30 December, 2005

CIKULATALI KEK
Yapimi kolay,yemesi zevkli,istediginiz ozel gune uygun bir kek karsinizda.Tarifi benim vegeteryan ansiklopedimden,Roz Denny..Orjinalinde yuvarlak kalip kullanilmisti,ben yuvarlak tepsimin kucuk olucagini dusunurek ilk kez kalp kalibimi kullandim,boylece daha da sevgi dolu bir kek oldu:)Malzemeler elinizin altinda olan malzemeler,cogunlugu en azindan.


Ben bu sabah cok keyifli kalktim,cok guzel bir paket elime ulasti..Kendimi cok ozel hissettim.Canim aradasim,beni boyle hissettirdigin cok tesekkur ederim,Bu keki sana ithaf ediyorum.Afiyet olsun,ben sana gelince neler yapicagim:)Sarildim,cokkkkk tesekkurler tekrardan.

Fazla konusmadan malzemelere geceyim:keki icin:115 g un(varsa self-raising),3 yemek kasigi kakao,1 tatli kasigi kabartma tozu,120 g aycicek margarini ya da eritilmis tereyag,120 g toz seker,3 cirpilmis yumurta,2 tatli kasigi su(ben kullanmadim)

uzeri icin:150 g siyah cikulata,150 ml krema(double),1 tatli kasigi vanilya esansi,2 tatli kasigi bogurtlen receli(ya da ne severseniz),zevkinize gore susleme malzemesi

Yapilisi:

  • 20 cmlik bir tepsiyi yaglayip,firini 160 derecede isitalim.
  • butun kek malzemelerini isterseniz mikserde,isterseniz kasede karistirin iyice yumusak ve kremamsi olana kadar.(bu sekilde bile yemesi cok guzeldi:)
  • Keki kaliba koyarak 40-45 dk pisirin,kabarana kadar.Once firin telinde 15 dk,daha sonra da iyice soguyana kadar bir kenarda bekletin..
  • Uzerini yapmak icin,cikulatayi kirip,krema ile karistirip,benmari usulu eritin(ister kaynarsuda,ister dikkatlice mikrodalgada)
  • Cikulatali kremayi bir kenarda sogutun,hafifce katilasana kadar.Keki ikiye bolun ve ortasina receli surun.Biraz da cikulatali karisimdan yayin.
  • Keki sandivic seklinde kapatin ve kalan cikulatali kremayi her yerine spatula yardimi ile yayin,isterseniz bicakla hafifce sekil verin.Ve arzunuza gore susleyerek servis yapin.Bu kek ertesi gun daha da lezzetli olanlarindan..Afiyet seker olsun.


15 comments:

  1. Sibelciğim kek nefis görünüyor ellerine sağlık şekercim
    Nice mutlu yıllara

    ReplyDelete
  2. saol pamuk sekerim:)sana da mutlu yillar..xxxxx

    ReplyDelete
  3. My beautiful Ms Cileksusyu,

    Aahhh what a beautiful christmas cake. Thank you so much darling. It was nice for me to have cake this year because usually ma gets the traditional one with the fruit inside, but as I am not a fruit lover, I dont eat it. So you made my dream cake, and it was full of chocolate, GOD HELP MY WAISTLINE ;-0

    SENI COK SVIYORUM
    I LOVE UUUUUU
    MUCKKKKKK
    XXXXXXXXXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  4. forgive my spelling darling, I think Im going do-lally

    ;-0

    xxxxxxxxxxxxxx

    ReplyDelete
  5. afiyet olsun canim:)don't worry about the spelling:) love you..xxx

    ReplyDelete
  6. yaa sibel cok tesekkür ederim, nekadar mükemmel bir pasta olmus, kel gibi bende cikolata manyagiyim ama ben senin kadar iyi yapamam ki, yoksa hemen kollari sivardim; ama bakarsin denerim ya, kimbilir :) seni seviyorum canim, öpüldün

    ReplyDelete
  7. ev pericim,ipekcim,ikizize de mutlu yllar diliyorum,guzellikle sisnle olsun.chuyner'im eminim yapaesin bak inan normal kek yapmak gibi..iyi yillar sarildim..

    ReplyDelete
  8. kadercim umarim begenirsin buraalir gelince.uzunca br cevap attim senin blogda,sevgiler

    ReplyDelete
  9. sibel kekten kaldi mi? hemen ilk ucakla geleyeyim :)

    iyi yillar

    didem

    ReplyDelete
  10. didemcim,hemen bitti kek inan ki,gelince sibella da yersin ins..sevgiler

    ReplyDelete
  11. Sibelciğim kekin enfes görünüyor. Sana bu kek kadar tatlı bir yıl diliyorum (öfken geçti mi? hadi deriiiin bir nefes al!:)

    ReplyDelete
  12. Well done!
    [url=http://dvnycywg.com/dgga/ozwz.html]My homepage[/url] | [url=http://oszlzulf.com/vjpo/krqo.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  13. Good design!
    http://dvnycywg.com/dgga/ozwz.html | http://kwuuowxp.com/ppgf/jlrj.html

    ReplyDelete