01 December, 2005

kitaplarim olmasa olmazlarim

kitaplarim,olmasa olmazlarim:)
kitap okumayi cidden seviyorum,kitap okumayinca,kitap almayinca eksik hissediyorum kendimi ben,utaniyorum cidden okumuyorum diye.dunyadaki tum kitaplari alasim,okuyasim var tabii ama bu pek mumkun degil,her turlu kitabi benim cilek beynim almadigi icin:)ben okumaya iki yil okul tatili kitaplariyla,sonra da vc.andrews'un cati serileriyle basladim..o zamandan beri bende hastalik gibidir sevdigim yazarin her kitabini okumak,sanki boynumun borcudur.benim annem ya da babam,okumus insanlar olmadiklarindan(kitap okuyanlardan degildirler,ama bilgileri eksik olmayanlardandir),hani bana ozellikle kitap okumak ogretilmedi ama istedigim kitaplar her zaman alindi ve kitap kurdu lakabida bana yakistirildi.babam esiden gozlerimin bozulucagini soylerdi fazla okumaktan ya da bu okudugum kitap bana ne katiyor diye sorardi,cunku kendisi icin kitap is kitaplari demektir,hatta birkeresinde bu is hayatinda nasil basarili olunur kitaplarinin serisini almisti ve ben kitabin yuzunu zor acmis,bir tanesini zor okumustum inanin ki.
ben masalci,hayalci bir insanim,okudugum kitaplar beni icine alsin isterim,ve boyle bir kitap olunca elimde,hic birseyi duymam,duysam da kaileye almam..sinir olurum cunku sevdigim bir isi yaparken rahatsiz edilmeye(mutfaktada).neyse ben cok konusmadan geceyim sorularima,pinarcim,cokkkkk tesekkurler,bu konuyu iple cekiyodum cidden:)
1)kac tane kitabim var?hic bir zaman saymak gelmedi aklima nedense,bu soruyla karsilasinca burdaki kitaplarimi ustu kapali saydim,50 taneler,yemek kitaplarim haric,18 ay icinde bu kadar kitabim olmus,cok fazla kitabim da istanbulda,kardeslerime emanet.ileride olucak evim icin kitapligimi aldim bile ama ne yazik ki koyucak yer yok,iste ben bu kadar hayalci bir insanim:)
2)en son aldigim kitap?yukaridaki resimde gordugunuz kitaplar benim en son aldiklarim.aslinda daha almak istedigim cok turkce kitap var,yilbasi icin bu suprize! hazirim:) vince&joy:arkadaslik ask konularini iceriyor,tam benlik,zaten lisa jewell'i buraya geldigimden beri zevkle okurum,strictly come dancing:benim favori tv programim,BBC1 de cumartesi gunleri yayinlaniyor.yardima muhtac cocuklar icin yapilan program,unlu insanlara dans egitimi vererek,en sonunda kazanani seciyor.uc sezondur yayinlaniyor,noel oncesinde.bu sezon kitabini da cikardilar ve tabbiki ben kaciramazdim,cunku danscilara karsi ayri bir hayranligim vardir.kitapta dansla ilgili terimler,bilgiler var.pembe pembe,icini aciyor insanin.undomestic goddess:hayati maf olan bir avukatin zengin bir eve yanlislikla ahci olarak alinmasi,hayatina yeniden baslamasi vs.jamie oliver,benim en sevdigim sef,ve bu ulkeye cok sey kattigini dusunuyorum,gecen sene sayesinde okullardaki yemek aliskanligi degistirildi,yemek butcesi arttirildi.through the lens:icinde bir dolu fotograf iceriyor,national geography'in.
benim boyle donemlerim var iste,bir ara ingilizce okurum sonra beni bayar ve turkcelere donerim,sagolsun teyzem gondermisti bana birkac kitap,onun zevkine cok guvenirim,bana yorumlarda bulunur,tavsiyelerde,paylasiriz:)
3)en son okudugum kitap:okuyamadigim aslinda,orhan pamuk istanbul,ben her kitabini alirim neredeyse ama inatla da okuyamam,nedendir bilemem senelerdir..dunyaca unlu yazar ve ben bitiremiyorum,bu kitabi da yarida biraktim,en cok babaannem bolumunu sevdim ve tabiiki fotograflar.su an ihanet noktasini okuyorum,dan brown,ama digerleri kadar alamadi beni icine nedense.ya da benim kafam dolu..
4)benim icin anlami olan 5 kitap:benim icin tum kitaplarim anlamlidir,yarim biraksamda..ozellikle secmem gerekirse FERRARISINI SATAN BILGE derim,cok zevkle okudum,bi solukta cidden.okuduktan sonra sanki yeni bir insan oldum,pozitifligime,kendime ,herseyin mumkun olabilecegine inandim her zamankinden cok..arada boyle cok kotu gunler gecirdigimde bu kitap gelir aklima.Bir de maeve binchy i cok seviyorum,canim irlandali yazarim benim,gecen sene son kitabi ciktiginda hemen almistim,yildizli yagmurlu geceler,yunan adalarinda gelisen dostluklar,gerceklesen hayaller,vs..tavsiye derim kendisini:)
bunlarin disinda ahmet altan,paulo coelho asla cikan kitaplarini kacirmak istemediklerimdir.
pinarcim,tesekkurler,rahsancim sen bu konuyu iple cekiyodun benim gibi,sevgili TD,kitaplarini,dergilerini anlatmak istersen,zeysahcim ve yeni arkadasim zeynepi okumak isterim paylasirlarsa:)sevgimle

