Aslinda bu tarif yeni yilin ilk gunlerinden beri saklaniyor basilmak uzere,belki de gecen yilin son payi idi..Aaa degildi cunku Irlanda'dan gelen misafirler icin de yapip dondurmustum,ki Kel'e kolaylik olsun ben yokken diye..Isterseniz onceden yapip dondurabilirsiniz,ben denedim ve cok da leziz oldu. Tazesi gibi...
Bugunlerde tembelligim uzerinde oldugunda,biraz da eksik hissettigimden tarif yazasim yoktu dogrusu,taa ki ben bu sirin karti gorene kadar,tam isabet oldu hazirda pay tarifim oldugundan,sirin arkadasimin sirinligi sayfama ve payima da yansimiz oldu:)Chuyner'im bu tarif sana itafen olsun,gunumu aydinlattigin icin Hurrem'den sonra....
*225 g un+1 tatli kasigi kabartma tozu,isterseniz kendi kendine kabaran un da kullanabilirsiniz-kabartma tozuna gerek yok o zaman
*tuz
*110 g hidrojene sebze yagi(cookeen),uktvfood'da anlatildigi uzere:yag yada margarin gibi yaglar icin kullanilan american terimi,daha cok amerikan tariflerinde gecermis.Eger yoksa,yerine tereyag da kullanilabilirmis.Beyaz ve disarida birakilsa bile sertti benim kullandigim cookeen marka,terayag seklinde geliyor,kalip halinde,hamurunuz daha beyaz oluyor..
*aldigi kadar soguk su
ici icin malzemeler:
175 g chedar peyniri,tuz,karabiber,4 tane ince kesilmis pirasa,2 adet yumurta,25 g tereayag yada margarin,pirasayi kavurmak icin...
Once hamurunu yapalim,ve 20 cmlik bir tepsiye, ustu icin bir parca ayirarak,yayalim..Dinlenmeye birakalim.
Pirasalari dilimleyelim,az yagda kavuralim...Icine tuz koyarsaniz kararmasini engellersiniz..Hafifce pisirelim,yumusayana kadar.
Peyniri rendeleyelim,yumurtalari cirpalim..
Pirasalari tepsiye koyup,uzerine rendelenmis peyniri yayalim ve yumurtayi dokelim.Biraz ayirin payin uzerini fircalamak uzere...Tuz karabiber ekleyelim...Firini 200 derecede onceden isitmaya baslayalim...
Payin uzerini ayirdiginiz hamurla kapatin.Ortasina minik bir delik acin ki buhari ciksin disari.Uzerini kalan hamur parcalariyla susleyin ve kalan yumurta ile fircalayin.3O dk ya da uzerini guzelce kizarana kadar pisirelim..Afiyet olsun,pay gununun payina dusen de bu olsun..sevgimle...
Thank you for making yet another beautiful pie my love. Sadly I didnt get to have any of it because my uncle ate it all ;-) but Im sure you will make another for ma and I.
ReplyDeleteSENI COK SEVIYORUM
MUCKKKKKKKKKKKKK
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
neyse sen geldin de artik KEL de ac kalmaz,sen ona yap bir ekmek arasi helva ,üstünede bir hosaf ,olay tamam.(seker komasi)
ReplyDeletekelosum of course i'll bake again...better ones...muffins r on the way...
ReplyDeletesen benim ortagima neden sabotajda bulunmami istiyosun bakayim delightcim..ask olsun yani,ben senin yoh ina birsey diyomuyum....cok kirildim:( sen ye helvayi...
Sibelcim nezamandır yokluyorum sayfanı yoksun yazdığını görünce çok sevindim birden.Nedense seni kendime çok yakın buluyorum belki de benim de sulugöz bir yengeç olmam.Umarım sevdiklerine enkısa zamanda tekrar kavuşursun,buarada ellerine sağlık demeyi de unutmayalım:)sevgiyle kal...
ReplyDeleteselam tomurcugum,ne guzel yazmissin,cok tesekkur ederim.yengec burclari cok kayniyor insanlara,insanlar da yengeclere nedense...cok sekeriz de ondan..bende blog dunyasindaki cok insana yakin hissediyorum kendimi,sanki arada sanallik falan yokmus gibi:)sevgiler...
ReplyDeletenasil gidiyor resim calismalari?
ReplyDeletecanim benim canimmm, walla böyle tarifler falan ithaf edince sen, kendimi cok özel hissediyorum, annemde burdayken, yapar beraber yeriz belkim! nasil özlemisim senin ic acici yazilarini, leziz tariflerini, oh be!
ReplyDeletedelightcim hic ii gitmiyor,hem ben kirginim sana herkese cevap yazmisin,bana yazmamisin,en buyuk hayranina...teesuf ediyor,hayranlar cogaldi tabii...ben pes ettim yapmiyorum kapak mapak..olmadi,yaptigimiz,upload bile olmadi,diger resimlerden denedim,yine beceremedim,resim degil,sadece karakterler cikti....
ReplyDeletesevgili rahsanim,afiyet olsun insanlah yaparda begenirsiniz..bu arada ben suraya oyle sikintili bir yazi yazmaya gelmistim ki,sen ic acici yazi falan deyince tum modum gidiverdi,napcam simdi,ben gunlugume doneyim bari..bu arada sne zaten cok ozel bir insansin sekerim..sevgimle,sarildim,aniskona da sevgilerimizi iletirsin...
ReplyDeleteresmi bana yolla o zaman, ama jpg fotmatinda,ben burdan birseyler yapmaya calisayim,sana ne eklemen grektigini yazarim sonra
ReplyDeletesana cevap yazmadim diye kizmissin,gecen gün MSN de yarim saat kimle yazistik :-)
yaptim diye demiyorum,ama cidden guzeldi burcucum...cok da hafif,sekilleri de kalan hamurla yaptim...:)sevgimle
ReplyDeleteLooking for information and found it at this great site... Ldl cholesterol 70
ReplyDelete