir de defalarca izledigim filmleri izleyesim var,konstantre olmayayim diye.Sex and the City,practical magic son izlediklerimden.IG'de sadece fotolara bakiyorum,yazilanlari okuyasim pek yok.

Bakalim gelen hafta nasil olacak? Iyi gecsin dilerim.💓

6 comments:

  1. Ellerine sağlık Sibel'cim bence çok leziz gözüküyor şöyle tereyağı ile enfes gider :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle sahane oldu Ezgi'cim.Goruntu olmasa da tat tamamdir:)

      Delete
  2. gÖZÜMÜZE gözümüze sokmuşsun ekmekleri sibel :)
    ama fotoğraflar harika, görüntü muhteşem, tatları da
    kesin enfestir. afiyet olsun canımm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol Buket'cim...Bu haftasonu da yapacagim insanlah:)

      Delete