17 comments:

  1. sibelciim ne güzel kitapta sira bizede geldi desene, yorumu yaziyim ilk isim hemen kitaplari dösemek :) yalniz ben senin kitaplardan sadece dan brownu biliyorum, hali hazirdakiler bitsin, gidip aricam onnari varmi bakalim buralarda seklinde! ay ben yorumu yazarken disarda füze düser gibi bi ses oldu, amerikalilarmi saldirdi acaba dedim, hani heryere saldiriyo ya süpermanler :D öptümm cnms

    ReplyDelete
  2. canim eminim vardir,varsa tavsiye ederim,bende zaten cogu ile burda tanistim,hos maeve binchy ile turkiyede ,italyanca ask baskadirla tanismistim,kardesimin onerisi uzerine..sarilrim :)cabuk yaz da okuyalim..bu arada yazmayi unutmusum,dan brownun,da vinci sifresi icin,iyyy diyodum ben,isim olmaz sonra baktim hala 1 numara,herkes okuyor,eksik kalmayayim dedim,iyiiki de oyle demisim valla,macera kitaplarini pek okumazdim ama dan brown bu fikrimi degistirdi:)bakalim ihanet noktasi nasil?

    ReplyDelete
  3. Sibelcigim, sobelemissin beni, cok seviyorum bu sobelenme isini, daha once de sobelenmistim bu konuda ama ben gene yazacagim, en azindan kitaplarim ve ben olarak birseyler yazacagim ilk firsatta, tesekkur ederimmmm :)

    ReplyDelete
  4. sibelcim sen de kitap kurduymuşsun:) maeve binchy ile ben de italyanca aşk başkadırla tanışmıştım. ferrarisini satan bilge çok konuşulmasına rağmen okumadım daha.

    ReplyDelete
  5. zenepcim 4 gozle bekleriz,pinarcim saol beni sobeledigin icin,bu kitap konusunu bence SIkca gundeme getirelim,beni gibim arastirma tembelleri icin,onerileri arkadaslardan takip daha kolay:0)sevgiler kizlar:)

    ReplyDelete
  6. Ben kitaplar hakkinda yorumdan kaciniyorum, malesef kitaplar konusunda "cehaletimden" utaniyorum:Kücükken cok okurdum alsinda, kitap disinda Millet Cocuk dergisi vardi , onun bir hayraniydim.
    Sonra Kolejlere giris ve Lise yilarinda olaydan iyice koptum. ama bir süredir MOHin okudugu kitaplarin bazilarina baslamaya niyetliyim,o extrem okuyucu oldgu icin ben onun kac tane okuduguna bile bakmiyorum artik, bunalima girmiyim diye.Da Vinci sifresini yeni bitirdim, simdi belki easy reading bir kitap bulup ona baslayabilirim, onlarin disinda okuyacak binlerce sayfalik Üniversite literatürüm var malesef, hepside süper teknik :-),zevkli saaatler beni bekiyor .Ama sayfamda yinede birkac kitap yazacagim, eminim begeneceksin kitaplar ,her gören bayildi simdiye kadar.

