31 January, 2006

BROWNI:)

Her yerde kar var,ama kalbiniz sicacik,tatili keyifle degerlendiriyorsunuz elinizden geldigince...Pencereden yagan kari izlerken ne guzel olur degil mi soyle mis gibi bir browni,yanina nefis aromali bir kahve,yada ne isterseniz ve de en onemlisi uzun zamandir gormediginiz dostunuzun muhabbeti...

Pazar gunu canim sikilinca browni yapayim dedim,aslinda senelerce en yakin arkadasim simartmistir beni,evime kadar yaparak getirmistir,ondan oncesinde ise,okulun kafeteryasindan aldigimiz browniler girerdi o zamanki kucuk midelerimize...Tabii simdi kucuk midelerden eser kalmadi,tembel arkadasin yerini de,mutfagini seven birisi aldi...

Tarifte aslinda siyah cikulata kullaniliyor,ben evdekini degerlendirmek istedigim icin sutlu kullandim bu sefer.Her iki turlu de guzel oluyor,Kel ise tercih yap derseniz sutlu cikulataliyi,ben ise sade cikulataliyi tercih ederim.Ama sundan emin olun ki,her iki sekilde cok lezzetli bir tarif bu...Afiyet olsun....



malzemeler:

  • 175 g tercihinize gore cikulata parcalara ayrilmis
  • 90 g tereyag
  • 225 g koyu kahverengi seker(dark muscovado sugar)
  • 1 tatli kasigi vanilya esansi
  • 2 orta boy yumurta
  • 175 g un,tercihen kendi kendine kabaran un
  • 40 g ceviz
  • 40 g badem
  • 100 g kuru uzum(ben kullanmadim hic bir seferimde,dolayisiyla cevizleri,fazla tuttum,bu seferkinde findik da kullandim)


yapilisi:

Firinimizi oncelikle 180 derecede isitalim.22 cmlik bir kare tepsiyi yaglayalim.Yagi ve cikulatayi isi gecirmez bir kaseye koyarak benmari usulu eritelim,ya da mikrodalgada,surekli karistirarak ve isisini en kucuk dercede tutarak eritelim.Malzemeleri erittikten sonra icine seker ve vanilya esansini koyalim.Geri kalan malzemeleri ekleyelim.Iyice birlesene kadar tum malzemeler karistiralim..Karisimi tepsiye alip,35 dk pisirelim.35 dk sonra ici yumusacik pismemis gibi duruyor,bu normal,sogudukca katilasiyor...16 adet minik kareye keserek servis yapalim,ister cikulatali sosla,ister benim gibi cilekli bebe yogurdu ile...Afiyet olsun..

Bu tarifi dergilerimden birinden almisim,hangisi emin degilim,yazmamisim kaynagini o zamanlar.Bu tatlinin servis basi kalorisi 240,yag orani 11 g,tuz orani ise 0.2 imis,yazdigina gore..Siz moralinizi bozmayin,arada boyle minik odulleri hak ediyoruz bu soguk havalarda...sevgimle...

9 comments:

  1. Sibelciğim ne güzel bir kek bu böyle ellerine sağlık arkadaşım
    sevgiler

    ReplyDelete
  2. canim ya nerelerdeydin,tesekkur ederim.benim icin browni diyince akan sular durur:0)

    ReplyDelete
  3. Sibel'ciğim,yarıyıl tatili bitmeden bir browni yapmalı değil mi?İyiki yaptın ve hatırlattın.Ellerine sağlık.Yalnız tabağın altındaki örtüye bayıldım.Nedir o masa örtüsü mü ?
    Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  4. selam ipek:)hayir o benim yemeni koleksiyonumun parcalarindan birisi:)karasudan almistim kac sene once,annemin arkadasi da yazliktan,etrafini mini mini oyalamisti,morla...cok severim,en SIK kullandigimdir..Zaten digerlerini dun burda olan baska bir kanser hastasina bagisladim...belki ugur getirir diye..onlar daha da guzeldiler...sevgimle..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. eline sağlık çok lezzetli görünüyor. Bende başardım logoyu eklemeyi. senin yapamadığın yeri bende yapamadım. şöyle anladım doğrumu emin değilim. ogün yayınlayacağım iletinin başına bu kodu yazacağım sanırım. o gün gelsin görelim :)

    ReplyDelete
  7. thank you,that's the proof of our great team,with the help from u,i can do anything:)i love u

    nes,evet dogru anlamissin..sagolsun nurdan da acikladi bana ancak anlayabildim,ileti ne diye dusunememistimpostaymis,bana gore yani...sevgimle

    ReplyDelete
  8. I was searching blogs,and I found yours.Please,
    accept my congratulations for your excellent work!
    If you have a moment, please visit my yahoo anti virus software site.
    Have a good day!

    ReplyDelete
  9. That's a great story. Waiting for more. G5 hard drives

    ReplyDelete