    ReplyDelete
  7. benim de geliyor aklima inan ki yeni konular sobeleme icin..:)yeter ki sobele sekerim bize uyar,hem birbirimizi daha iyi taniriz:)

    ReplyDelete
  8. Demek kalp kalbe karsi , sabah yazmaya baslamistim,ara verdim ,simdi bitirdim,eski diziler bölüm iki - Waltonlar
    ,commentleri bekliyorum.
    Gelecek program:Kücük ev

    :-)
    TD

    ReplyDelete
  9. merhabalar, sibel hanım ; sayenizde blogçu oldum ya...bu yaştan sonra bunlarıda gördük, daha neler görücez. çok güzel işleriniz var. nasıl bu kadar sabırla çalışıp hiç usanmadan bilgisayar başına oturup o güzelim becerilerinizi ve deneyimlerinizi en tatlı ve çekici biçimde anlatıyorsunuz? cevabınızı beklemekle beraber bildiğim bir bilimsel açıklamayı vereyim: söyleyecek bir şeyleri olanlar en iyi anlatıcılardır. Ünlü bilim adamı yazarlardan biri böyle demiş. adını unuttum onun. Ama sizler çok iyisiniz gerçekten. saygılar. Suat Evşen / haralagrele@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  10. selam sevgili TD,hemen senin bloga cufluyorum,bu arada ben kucuk evi ismen hatirliyorum ama izlememisimdir hic,cok kucukmuydum ne:)

    sevgili suat evsen,ne kadar guzel bir yorumda bulunmussunuz,ayrica ne var ki yasinizda,her yasin ayri bir guzelligi var demis ajda pekkan sarkida..sabir olayi bence sevgi olayi,insan sevince yaptigi isi,sabir gerekmiyor bile,hersey geliveriyor farkinda olmadan.herkesin anlaticagi birseyler vardir muhakkak,farkli uslupta,saolsunlar blogu icat edenler ki bizim gibileri su yuzeune cikardilar,paylasmaya vesile oldular..bi de insanin guzel blogcu arkadaslari,okuyuculari olunca degmeyin keyfine,sevgiler sunarim:)

    ReplyDelete
  11. Sevgili Sibel;
    yazınızı keyifle okudum.Kitap almak ve okumak bana da hayatta en zevk veren, en güzel nokta. Her kitapla yeni bir dünyaya açıldığımı hissederim çocukluğumdan bu yana.Sevgilerle.

    ReplyDelete
  12. sevgili akcahan,tesekkurler yorumun icin,kitapsiz kalmayalim insanlah:)

    ReplyDelete
  13. Merhabalar Sibel Hn

    Sizin sayfanizda mulfoy tarifinin pesine dustum,tabiki arkasi geldi,yazilarinizi okumaya daldim.Yazilarinizin cogunda kendimi buldum.Cok zevkle okudum.Mulfoy tarifini tekrar alirsam sevinirim
    Tesekkurler

    ozguven78@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Sevgili Sibel hanim, inanin tesadufen buldum blogunuzu yine Ben Suat...Hani yasindan sikayet eden...Bayagi zaman gecmis aradan en son ziyaretimden beri. Ama yasim 36 oldu desem, inaniniz ki morallerim bozuluyo...hayir yani tek sorun o diil ki. donup bakiyorum geriye dogru hayatimin hic bir aninda hayatima renk katacak bir seyler yapmadiimi goryorum. mesela evlenmek ve korkuyorum evlenmekten desem nolur yanlis anlamayin. cahil biri olsam Allha verir rizkini der evlenirdim on defa simdiye kadar. ama diil iste, git okullar oku hayat tecrubesi neyin edin, dunyanin kac bucak olduunu ogren sonra neymis evlenmeyecen mi? deli olmali veya sirti kalin olmali bu zamanda evlenmek icin...ve sanirim akilli bir ihtiyar olacagim bir gun ve boylece olup gidecem obur tarafa...komik degil mi? gulunuz diye anlatmiyorum inanin...durum bu...blog felan hikaye..ben gerceklerden korkuyorum...evlen . cocuk yap. bak. buyut. yedir icir. dertleriyle ugras..sonra gelsin ihanetler ( :-)) )?

    uzulmekten korkuyorum. guzel bir bayanla tanistigimda goslerinde ilk farkettigim evlenme arzusu oluyor...bu beni kacirtiyor... bilmem anlatabildim mi?

    yani yemek tarifleri felan beni pek sarmiyor aslinda...kacacak yer ariyorum...bye bye suat

    ReplyDelete
  15. bu arada benimde bir blogum var artik, gerci yalnizca kendimi anlatiyorum sadece simdilik.

    www.suatbey.blogspot.com
    www.blogcu.com/suatsuat

    cok siklikla yazmak mumkun olmuyor...zaten ne yazarim bilemiyorum...

    ReplyDelete
  16. best regards, nice info » »

    ReplyDelete